Нинова: В центъра за системата за сигурност... човекът!

Излишъкът можел да даде 300 млн., за да се комплектова МВР
11 юни 2017 16:06, Петя Славова
133
Нинова: В центъра за системата за сигурност... човекът!
Снимка: архив, Булфото

Трябва да актуализираме бюджета за 2016 г. със сумите, необходими за 1000 нови служители в МВР и 6000 в Министерство на отбраната. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след семинар на ПГ на "БСП за България" в Боровец.

Нинова подчерта, че в центъра за системата за сигурност трябва да се постави човекът. "Много се говори за недокомплект в двете министерства, в службите", заяви лидерът на БСП.

Още по темата

"Много спекулации се появиха покрай проведения КСНС при президента Радев, както и престрелки между нас и управляващите вчера. Ще решим тези противоречия и проблеми, ако спешно и заедно направим едно нещо – да актуализираме бюджета за тази година с тези минимум суми, които са необходими за тези 1000 нови служители в МВР и 6000 в Министерство на отбранат", допълни още Нинова.

Тя поясни, че на КСНС е била направена финансова обосновка колко ще струва това и са се обединили, че човекът е най-важен в системата. Според лидера на БСП сега трябва да се пристъпи към действие. "Министърът вътрешните работи на КСНС обоснова искането за 1000 души назначаване в МВР с 300 млн. допълнително финансиране.

При говорене за излишък, който варира от изказванията на премиера от 1 млрд. и половина до 3, че ги има в бюджета, смятаме, че тези 300 млн., които са абсолютно наложителни да се комплектова МВР, са възможни от излишъка.

В отбраната също представиха своите разчети, те бяха също около 320 млн. Има възможност чрез излишъка в бюджета без да се нарушат другите бюджетни системи", допълни Нинова.

"Ние си настояваме за това, че в цялата система за национална сигурност трябва да влязат демографска катастрофа, корупция, бедност, неравенства, контрабанда и вътрешните проблеми на страната. Просто днес не сме обсъждали това", заяви тя.

Нинова поясни, че БСП ще направи втора такава среща по демография, здравеопазване, образование, контрабанда.

"И пред президента Радев настоях да има такъв консултативен съвет, той пое този ангажимент", коментира още лидерът на Столетницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е да де ама друг път !
83
0
 
3
 
! Отговори
Социаглист преди 6 години
Тъй, тъй даже поименно се знае чий човек ще е в центъра на системата за усвояване на държавни и европейски средства!
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
никога не е било и нема да бъде
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Vs sa selski i bkp partiizi no milioneri bes zarvuli a predi do jivkov da drugaru jivkov da jeni vs e ok pasim vi.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ninova napred tvojat drugar po psrtiina öinia drugarja boiko te haresva no ne go prisnava
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Слава на РусияАми ти, който си написал само тук над 5 коментара със хвалебствия за руската *** да не би да си българин? Русофилите никога не сте били и няма да бъдете българи!
78
2
 
3
 
! Отговори
Леле,КорнелийоСелска преди 6 години
Още ли си тука, ***?!Да стряскаш народа преди лягане? Да те сънуваме като кошмар?Изчезвай!
77
2
 
3
 
! Отговори
КакваСигурност с БСП преди 6 години
Ниновицееее,Когато сте на власт, никой мислещ човек не се чувства сигурен!Хората си плюят в пазвата, чукат на дърво и се молят да не съберете достатъчно гласове с бюлетинките, пуснати от гл*упа*ци и от онези, които гласуват срещу 5 лв или тройка кебапчета. Защото друг за вас не гласува!
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мачкай боко червените бок..ци
75
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кажи го на сем.на загиналия пилот, че герб не е злото. ръцете им са изцапани с кръвта на пилота !-----------Казвам им го: ГЕРБ не е зло, злото е БСП!
74
6
 
10
 
! Отговори
Курнелия лъже преди 6 години
Другарко Нинова няма да ви простим , че излъгахте за срещата си с ген. Решетников.
73
5
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Алооооо,Нинова,браво на теб - ОТКРИ НАЙ-СЕТНЕ "топлата вода" !Когато бяхте на власт защо не направихте това или онова,а точно сега ?! Правите -струвате, " с чужда пита май чин помен правите" - то така всеки може? Вие за 100 и кусур години ВЕЛИКА ПАРТИЯ това ли само научихте ?! Срам и позор за вас!!!
72
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП е партията на рубладжиите, руските зетьове и руските ***. Българофобия, еврофобия​ и русофилия. Това е идеологията на социалистите.
71
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъжа Решетникова Техноимпексова.
70
7
 
13
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Тази *** ми е много противна.
69
5
 
16
 
! Отговори
?!? преди 6 години
Ало Нинова! Бре ти говориш все едно си ти на власт - дай да дадем, за човекът трябва, самолети да вземем!?! А когато дойдахте на власт първо уволнихте всички и сложихте вашите хора и започна едно крадене. Ум да ти зайде. Затова трябва да сте винаги в опозиция само тогава мислите за хората!
68
1
 
1
 
! Отговори
neo5 преди 6 години
Ефесяни 6:1212 Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.
67
2
 
9
 
! Отговори
Корна реди благи и преди 6 години
медени, когато предлага нещо уж в името на народа. Обвинява всички останали партии в какви ли не грехове. Ругае управляващите така, че нещата да тръгнат към предсрочни избори.И същевременно скача срещу идеите за нови заеми. Ама не защото я е грижа за народа, а защото се надява БСП да вземе властта, та тя да тегли заемите, да си сложи в джоба 47% от тях /както е свикнала да прави откакто беше синя приватизаторка/ и после кой откъде. Народът да връща заемите, Корна да се кефи в САЩ или Швейцария!
66
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Госпожа 47% /от Техноимоекс/ е филантроп и се грижи много за хората!
65
3
 
10
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 76 Алооо, темата за кръвта на пилота ли е ? И какво общо има ГЕРБ с грешката на пилата? Ааа, сетих се . Няма хеликаптер няма проблем.Няма магистрали , няма и изтрепани и т.н.