ГЕРБ към БСП: Диверсанти с лозунги! Те: Оставка!

Словесната схватка се разигра в кулоарите на парламента
21 окт 2016 12:22,
52
ГЕРБ към БСП: Диверсанти с лозунги! Те: Оставка!
Архив: Булфото

Спорът между ГЕРБ и БСП за кворума в парламента доби нови измерения. След като при първата регистрация в пленарната зала нямаше достатъчно депутати, управляващите и червените влязоха в жестока словесна схватка в кулоарите на парламента. 

ГЕРБ дадоха изявление от трибунката, в което нарекоха социалистите диверсанти, които подриват дейността на парламента. Веднага след това БСП заеха местата им, за да обвинят управляващите, че не моггат да поддържат кворума и трябва да подадат оставки. Гербаджиите обаче ги репликираха и подвикваха от дъното. Така двата фронта на подвикващите си депутати от ГЕРБ и БСП бяха разделени единствено от медиите помежду им.

Още по темата

Всичко започна малко след 9 часа сутринта, когато се оказа, че в залата се регистрират едва 109 депутати. Електронното табло показа, че БСП и ДПС не натискат пултовете, въпреки че бяха в залата. ГЕРБ също не бяха всички. Председателстващият Димитър Главчев даде почивка и ГЕРБ заеха позиции зад микрофоните в кулоара.

"Тази сутрин видяхте, че БСП и ДПС или просто ги мързи, или популизмът им удари тавана", каза младият гербаджия Георг Георгиев. Той предположи, че колегите им в червено вече са по пътищата и вероятно стягат нова коалиция "Орешарски". 

Според него липсата на БСП се дължала и на смущението на Корнелия Нинова, обвинявана в присвояване в определена фирма. 

Снежана Дукова изброи, че Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ, Атанас Атанасов сред тези, които не са се регистрирали. 

"Това, което могат да правят БСП, е само подривна дейност и диверсионна практика. Да разпръскват позиви и да хвърлят плакати. Това са моделите на КГБ и ДС", каза пък Ирена Соколова и допълни: "Колеги, така не се работи".

Веднага след края им на трибуната застанаха от БСП и обвиниха ГЕРБ, че създават паралелна реалност.

"БСП ще носят отговорност за кворума след предсрочните парламентарни избори", каза говорителят на групата на червените Жельо Бойчев.

Той обясни, че социалистите са се регистрирали при втория опит за регистрация. Георги Свиленски пък съобщи, че едва 56 от 84-те депутати на ГЕРБ са били в залата. "30 човека къде са, това са 600 000 гласа", каза той.

Свиленски ги обвини на свой ред, че ги няма, за да агитират за изборите. 

"Вижте колегите колко са изнервени. Стоят зад вас и ни задават въпроси. Колега, ела тук, не се крий там", подвикна Свиленски към Георгиев. В този момент зад медиите групата от депутати от ГЕРБ подвикваше и прекъсваше ораторите. 

Наложи се медиите да помолят ГЕРБ да спрат, за да могат да зададат въпросите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
4
 
! Отговори
Февруари 2013 преди 7 години
И какво стана след като узурпираха властта през 2013?На някой да му намалиха сметката за ток? Май не.Само дето си купиха реактор, ама не го плащат и затвориха ТЕЦ Варна дето работеше на газ и оставиха на улицата Варненци. Те май бяха много активни по улиците. Един даже го запалиха.
44
3
 
0
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Диверсанти?! Не бяха ли те в Коиловци?! Случайно ли бяха около АЕЦ Козлодуй, със специално оборудване?! Та като подхванахте темата- давайте. Останалите също имат думата! Хайде!
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ли ще стане, акои имаме един с много гласове и след него двама кандидати с РАВЕН БРОЙ ГЛАСОВЕ.ТРИЛОТАЖ ЛИ ЩЕ ПРАВИМ?
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТО ГЛАСУВАТЕ ЗА ГЕРБ - ПОЛУЧАВАТЕ И БОСТАНА ДПС ПОДКРЕПЯТ ОРЕШАРСКИ, ТАКА ЧЕ КОЙТО Е ЗАЖАЛИЛ ЗА ДПС - ДА ГЛАСУВА ТАМ.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова тревоги им причиняват, че може да стане белята и МАЙКАТА НА НАЦИЯТА ДА ПОМЕТНЕ.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ СОЦИОЛОЗИТЕ - ТЕ КЪСАТ НЕРВИТЕ НА ГЕРБ, ЗАТОВА Е ТАЗИ ИСТЕРИЯ.
39
0
 
