Напрежението премиер - президент: На Олимп място за двама няма

Този конфликт не е в полза на България, коментира проф. Михаил Константинов
19 фев 2018 12:50,
161

Няма място за лични нападки в политиката и преди всичко трябва да стои националният интерес. Това коментира анализаторът проф. Михаил Константинов по повод напрежението между президента и министър-председателя от изминалата седмица.
Още по темата

"Има едно старо правило, че на Олимп място за двама няма. Очаквах такъв сблъсък с приближаването на президентските избори. Този конфликт не е в полза на България. Трябва да се мисли за националния интерес, а не за личните нападки. Крайно време е да се говори с факти – ако има каквото и да е съмнение в институциите, то доказателствата за това трябва да преминат през контролните органи", поясни анализаторът проф. Михаил Константинов.

В студиото на "България сутрин" той подчерта, че ако политиците помнят, че България е над всичко, то нещата ще потръгнат в добра посока. Страната е стабилна във всяко отношение. Има връщане на българите от чужбина. Преди губихме по 40-50 хиляди сънародници на година, а сега по 5 хиляди. Нека тази тенденция да се задържи, отбеляза Константинов.

"Премиерът атакува служителите на президента. Той отправи обвинение, което се оказа невярно. Последвалата реакция е просто отговор, защото ако такава нямаше, това щеше да значи, че обвинението е вярно. Такова напрежение има и ще има. Радев и Борисов са представители на различен манталитет. Не виждам драма в това, а напротив – заздравяване на демокрацията", посочи социологът Кънчо Стойчев.

"Трябва да престанем да гледаме на критиката като нещо, което само руши. Или трябва чрез нея да стабилизираме демокрацията, или трябва да вярваме, че има съвършено управление и да заспим отново Брежневския сън. Конфликтът президент-премиер трябва да се гледа спокойно", категоричен беше Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Темата на разговора обхвана и Истанбулската конвенция. Според проф. Константинов отказът на България да ратифицира документа е символ за отстояване на националните идеали. Процентът на държавите, които не са ратифицирали конвенцията в рамките на ЕС, е 40%, в рамките на Съвета на Европа – отново над 40%, а 40% от тези, които са създали Конвенцията, отново не са я ратифицирали, изтъкна анализаторът.

Към темата Стойчев добави, че подкрепянето на Конвенцията е действие в посока разрушаване на Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Да няма. Няма на върха място за борисов Да върви на бунището на историята на което сам се обрече чрез лобиране на содомски закони
131
2
 
0
 
! Отговори
e.r преди 6 години
ЗА КАКВО ОТГОВАРЯ ПРЕЗИДЕНТА????????????
130
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да спаси себе си лично,той фалшифицира изборите!Ако БСП,ДПС и някои по-малки партии се бяха върнали на власт,сега нямаше да е толкова зле.Не трябваше да ги фалшифицира!Не ми дреме за друго,дори и за кражбите им,освен за това,че се провежда геноцид върху българското население и намаляваме,преследват се хора,всява се омраза и отмъщание.Това е силно обезпокоително.
129
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактХората гласуващи за Радев,гласуваха не само за БСП,а против ГЕРБ и против Москов и неговите отровни ваксини внесени от Турция,Цецка нямаше как да спечели,та ако и челна стойка да бе направила!На пазара има и отровни лимони,внос пак от Турция,но много малко медии предупредиха за това.
128
2
 
6
 
! Отговори
човек мислещ честно преди 6 години
тоя проф. константинов е голяма *** на герб.Откъде вижда тази стабилност и че българите се завръщат като е обратното.Този проф. е на всяко гърне меродия.Не виждашли професоре трагичността на нещата, че загиваме.Защо не четеш какво пишат автори-тетни институции навън-че ще станем скоро пет милиона.Защо не отидеш в провинцията за да видиш че хората нямат работа и ще ходят у странство.Лакейството е антинародно.
127
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Г Е Р БВ далечната 2006-та създадохте поредната Организирана Престъпна Група и след това кометарите стават излишни .....
126
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
никакъв хаос, само герб и дпс завинаги !!! ДС трябва да продължи да работи за олигарсите в БГ
125
14
 
5
 
! Отговори
Г Е Р Б преди 6 години
В далечната 2006-та се създадохме от нищото.Силна и дисциплинирана здрава партия без конкурент в най- новата ни история, вече дванадесет години на върха, със здрави традиции вече и със безусловно силен лидер -Бойко Борисов.На всички трябва да е ясно, че само ГЕРБ е партията, която може да ръководи страната и го правим успешно вече повече от деситилетие.Ако Радев ни подценява - толкова по-зле за него.Но ние няма да допуснем хаос в страната.
124
3
 
2
 
! Отговори
24/7 преди 6 години
То пък едни политици..хвани единия та удари другия...пълна пародия на президент и министър председател..само си ги мерат авторитетите и толкоз.
123
3
 
4
 
! Отговори
Жалко преди 6 години
Поредната драма от света на хората живеещи в пещери и гласуващи за вожда на пещерата.... а да и за оня другия вожда на палмата! Но и двамата са ярко отражение на нацията в която живеем!
122
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко е голям ДЖЕНДЪРМЕН
121
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОКО ДНЕС БЕШЕ НА ФОТОСЕСИЯ С ОРБАН.ЩЕ СИ СЛОЖИ ОЩЕ ЕДНА КАРТИНКА НА ЕТАЖЕРКАТА.ДРУГА ПОЛЗА ОТ НЕГО НЯМА.
120
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е президент не премиер и да си следва задълженията. Президенството не е бизнес институция. Много е просто, всеки може да го разбере, дори и той... надявам се..
119
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ОЛИМП НЯМА МЯСТО ЗА ***.
118
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак е хубаво че поне единия от тия двамата не е *** ***.
117
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шапкаря Радев колко още време трябва да го търпим? Да му съберем парите за заплата да му ги дадем отсега и да се маха по живо по здраво!
116
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХАНСлез малко на земята - Радев командва армията във военно време, а в цивилно - министърът на отбраната, който не е от герб, ами от коалиционните партньори.Радев свиква и консултативния съвет по национална сигурност, който мутрафоня се опита да пропусне веднъж и като видя, какво се изписа в медиите, не повтори.Така че баш мутрафоня е шеф на готвачите, лапачите, *** и суджуците, колкото и да ти се иска да не е така.
115
10
 
28
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Ако Винету го е яд,че някой му оспорва мястото под слънцето(или по-скоро оспорва че той е Слънце),да се сърди на себе си!Смехотворната кандидатура на Цецка нямаше как да не доведе до тоя резултат.Освен това,ако 36% от хората харесват Банкянеца,то поне 50% са на обратното мнение и Радев им върши работа(като президент)!
114
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проста каска тоя у лево *** мнооо грозен бе чак ми се повраща кат го гледам
113
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко трябва да приеме възможността, че може по пътя си да стане освен Буда, Господ, ще срещне някой достоен човек.Трябва да се слушат враговете, а не ласкателите. Пише го в Библията.Но даже и да не я четеш, тя не е вестник, една зряла, изкуфяла тиква, трябва да го е прозряла, ако е това, за което си внушава, че е!Той се ласкае, че го използват западните лидери за свои цели. Жалкото е, че ние виждаме това и не правим нищо!