Кметове проплакаха от несправедливо финансиране

Вицето Йотова ги кани на среща, вика и депутати, министри...
11
Кметове проплакаха от несправедливо финансиране
Снимка: Прессекретариат на президента

Кметове на малки населени места се оплакаха от бюджетите си на вицепрезидента Илияна Йотова и тя пое ангажимент за организира дискусия за необходимостта от промяна на финансирането на малките населени места.

На форума ще присъстват още представители на изпълнителната власт и депутати, съобщиха от прессекретариата на "Дондуков" 2.

"Ще събера хората, които днес пожелаха среща с мен, ще поговорим, ще запишем всички предложения и след това експертите от президентската администрация ще огледат исканията, за да решим какво е реалистично", каза срещата Йотова.

"Нямаме законодателна инициатива, но силата на президентската институция е в това, че тя е надпартийна и може да си позволи да покани представители на всички онези институции, от които в крайна сметка зависи решаването на този проблем", коментира още тя.

Според нея този проблем е от години и "в България стана така, че от волята на кмета на общината зависи как ще живеят хората в по-малките населени места".

"Трябва да покажем цялото богатство на нашата история в културната програма на българското председателство на ЕС“, обяви още Йотова в Калофер, където участва в дискусия за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство.

Илияна Йотова подчерта, че българското възраждане е уникално в контекста на европейския Ренесанс и предложи възрожденските градове да бъдат включени в културната програма. Предложението беше приветствано от присъстващите жители на Калофер.
 
"Страната ни не трябва да пропуска уникалния шанс след десет годишно членство в Съюза максимално да популяризира своето културно наследство и да привлече вниманието на европейските граждани както върху неговото многообразие, така и върху историческата му ценност в европейско и световно измерение”, посочи вицепрезидентът.
 
Илияна Йотова обърна внимание на забавянето, с което е започнал общественият дебат по темата за културната програма на българското председателство.

"Време е за енергични действия, за съгласуваност и координация на институциите на централната и местна власт, на гражданските сдружения, медиите и експертните общности, на Българските културни институти в чужбина. Наложително е да ползваме опита на други страни-членки, които вече са председателствали Съюза”, каза вицепрезидентът.

По думите на Илияна Йотова, когато българските институции си подават ръка, това е в интерес на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бе, кой е луд да дава пари на комунистически кметове!
10
3
 
2
 
! Отговори
сара преди 6 години
Не се взе в ръце тая жена да поотслабне - с такъв вид какъв имидж може да има. Един работодател казваше преди години : " Като наемам хора на работа ще ги тегля на кантара - той ще провежда интервюто. Дебелите не стават за работа ".
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и тя като слави трифонов е борец за правда....нали са с пълни джобове ! исках да кажа - с НАТЪПКАНИ джобове !
8
1
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Много добре. Нека постоянно се вадят кирливите ризи на ГЕРБ. Защо трябва да финансират само техни кметове? Парите са на всички българи, не на ГЕРБ. Герберите винаги са били некадърни и такива си остават.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До inatutтя нейната работа добре си е свършила. видя ли и по ТВ банковата сметка и то, официално декларирания влог . половин милион ! казаха,че на мъжа и е още повече. за това се блъскат с лакти за пуста власт ! а в чужди банки само Господ знае какво се съхранява.
6
1
 
6
 
! Отговори
до inatut преди 6 години
Нищо не разбираш. Работата на вицепрезидента включва всичко, което е проблемно или нередно в държавата. Когато има несправедливост, която не се чува от властта трябва да бъде огласено и отстранено като проблем. Твоето изказване показва нивото ти.
5
5
 
4
 
! Отговори
inatut преди 6 години
На тая другарка работата й е да обикаля детски лагери, да сади дръвчета, да ходи на кафе при гала и пр. Айде да не си надскача селската чергица...
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
S pravo tia kmetove na gerb s privilegii i dalaveri dr da mal4at gerberi. G e na vsi4ki ne samo na gerb
3
3
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Ти па щото си голем убавец...
2
3
 
8
 
! Отговори
ili преди 6 години
Не само че е жива,ами е добила такива форми,че е по-лесно да я прескочиш отколкото да я заобиколиш...
1
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая маимуна жива ли е ве