3
 
! Отговори
40 преди 7 години
"Този филм вече сте го гледали! Хареса ли ви?"Браво, повечето са отговорили с "не", че не са го харесали. Та трябва да си де*бил за да го харесаш!
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ вече толкова са изтерясали,че и диверсанти започнаха да им се привиждат.Ама те диверсантите са на улицата бе,другари-господа.Излезте от парламента и се разходете по "Мария Луиза,от халите до лъвов мост и наоколо и ще ги видите.И стават все повече.Ако не ги изгоните или най-малкото редуцирате,ще изгоним вас.И никакви европейски ценности няма да ни интересуват,защото за нас най-важни са сигурността,живота и здравето на децата ни.
37
1
 
5
 
! Отговори
до 40 преди 7 години
Ти ако не си цяла петилетка, то поне си година назад! Откакто му се роди дете и след като го осъдиха на пробация, и най вече след като Кремъл видя, че никаква работа не им върши, Волен стана пълна овца. Продаде се, реши, че е по добре да взема депутатските най малко 5300 лева месечно, както разбрахме, вместо да говори против Тиквар. Обратното от месеци вече се крие, а когато се покаже, говори, че има силно международно вълнение и трябва да се помага на капитан Екстра ранг - Бойко! Както 2009 г.
36
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувайки за Радев, ще получите бонус-ДПС. Получите ли ДПС, ще получите и ибрикчийското звено Атака.Този филм вече сте го гледали! Хареса ли ви?
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що ли спретнем едни избори в един тур? Гледам, че май не е невъзможно - гласувайте за Радев! Гласувайте Боко да подава оставка! Стига толкова! Продадени сме, да ги отзовем!
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май си подават топката! Така стоят във фокуса на избирателите и дербито Цепка - Гумен става най важно. Останалите се игнорират социологично още далеч преди вота. Добре ще е президента да не е от Герб, а най добре ще е да е някой различен от Герб и БСП. Тогава ще спрат да се задяват както е описано тук, ще си седнат на задните телеса и никой няма да ги брои за живи.
33
0
 
19
 
! Отговори
бай х преди 7 години
Да припомним думи на Бойко Борисов: Който е управляващ, той трябва да осигури кворума? Ама понеже все е фурнаджийска лопата сега се обърна отново
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цачева не знае какви хора гласуват за Герб, иначе не би казала това за мозъка.Герб изобщо не са десни избиратели. В България десните са не повече от 10 %. В моето село за Герб гласуват семействата на пенсионирани милиционери, полицаи, военни и бивши членове на БКП и БСП. Това са хора с носталгия по миналото и харесват Бойко, защото е пазел и се учил от вожда Т.Ж.Аз се чудя тия в Европа имат ли акъл да припознават Герб за дясна партия. И тъй като с генерала вземат гласове от един извор новия президент ще се казва Румен Радев.
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не гласувайте с "не подкрепям никого"!Така гласувате 3а герб!Те ще си присвоят вашите гласове!
30
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
С Борисов дослук /както е по турски/не може да се прави.Тези които са му съюзници или приятели трябва винаги да очакват омаскаряване.Това е човек който да изпъкне себе си е готов да излезе по телевизията и така да те окаля,ако междувременно си споделял нещо с него ,че свят да ти се завие.И незнам как има още хора да вярват на този човек,един ден ще си патят,но това си е за тяхна сметка.И РБ и ПФ ще бъдат претопени от шайката на Борисов но те още не го знаят може би,или все оше само се досещат.
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може да се правят такива бомбастични изказвания. Човек трябав да носи отговоронст за думите си. Нещо което ББ не умее да прави. Но ако загуби ми е мноог итнересно как точон ще се отметне? сигурон ще кажа - аз на шега.....
28
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много искам да загуби на първи тур цачева. Все се измъква Борисов, все говори за своите победи, вес хвърля някакив гръмик фрази от които се отмята. Обаче сега обеащ перд целия народ - и повтори и потрети - че ако Цачева не победи сдава властта. Така че много искам Цачева да падне, да видя как ще реагира. ще му посърне личицето.
27
0
 
6
 
! Отговори
Красио преди 7 години
Тез па са си мерили пилешките мозъчни мускулчета.
26
2
 
6
 
! Отговори
Край преди 7 години
Докато не проумеете че трябва промяна на системата и не наложите промяна със сила ще ви лашкат и гербаджии и бесепари и патриотари и депесари и "реформатори". Смяната на на начина по който се формира властта става с промяна на избирателната система - мажоритарни избори в два тура за парламент и България никога вече няма да е същата. Докато го разберете - преход без край.