Бъчварова оцени: Гласовете за Радев са протестен вот!

Според МВР шефа оставката на кабинета би била поемане на отговорност
156
Бъчварова оцени: Гласовете за Радев са протестен вот!
Снимка: БТА

Очевидно високата подкрепа на ген. Румен Радев на изборите е своеобразен протестен вот към управляващото мнозинство.

Още по темата
Така вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира резултатите от първия тур на изборите и посочи, че е изненадана от тях.

"Имаме основание да чуем гласа на гражданите. Има недоволство и то се изразява в подкрепа на ген. Радев", коментира Бъчварова, цитирана от БТА.

Според нея обаче е възможна промяна на резултатите, защото може да има по-висока активност на втория тур. Освен това е важно как ще гласуват всички избиратели, които са дали гласа си за кандидати, различни от Цачева и Радев.

"Ако има оставка на правителството, това ще е най-високото ниво на поемане на отговорност. Надявам се уклонът към ген. Радев да не е заради ксенофобия и нагнетени страхове", коментира Бъчварова. Като социолог обаче тя очаквала такъв резултат, защото при увеличаване на избирателната активност пластовете се разместват.

Бъчварова беше категорична, че ГЕРБ не е купувала гласове. Тя допълни, че изборите са преминали в спокойна обстановка и за гарантирането на сигурността на балотажа ще бъдат взети същите мерки, каквито и на първия тур.

"Много е трудно дистанционно да се организират избори в чужбина, както и да се предвиди колко човека ще гласуват. Надявам се за втория тур да има по-добра организация на вота зад граница", обясни министърът.

Тя присъства на тържеството на Националната полиция, която днес чества своя празник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
На 14.11.2016 българите с радост ще разберат че европейското бъдеще на родината ще бъде в ръцете на ген.Радев и той умело и отговорно ще приземи самолета там където националният интерес на всички българи е приоритет...а брюксел и москва да му осигурят зелена светлина....амин46253
121
0
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
СУВЕРЕННИТЕ народи да определят сами СВОЯ КУЛТУРЕН И РЕЛИГИОЗЕН ИДЕНТИТЕТ !Националните суверенни държави и свободата за неразделни понятия !
120
0
 
2
 
! Отговори
гжа Бъчварова, преди 7 години
а за успеха от над 15% на г-н Каракачанов какво ще кажете ?На следващите паралментарни избори Обединени Патриоти ще пометат вашата продажна небългарска организация. Дойде им малко късно акъла на патриотите, ама по-добре късно отколкото никога. Тава е тенденция в цяла Европа, на народите им писна от кухи фрази зат.н. Европейски Ценности и солидарност...блa- бла- бла. Искаме Европейски Съюз на СУВЕРЕННИТЕ НАЦИИ, няма Европейска Нация.
119
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така , че г-жа Бъчварова, както "оправи" МВР-то с великите си реформи и хората масово избягаха /недостиг на състав какъвто е нямало и през 90 години, когато милиционерите ги гонеха/, така и сега компетентно се изказа и убеждава, че резултата е заради някакъв протестен вот. Просто Браво!
118
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Гласовете за Радев в никакъв случай не са протестен вот! Проблема, е че госпожа Цачева не е одобрявана за президентският пост и сред свои и сред чужди. Но грешката вече е факт! Сега отново Доган и Местан ще решат, кой ще е Президентът на България, защото Сбирщината така наречени патриоти са си твърдо ляв лекторат, реформаторски блок няма, и тук остава г-н Марешки, който наистина обра протестният вот срещу Статуквото- картели-икономически безобразия и т.н.- но той няма твърд електорат!
117
2
 
6
 
! Отговори
_Революционер_ преди 7 години
Имала майка едно ми чедо, едно ми чедо Никола.Е-е-е, Никола, е-е-е, пирински орел. Е-е-е, Никола, е-е-е Български юнак. Дотегнало му от чорбаджии и черно робство-ГЕРБАРСКО Литнал Никола в бой да се бие с върли народни душмани. Дом му станали Пирин и Рила, темните нощи закрила. Знаме червено в ръце развело и млади момци повело.
116
0
 
16
 
! Отговори
KIKI преди 7 години
ПРОТЕСТНИЯТ ВОТ Е СРЕЩУ ВАС, ГОСПОЖО МИНИСТЪР !!!! ПРАЩАЙ ЕВГЕНЧО ДА БРОИ БЮЛЕТИНИ, ЗАЩОТО, КАКТО Е КАЗАЛ НАРОДА : НЕ Е ВАЖНО КОЙ Е ГЛАСУВАЛ, ВАЖНО Е КОЙ Е ПРЕБРОИЛ БЮЛЕТИНИТЕ !!! ТОЗИ ПЪТ МАЙ ВИ СЕ ОБЪРКА СМЕТКАТА !!!
115
0
 
