ДПС бие тревога: Демокрацията е застрашена, мирът е на изпитание

Движението иска най-после защита на правата и свободите
80
ДПС бие тревога: Демокрацията е застрашена, мирът е на изпитание
Снимка: архив, БулФото

Демокрацията в нашата страна е застрашена, мирът е поставен на изпитание. Тази критика отправи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на своите за годишнината от приемането на Конституцията от 7-ото Велико народно събрание на 12 юли 1991 г.

Според него макар че свободата, мирът, хуманизмът, равенството, справедливостта, търпимостта са основни положения в Конституцията, има отклоняване от нейните норми.

"В последните години сме свидетели на много тревожни процеси на трайно очертаващата се тенденция за все по-голямо отстъпление от постиженията на демокрацията в страната ни, а мнозинството в парламента не само не създава гаранции за заложените в Конституцията права, ами създава закони, които ги ограничават", отсече той.

Карадайъ посочи още, че Конституцията прокламира равенството като общочовешка ценност и този принцип е и един от фундаментите на гражданското общество.

"Въпреки това няма гаранции, че Конституцията няма да се окаже заложник на лица и формации, останали оковани в старите вериги на собствените си тежки предразсъдъци, особено когато са облечени във власт", индиректно разкритикува той Обединени патриоти.

Лидерът на ДПС смята, че е крайно време да се вземат мерки за защита на основните права и свободи, защото демокрацията не е даденост, както и правата и свободите.

"В името на демокрацията и на мира трябва да се борим, за да продължаваме да живеем заедно, за да търсим вдъхновение за общо бъдеще и нека да потърсим опора за това вдъхновение в Конституцията и българския етнически модел, получил международна признателност, нека заедно да оценим богатството на различията и да изградим онази България, която да е желан дом за децата ни", призова той депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Milen преди 6 години
Това е просто нов ход на Доган . За сега не мога да го разбера ! Но в следващите дни ще го видиме ! По едно време го искараха едва ли не български националист ! =D
57
0
 
1
 
! Отговори
ANYS SHEPTI преди 6 години
До Анонименkakto krana pred ndk izgore>>>taka ke izgorat i tia diavoli.zavinagi.
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никъде не прочетох от какво е застрашена демокрацията.Само за права и свободи говорят,а за задължения-нито дума.Като не му харесва,да си върви в Турция.Там спазват конституциятаи правата и свободите на хората.
55
4
 
3
 
! Отговори
EU преди 6 години
Карадайъ да обясни на всички Избиратели от ДПС защо Дело Възродителен Процес не се преразгледа от Европейския Съд и защо продължава да се крие в Архивите докато се унищожи напълно и няма никакви Доказателства накрая
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
говоренето на политиците е някакво извращение на българския език,вие разбрахте ли какво иска да каже този горе, не се ли научат да говорят като нас няма да са наши представители и не са част от нас, да си живеят в парламента и да не излизат от там.Един мъж като говори казва конкретни неща и ги прави,един политик като говори все едно вятъра духа-празни думи в нищото
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така е откакто хванахте съдебната влсат за топките ... самоубийте се за демокрация!
52
1
 
27
 
! Отговори
extremist преди 6 години
българския етнически модел, получил международна признателност - КВА ПРИЗНАТЕЛНОСТ ТЕ ГОНИ БЕ ? НАПРЕЖЕНИЕТО В ТОЗИ ЕТНИЧЕСКИ "МОДЕЛ" Е ВИДНО ЗА ВСИЧКИ !
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тепка си я тревогата Дупесето,и си свир-ка викаш?
50
6
 
8
 
! Отговори
до дпс преди 6 години
дпс да не се прави че защитава правата на малцинствата 25 години бяха на власт чак сега ли се сетиха за права за 25години не можаха да защитят турските имена на избирателите си в ситемата на първи ред ни излиза първо името което ние сменено на сила по гафурски това говори ли им нещо на тия диктатори
49
2
 
13
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
И ние искаме същото,но не можем да го постигнем заради тия Дупесета,Маанета и Достета.
48
0
 
39
 
! Отговори
хасан преди 6 години
Господин Карадайъ, турските села в Родопите и Делиормана обезлюдяха, кой в Канада, кой в Германия, внуците ни вече не говорят нито турски, нито български...Идват си за седмица две лятото, но като видят, че на село няма нито вода, нито канализация не искат да останат и ден. Иначе как е в Бояна, духа ли прохладен ветрец от Витоша, да не слънчасате пред барбекюто?
47
5
 
26
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Време е ДПС да благодари публично на Желю Желев и на САЩ за своето съществуване изобщо.Пък после нека плямпа за измислената демокрация.
46
24
 
9
 
! Отговори
BG Grajdanin преди 6 години
Мустафа Карадайъ е много точен , честен и интелигентен човек.Лютфи Местан говореше на език който никой не го разбира.Празни, високопарни приказки говореше машата на Ердоган Лютфи Местан.Продължавай в същият дух Мустафа, кучетата си лаят но керванът си върви..
45
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Движение за права и свободи,което се грижи за всичко друго,но не и за ПРАВОТО НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ ДА ВОДЯТ НОРМАЛЕН ЖИВОТ!!!Какво стана с традиционните производители на картофи,тютюн,боб,животновъдство,мляко и млечни продукти ,които даваха на тази държава с труда си като ваши избиратели??Пръснахте ги по света като пилци,оставихте ги на волята на Аллах да съществуват и им пълните главите с възродителен процес и тревоги за демокрацията,заплахи невидими разни!!Коя демокрация защитавате??
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко речииииии, тази манерка се опита да каже нещо,но и сам не се разбра. Ще ходи скоро и този при Местаня.
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Женщината на Джеймс Уорлик е дошла да набива канчето на външната Захариева,да не допусне и капка руски газ през България.
42
2
 
17
 
! Отговори
помак преди 6 години
ДПС - антимюсулманска мафиотска структора ограбваща предимно мюсулманите ! КАКВО СТАВА с кмета на Неделино откр. общ. поръчки и разделил парите с Сараите ! А хидроинжинера от Сараите похарчи ли милиона за консулт. у-ги ! Прокуратурата не трябва ли да се самосезира - дават се 1.5 милиарда за язовир и ВЕЦ . които ще се изплати 3000 година ! Още ли не ни е ясно защо сме наи-бедни .а богати в БГ.НЯМА - ПАРИТЕ са изнесени в офшорни зони !
41
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе кой ги събуди тези от зимен сън?
40
2
 
22
 
! Отговори
МАЙНА преди 6 години
Като чета за безчинствата на тия ДЖИНОВЕ все повече ми липсва ТОДОР ЖИВКОВ . По негово време тия бяха НЕВИДИМИ.
39
5
 
16
 
! Отговори
Карадайъ-неграмотен преди 6 години
Господин Карадайъ е един прекрасен нов председател на ДПС на тази проруска "не етническа" партия. Местан говореше прекрасен български и това някак си не пасваше на поста му. Виж Карадайъ ефенди го говори доста трудно и това е в пълен унисон с "не етническата" му същност...Всъщност представяте ли си колко малък е умствения капацитет на Карадайъ след като му поставха цели 5 заместника.