Милиони вложени в спорта. А медали – просто няма

Спортният министър Красен Кралев отговори на питане в НС
54
Милиони вложени в спорта. А медали – просто няма
Снимка: Булфото

Милиони левове са вложени за последните години за ремонти на спортните бази за всички спортове, но медалите на нашите атлети са малко. Това призна ресорният министър Красен Кралев по време на парламентарния контрол.

От 22 зимни олимпиади имало само 6 медала, извоювани от родните спортисти.

Според Кралев най-сериозният проблем е именно в зимните спортове, където от 2006 г. няма завоюван нито един медал на олимпиада, така че олимпийците ни не са се изложили само Пьонгчанг, но преди това и в Торино, и в Сочи.

Въпреки това Кралев защити спортистите ни като обясни, че олимпийските игри са само завършек на състезания от най-висок ранг, на които родните атлети са записали добри класирания. Като пример той посочи Радослав Якулов и Александра Жекова.

При зимните спортове пък основният проблем бил лошото състояние на инфраструктурата, защото имало малко писти и само три пързалки със стандартни размери.

А пък в същото време основните ангажименти на държавата са свързани точно с осигуряването на инфраструктурата и условията за подготовката на спортистите.

29 милиона лева са изразходвани за атлетите от всички възрасти за подготовка, възстановяване, участие в състезания, купуване на екипировка, отчете още Красен Кралев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Вие сте умен человек ! Ами върнете се и анализирайте системата на спорта в "тоталикарното" общество . Ще установите че : Имало платени треньори ; имало издръжка и за малките спортисти; имало отоплени зали; имало финансирани състезания и за най-малките; имало слава за победителите и имало обединен народ ,който да даде славата на победителите спортисти !!! Защо Йорданка Донкова не се продаде на някъде ,а неразумний частникопоклоннико ???
50
0
 
3
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Как ще има медали - изпращате само спортисти връзкари или такива които са си купили мястото. Последната олимпиада е върха на сладоледа - толкова слаби, бездарни, неподготвени спортисти не сме имали. Имах чувство, че бяха изпратени по политически симпатии - ГЕРБЕРЧЕТА . Само ЖЕКОВА е наистина състезател и мъжко момиче.
49
0
 
8
 
! Отговори
за това преди 6 години
Щото българите станаха много малко аратлик, ощв по-малко спортуващите.... ..та за това! Заради новите "неолиберални ценности и джендерастията!!
48
1
 
7
 
! Отговори
То6 преди 6 години
Краси, къде ги влагаш, проверяваш ли ?
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРИ СОЦИАЛИЗМА НЯМАШЕ МИНИСТЪР НА СПОРТА , НО ИМАШЕ СПОРТНИ РЕКОРДИ И МЕДАЛИ . СЕГА КАКВАТО НИ Е ДЪРЖАВАТА , ТАКЪВ НИ Е И СПОРТА- БЕЗХАБЕРИЕ , КРАЖБИ , ШУРОБАДЖАНАСТИКА - ЩОМ ИЗБРАХА БОБИ МИХАЙЛОВ , ТОЗИ НЕКАДЪРНИК , ПРЕЦЕНЕТЕ
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМИ ТЕЗИ МИЛИОНИ ПРОСТО СА ОТКРАДНАТИ ОТ ГЕйРБЕРИТЕ. ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ НЯМА.
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
важното е, че някои са забогатели за сметка на спорта. Този нека дава, на никому неизвестни треньори, школи, клубове и т.н.
44
0
 
12
 
! Отговори
боико преди 6 години
като го гледам тоя ш о п а р се досещам къде са парите
43
0
 
15
 
! Отговори
Обеликс преди 6 години
Тези милиони са заровени в стадиони в пустеещи села, за да бъдат усвоени някакви средства от някакви фондове. Сигурно и в нечии джобове влизат част от тях. На последната зимна олимпиада нашият състезател на шейни тренирал на поляна. Представянето на спортистите ни е резултат най-вече на личния им ентусиазъм. Къде по малките градове и в необезлюдените села има детско-юношески спортни школи?
42
0
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Важно е участието....а и медикаментите ни са слаби ...само с магарешки бодил няма да стане....
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Jena shofior i negar skior niama. Tva si e do rasa. Nie sme s tunki kruchka i s vratove. Avstriicite sa kato kone ama ne mogat da se boriat ili da igraiat box puk nie mojem. Da biem kitaicite na pink ponk... Mi nema kak da stane
40
0
 
8
 
! Отговори
т5 преди 6 години
Държавата трябва да дава пари за спорт за децата, защото е важно да имат добро здраве. На държавата не ѝ е работа да дава пари за тренировки за олимпийски медали.
39
0
 
5
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Хайде да си припомним историата в Нагано! На ГДРейките ските не вървяха защото вакс-мастерите сбъркаха ваксата. Нашите момичета си нямат вакс-мастер и се примолват на галантните италианци да им намажат ските. Италианците нямат нищо против да експериментират ваксата си върху чужди ски. За своите състезателки внасят някакви корекции. Резултатът е, че нашите са с най- бързите ски и печелим. При връщането си в България на биатлонистките ни се осигуряват перфектни условия и Катето се отблагодарява като печели и няколко състезания за световната купа, но невероятния късмет вече никога не се повтаря.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До vladyКанада имаше 29 медала от зиманта олимпиада. Държавата осигурява условия за спорт в общинските центърове, където участието става срещу символични пари. За състезателно ниво парите идват пурво от родителите - става въпсоз за хиляди долари на година, спонсори - всеки детски отбор има два-три спонсора, като кварталната пицария или счетоводната фирма на чичото на някое от децата. При национално и международно ниво на спорта, парите идват от дебели спонсори като банки и големи фирми.
37
0
 
10
 
! Отговори
Умен гущер преди 6 години
Е как ще има медали, като оня с канадската ливада го тресе ток до Преслава;)
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pri takav minister koito glada samo interesite si i milioni4eta v djob4eto mu gnusen sa gledane debel schte se prasne ot slaninata si na lili pavlova prili4a ujas debelina
35
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милионите трябва да се вложат в Децата - да спортуват за здраве !а вие си слагате милионите по джобовете не ни трябват 5 кирляви медали ,а 5 Милиона спортуващи Деца !
34
0
 
13
 
! Отговори
Хайде де преди 6 години
Кой го е еня от шефовете на БОК за медали - важното е да си взимат безбожно големите заплати години наред! И някак си - да замазват положението с хитри приказчици.
33
0
 
16
 
! Отговори
888 преди 6 години
Красене, от едно поколение сме! Много добре знаеш защо няма медали и спортисти да се борят за България! Всичко се започва от основното училище,масовия спорт, възпитанието на децат и се мине през средното училище и т.н. Това вече отдавна го няма,нали??? Не се чудете в министерството ЗАЩО - отговорът го знаете всички,даже и Бойко!
32
0
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
Станке не се наяде на *** ***