33 партии само съществуват, дейност не развиват!

Прокуратурата поиска тези формации да бъдат заличени
5
33 партии само съществуват, дейност не развиват!
Снимка: Булфото, архив

Софийската градска прокуратура поиска разпускането на 33 политически партии.

Причината за това е, че те нямат участие в политическия живот, мотивираха се от обвинението.

Партиите са "Българска национално – радикална партия", „Социалистически младежки съюз“, „Съюз на демократичните партии и движения ЕРА- 3“, „Отечествена партия на труда“, „Български бизнес блок“, „Алтернативно социалистическо обединение – независими“, „Движение „Народен юмрук“ за защита на пенсионери, безработни и социално слаби граждани“, „Българска християнска коалиция“, „Съюз България“, „Движение за единение на нацията“, „Движение кредитор на доверие“, „Политическо движение Заедно за Сливен“, „Роден край“, „Камара на експертите“, „Републиканско – демократическо движение на всички отрудени и обременени“, „Обединена партия на пенсионерите в България /ОППБ/“, „Съюз на националното достойнство Гранит“, „Българска национал-патриотична партия“, „Обединение Достойна България“, „Народняшка земеделска партия „Никола Петков“ “, „Политическа партия Дела“, „Партия на либералната алтернатива и мира /ПЛАМ/“, „Северна лига“, „Гражданско движение Глас“, „Черноморец“, „Партия Движение за социална солидарност“, „Българска индустриално аграрна партия“, „Единен пенсионерски съюз“, „Български граждани ЗБОРИМ“, „Нова Европа“, „Победа“, „Национално патриотично обединение“, „Движение за благоденствие и възход“.

Съдът може да прекрати дейността на 31 от тях заради неучастие в избори повече от от 5 години от последната им съдебна регистрация.

"Национално патриотично обединение" и "Движение за благоденствие и възход" пък не са подали годишните си финансови отчети пред Сметната палата за две последователни години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Божил преди 6 години
А-ааа,те дейност достатъчна развиват: малко ли бюджетни средства снасят на червените,малко ли мафиотски дотации и спонсорства прикриват?
3
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прокуратурата поиска тези формации да бъдат заличени..е що? нещо шубе ли има? до днес са нямали дейност, ама не се знае дали "утре" няма да им се отвори парашута... какво да направим, като бсп е изчерпано от към съдържание (което никога не е и имало) !? сакън, да не стане "сакатлък" на някои избори и 50-те % негласуващи да вземат да припознаят някоя от тях, че като гледам имената не би било изненада!заличаването е поръчка на статуквото и най-вече на социалните капиталисти!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕ СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА(ЗА СМЕТКА НА ГОЛЕМИТЕ ПАРТИЙ ) ВРЕМЕ Е ДА ГИ ПУСНЕТЕ В ПЛАТНА ОТПУСКА И ПАК ДА ГИ ВЪРНЕТЕ ЗА ДРУГИТЕ ИЗБОРИ ,ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ
1
0
 
10
 
! Отговори
Like the wind преди 6 години
Партия 'Северна лига'? Ха ха ха.