АБВ може да помогне на БСП да е равностойна на ГЕРБ

Това ще червена точка в актива на Нинова, смята социолог
19 юли 2017 10:30,
15

Политологът Димитър Димитров е убеден, че БСП се нуждае от допълнителен тласък, който ще й позволи да изглежда равностойна на ГЕРБ в електориален вариант.

"Няма да е изненада, ако се намери подобно решение, има много рационални мотиви за него", е мнението на Димитров за излезлите твърдения в медийното пространство, че партия АБВ ще се прелее в "БСП за България".

Социологът Първан Симеонов определи като спекулации този тип изказвания.

Все пак според него този сценарий е възможен, тъй като тежестта на АБВ не е толкова голяма нито като публично присъствие, нито като електорална подкрепа, както показват изследванията, твърди той.

"Ако това се случи, би имало важен символичен ефект за левицата, защото ще бъде още една червена точка в актива на Корнелия Нинова", посочи още социологът.

Гостите на Bulgaria ON AIR коментираха и още една публикувана информация: Докладът на Европейския съвет за външна политика (ECFR) казва, че една от управляващите партии у нас е изключително антиевропейски настроена, като класацията е оглавена от "Атака".

"В момента този факт дори може да е в плюс, тъй като има второ управленско мнозинство, което се опитва да поддържа проруска съставка. Това е инстинкт на Бойко Борисов, той се опитва да има диалог с всички страни", отбеляза Първан Симеонов.

Той обърна внимание как "Атака" е изчезнала от политическото пространство в един момент, но сега отново се появила, което кара социологът да си мисли, че партията се опитва от време на време да напомня за своята идентичност.

"Най-опасното за една радикална формация е, когато е на власт", обобщи мнението си Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: БСПАБВГЕРБполитолог
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
2
 
! Отговори
ДОНЧО преди 6 години
До Комунистите ограбиха: А , ЗАЩО НЕ Я ОГРАБИХА ПРЕДИ ДА СЕ ПРЪКНЕ ПРЕДАТЕЛЯ НА ДВАДЕСЕТИЯ ВЕК ,ГОРБАЧОВ И ТЪЙ НАРЕЧЕНОТО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ , ПЪЛНО С ФАШИСТИ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ.
14
1
 
4
 
! Отговори
ГАНЕВ преди 6 години
До Червените милионери: С ТИЯ ЛЪЖИ ЗА ПРЕД ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА ,НЯМА ДА СИ ИЗКУПИТЕ ВИНАТА ЗА ЛИКВИДАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. ,ГОСПОДА СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКИ ЛЪЖЦИ,ДЕМАГОЗИ,КРАДЦИ И ЛИКВИДАТОРИ.НАРОДА ОЩЕ ВЕДНЪЖ СЕ ОПОМНИ И СЕГА СЛЕДВА ПАК НОВ СТРАХОТЕН ШУТ В *** И ОТНОВО НА СМЕТИЩЕТО.
13
2
 
6
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
12
1
 
5
 
! Отговори
Хм... преди 6 години
Повръща ми се от политика, политици, от ***..то от политиците, от всичко, което причиниха дружно на България (БКП, БСП, СДС, БЗНС, ДСБ, ДПС, НДСВ, АТАКА, ПАТРИОТИТЕ... и най-вече ГЕРБ). И продължават да наглеят и да се вземат насериозно, наглеците лъжливи. Че то не остана народ бе, алоооо. Я се скрийте и наведете главите си, продажници. То бива наглост, ама това минава всякакви граници...
11
3
 
7
 
! Отговори
Ооооо, преди 6 години
Писна ми от ГЕРБерастки простотии. Хайде сменете бедния си репертоар. Едно си знае баба,едно си бае. Коя държава са ограбили комунистите? Тая,която съградиха,а вие сринахте ли? И какво създадахте в замяна-само разруха.Я,отидете в провинцията да видите висящите отломки като след бомбандировка на предприятия,фабрики и заводи,където кипеше живот,жалките останки от ТКЗС-тата и животновъдните ферми,които изхранваха цял народ.Мъртвите села.Ама,че наглост безгранична и ***.
10
2
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Има ли значение след като сбора от всичките е равен на БКП.
9
6
 
3
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
8
6
 
2
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
7
1
 
2
 
! Отговори
Ястреб Манафлията преди 6 години
Този да си избръсне половия орган на лицето.
6
2
 
5
 
! Отговори
”Равностойна на ГЕРБ преди 6 години
Божееее,да не бъде. Нямам нищо общо с БСП,но да влееш АБВ в редиците си,е все едно да вкараш вълка в кошарата си. Та ГЕРБ имат само около 15% избиратели. Всички знаем как печелят изборите.Нинова трябва да е луда,за да направи подобно нещо и да вкара политически трупове в партията си.Тия искат да се възродят от пепелта и да се впият в силен донор.
5
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 6 години
Абе, ква АБВ, кви ГЕРБ..кви Реформатори, кви "Патриоти", ква Воля, кво ДПС....ако пропускам някой - сорри??? Всичките трябва да бъдат изгонени от държавата ни!Трябва нови хора, които не са зависими нито от САЩ, Русия, Гермаия, Франция и т.н.А не жените, децата семействата на всички тия, да живеят "на Запад", имоти и имущество да имат на Запад - да ги "държат" послушни по този начин, и да са ***!
4
1
 
9
 
! Отговори
Един преди 6 години
Те гласоподавателите на АБВ останаха трима. Вярно е, че всеки глас има значение, но чак пък да се промени нещо ...
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ако това се случи, би имало важен символичен ефект за левицата, защото ще бъде още една червена точка в актива на Корнелия Нинова", посочи още социологът....:)) колкото червени точки да слага ***, върху синьото петно, най-много да го докара до лилаво... :)) а пък ако отчетем, че с течение на времето, синьото петно стана много, много зелено, чак електриково, ако го накапеш с червено ше го докараш до жълто... а пък където е жълтото, близо е и кафявото! :))
2
2
 
7
 
! Отговори
7 преди 6 години
Герберска *** долна
1
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 6 години
АБВ трябва да бъде закрита!