Рекламата на "малките" във вота ни струва 690 бона

​18 партии, коалиции и независими с право на медийни пакети за изборите
Обновена: 10 окт 2016 12:04 | 9 окт 2016 12:45, Петя Славова
17
Рекламата на "малките" във вота ни струва 690 бона
Снимка: архив, Булфото

6 партии, 10 инициативни комитета, издигнали независими кандидати и 2 коалиции ще получат право на медийни пакети за президентския вот. Това става ясно от едно от последните решения на ЦИК.

Всяка една от формациите ще вземе по 40 000 лева за отразяване в медиите и за агитация, с изключение на коалициите, които ще приберат средно по 20 000 лева.

Причината, е че част от партиите в тях са парламентарно представени, а като такива вече взимат държавна субсидия. Така сметките показват, че държавата ще даде за реклама на „малките“ участници във вота близо 690 000 лева, пише "Монитор".

Сред независимите кандидати, които ще получат пари са ген. Румен Радев, Веселин Марешки, Пламен Орешарски, както и Николай Банев.

Още по темата

От ЦИК определиха и броя на формациите, които ще получат медийни пакети и за референдума. Тук средства ще вземат 10 партии, 3 коалиции, както и 22 инициативни комитета, като сума, която ще си разделят е общо над 1,32 млн. лева.

Междувременно стана ясно, че Върховният административен съд (ВАС) е отменило част решението на ЦИК за медийните пакети, според което разходването на средствата е ограничено само за телевизии и радиа с национален обхват и печатни медии с "национален тираж“.

С решението на ВАС отново се позволява местните и онлайн медиите да имат право на медийните пакети.

Говорителят на ЦИК Александър Андреев коментира пред БНР, че още в събота комисията ще се съобрази с мотивите на съда и ще поправи текстовете.

"Ще бъде предложена нова редакция, която да не ограничава доставчиците на медийните услуги по отношение само на медиите с национален обхват", каза той.

Аргументът на ЦИК за решението беше, че интернет сайтовете всъщност не са регулирани и де факто не са медии, затова не трябва да вземат пари от медийните пакети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: изборирекламаЦИК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Бултрас преди 7 години
Бог да пази тази държава където кандидат президент е Митьо Пищова.И това ако не е обида към избирателите ,здраве му кажи.Не случайно усилията са му за привличане на възрастните хора от село.
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пламен орешарски и веселин банев сами да си платят.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
значи... само големите могат да крадат, така ли :))
12
0
 
15
 
! Отговори
Немо преди 7 години
Рекламата на "малките" ни струва милиони, кражбите на "големите" ни струва милиарди...както е казал мъдрият ни народ (не сегашния) - "На където и да се завъртиш - *@дника ти е все отзаде"
11
7
 
8
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Да вземат да дойдат руснацете да ни освабодят пак!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тоя силистренски сърбин в СДВР му диктуват сигурно поне 20 човека, за да може в отделни случаи да се направи на хакер. Многото, които го мразят - изгонете го най-после!
9
4
 
9
 
! Отговори
хой преди 7 години
Гласувал съм само веднъж на първите избори през 90-те за безпартиините тогава бях на 20 години.. По това време димитър попов главен прокурор по живково време се изписа безпартиен. От този момент нататък не съм стъпил повече в избирателна секция. А й за кои да гласувам? За децата на старите комунисти ли? Съвеста ми е чиста пред децата и внуците ми че не съм допринесъл за унищожението на родината им. А тези които на всички избори ходят и гласуват да продължават да го правят и да не ревът!
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За това явно са се регистрирали куцо и сакато. Учителчета, побойници, врачки, ветеринари, тоя дето ги ***, и както някой по-долу спомена - Лупи Крадеца, все едно му беха малко 9те милиона от Кремиковци...
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека голямото крадене започне сега!
6
1
 
35
 
! Отговори
Сакадабара преди 7 години
А колко струва самото президенство с президент, вице президент , съветници , секретарки, преводачи, пилоти, шофьори , Пи ар, охрана, ток и вода?7 000 000 обрулени българи издържат некви чучела, за да имитираме демокрация .Но демокрация няма - ни един министър, политик, бизнесмен в затвора.
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като видях, че и Сашко Томов е кандидат, ми стана ясно, че има някакъв келепир
4
1
 
18
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
А голямата към няколко млн.!
3
1
 
20
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Решението е лесно.Ако съберат под 0,5% ще върнат парите.
2
5
 
17
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Паднаха ми в очите изгониха Светльо Витков а оставиха селския идийот с кибапчитата и кюфтетата....сега щъ ни щъ ще трябва за Радев да гласувам...
1
0
 
19
 
! Отговори
дам преди 7 години
А на "големите" колко ще ни струва? Мигар ще е безплатно?