Румен Радев: Да решим какво правим с новия самолет!

"Не може да отпадне проектът за закупуването на нов изтребител"
21 авг 2017 14:00,
66
Румен Радев: Да решим какво правим с новия самолет!
Снимка: БТА

Трябва да решим какво правим с новия самолет и тогава да преценим за колко време и как ще осигурим прехода към него чрез поддръжката на МИГ-29. Това каза пред журналисти в Бургас президентът Румен Радев, предаде "Фокус".

Още по темата
По никакъв начин не може да отпадне проектът за закупуването на нов изтребител, заяви държавният глава.

"Изграждането на отбранителни способности трябва да се базира на ясни принципи. Първо, трябват ни съвременни бойни способности. МИГ-29, колкото и да е добър като маневреност, не предоставя съвременни бойни способности, каквото и да му правим. Второ, трябва да мислим за съвместимост.

Все пак България е член на НАТО. Самолетът не е съвместим с нашите партньори. Трето, трябва разходите за отбрана да бъдат ефективни. Вложените пари в МИГ-29 няма да ни дадат съвременни способности, а ще бъдат съизмерими до 2030 година с доставката на нов самолет", коментира още президентът.

Той допълни, че са направени много анализи по въпроса.

"Първо, трябва да решим какво правим с новия самолет и тогава да преценим за колко време и как ще осигурим прехода към него чрез поддръжката на МИГ-29", каза още Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Като ,,изпечен,, специалист предлага да закупим два самолета марка ,,По-2,, и проблема е решен- никой няма да посмее да тръгне срещу България и да става за смях на света.Както сме сега!
55
3
 
1
 
! Отговори
войник преди 6 години
Който не храни своя армия - храни чежда!Друг е въпроса че льотчика не е адекватен и върти суче все гледа да прокара линията на Кремъл.
54
1
 
3
 
! Отговори
Оффсет преди 6 години
Абе Бай Вертолейшън!?!/ Във В.А. Г.С. Раковски трябва да са ти обяснили съдържанието на термина ОФСЕТ. Руменчо, знаем че си член на Тайно общество, но също така знаем, че си и Страхливец. Казваме го в множествено число Запасното войнство, от което Ти не си част.Сега малко Стратегия: Купи две подводници от Кралство Швеция, последен модел, Пето поколение и по офсета ще имаш плътна ескадрила Грипен. Иначе сега падни за 20......
53
3
 
1
 
! Отговори
Самолети не са нужни преди 6 години
Самолети въобще не са ни нужни. Дали ще имаме 4 нови самолета или не, няма никакво значение при един конфликт с Русия или Турция. Даже е смешно да си го помислим. Много по-добре би било тези 4 милиарда лева да бъдат похарчени смислено в увеличение на доходите (заплати и пенсии), за доближаване на средно Европейското ниво на доходите, а не безсмислено, защото иначе в България няма да останат хора и въобще няма да ни е нужна армия.Ние сме в НАТО и това рябва да се използва оптимално
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марионетката на ***
51
0
 
2
 
! Отговори
гошо преди 6 години
До пехотинец-25 сън сънуваш или бълнуваш Бедни сме като църковни мишки
50
1
 
2
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
ДАйте го на македонците подаръкхахаххааате да го продадат после
49
0
 
1
 
! Отговори
Zzz преди 6 години
Nali si imame didjei Stancho - svrahzvukov bg izstrebitel?!Universalen savmestim s vsichki svetovni novosti v svrahzvukovoto unistojenie i teror zvukovi ataki...Pardon, kolko dena ste sme chlenove oste na nato? Kakav e sroka na godnost, trainost, validnost na tosi feodalen dogovor i pri kakvi temperaturi?
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нарочно размотават конкурса, не искат да се ангажират срещу ***.Така имат оправдание пред съюзниците от НАТО.*** номерца.
47
5
 
5
 
! Отговори
РОСЕН ПЛЕВНЕНИЕФ преди 6 години
Не ни е нужен самолет Турция ни пази нужен ни е само повечко вазелин аз лично цял живот ползвам последната съставка както преди мен и тате и Хич ама хич не съм имал никакъв проблем
46
2
 
11
 
! Отговори
Радо преди 6 години
Една малка справка с швейцарската армия , военната им доктрина и концепцията им за отбрана. Големина на страната, ландшафт,видове войски и подготовка....
45
9
 
8
 
! Отговори
Сталин преди 6 години
Купете му на тоя един самолет, че ще се разболее от злоба!!
44
6
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Според някои коментари тук, не трябва изобщо да имаме армия. А държава без армия няма и не може да има.
43
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма пари за самолети, само за суджуци. Кат му дойде времето ще ги мерим с тях.
42
18
 
15
 
! Отговори
От 41 преди 6 години
Аз не желая с моите данъци някой да решава да закупи тези возила.Знам, че за фураЖките е много важно, като се съберат на площада да им направи някой лупинг с пушек бг знаме, но не с моите пари.
41
1
 
8
 
! Отговори
Много съм тъп преди 6 години
Като прочетох заглавието, помислих, че референдум ще правим. /Отдавна чакам да направят емотикони за коментарите, че ме мързи да пиша, а и емотиконите са по-достоверни и изразителни какво мисли човек/
40
5
 
16
 
! Отговори
бастун преди 6 години
трябва да решим какво правим с новия самолет ? Заврете си го отзад
39
2
 
11
 
! Отговори
От 41 до 45 преди 6 години
Няма да тръгвам още. Ше изхранвам с бизнеса си 40 семейства, за да печеля и да има данъци за черните братя и за хеликоптери.И за твойта заплата фуражка
38
4
 
10
 
! Отговори
До 41 преди 6 години
Ами ти щом нямаш нищо за бранене, съвсем спокойно можеш да си хванеш куфарите и терминал 2 за където си искаш. От такива като теб тука нямаме нужда. И съм сигурен и че няма да липсваш на никого.
37
1
 
2
 
! Отговори
До 42 преди 6 години
Чакай първо една обществена поръчка за някой милион да го настроим. После