12
 
! Отговори
Енисей преди 7 години
оставка Тиквооооо народа те разбра колко жалък лъжец си
114
0
 
21
 
! Отговори
SS преди 7 години
Тая грешка на природата дава оценка, ама овцоооо толкова смешен вътрешен министър не сме имали. Кажи защо в момента изкукали генерали вземат пенсия и заплата в МВР а младите бягат от страната.
113
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Лицата на герб продължават да се излагат на вред по телевизията,спрете че паднахте много ниско !
112
0
 
20
 
! Отговори
Eлена преди 7 години
До nekoj:Да допълня-на МОН постави Кунева,ха,ха,ха.......тя,чак размести азбучния ред на изучаване на буквите.Според мен е очаквал да си пасем,като овце,но......"бой се от гнева на търпеливия"!
111
0
 
24
 
! Отговори
nekoj преди 7 години
Боко сложи Пиарка/социоложка за шеф на полицаите и Полицай/физкултурник за шеф на пиарите...Ха ха - и очаква всичко да е наред?Като го заболи зъб - сигурно ходи в автосервиза да му го оправят!Не може само с калинки да се управлява. Послушни са - да, ама за нищо не стават. Сбогом Герб, аз не плача....
110
2
 
4
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
До МАНИ МАНИМда-а-а, демек БСП/ДПС не купуват избори и никога не са купували... Дойдоха ГЕРБ на власт и се появи явлението, а като изчезнат, ще изчезне и купуването на избори. Ще се избавим. Завинаги. ***-о-о-д, я си е.... ...ката ... .айна.
109
0
 
24
 
! Отговори
Кметове рекетьори! преди 7 години
Горе главата, българи! Не вярвайте на гнусните ължи ан ГЕРБаджийските кметове, до един СИКаджийски мутри и престъпници! Плашат ви, защото скоро кранчето им ще спре! нито един глас в неделя за тъпата, проста и нагла комунистка, по професия стругарка, но завършила един РабФак, благодарение на престъпната и кървава комунистическа партия, която я е откърмила, че дори и я е оженила! Ни то един глас за ГЕРБаджийските корумпирани простаци!
108
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Българският премиер Бойко Борисов пое по време на срещите си в Истанбул в петък ролята на посредник в отношенията между Турция и Европейския съюз. Той обеща на своите събеседници да предаде посланията им в Брюксел и призова лидерите на ЕС да спазват поетите към Анкара ангажименти, включително да свалят визите за турските граждани."
107
0
 
21
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Най- високото ниво на поемане на отговорност не е оставка на правителството. Питайте румънските бивши правителства да Ви обяснят госпожо Бъчварова. Може да го направите веднъж месечно, и колети са разрешени не на всички - само след щателна проверка на портала.
106
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Току що прочетох, че кметът на Сливен плаши при евентуален неуспех да се получи такава нестабилност, че да спре елетричеството и да затворят детските градини!Хаха! Това е рекет на държавата срещу гражданите, издевателство и манипулации, на които се очаква да повярват простите хорица! Би трябвало прокуратурата да се самосезира срещу създаване на целенасочен хаос и заплаха срещу хората.
105
0
 
19
 
! Отговори
МАНИ МАНИ преди 7 години
Въобще не се купуват гласове ама въобще. Ц.Ц бие Радев убедително в столипиново. Питам как става това при положение че там 99.9% са неграмотни. Не съм за Радев но да твърдим че не са купувани гласове е смехотворно. За жалост ще стане този който извади пачка и купи черните ***.
104
0
 
22
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 7 години
ПОГЛЕДНЕТЕ САМО СНИМКАТА И ПРЕЦЕНЕТЕ КАК МОГАТ ДА СЕ ОТНАСЯТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ КЪМ ТАКЪВ ВЪНШЕН МИНИСТЪР.ХА СЕГА С ПРЕДСТАВЕТЕ ЦАЧЕВА НА СЪЩОТО МЯСТО - УЖАС И ПОЗОР ЗА НАЦИЯТА ! В НЕДЕЛЯ ВСИЧКИ ЗАД И ЗА ГЕНЕРАЛА - ИСТИНСКИ ЧОВЕК, ИНТЕЛЕКТ, СМЕЛ, А ДА - ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛ СЪЩО ТАКА !
103
7
 
0
 
! Отговори
ПНХ преди 7 години
До 122Като си толкова осведомен,кажи кои са олигарсите зад Борисов,защото аз не знам конкретни имена.