НС реши: Временна комисия ще нищи продажбата на ЧЕЗ

Предложението дойде от БСП, от ГЕРБ го прегърнаха
Обновена: 14 мар 2018 10:22 | 14 мар 2018 10:11,
25
НС реши: Временна комисия ще нищи продажбата на ЧЕЗ
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

С пълно единодушие парламентът реши да създаде временна комисия, която да нищи сделката за продажбата на ЧЕЗ. За неин председател бе избран Жельо Бойчев от БСП.

Още по темата

Предложението за анкетната комисия дойде от левицата, тъй като според "червените" е недопустимо Народното събрание да остане "безучастен свидетел на случващото се в стратегически сектор като енергетиката".

Мнозинството се съгласи с предложението и подкрепи да излезе цялата истина по случая.

"ПГ на ГЕРБ е била винаги за прозрачност. Нямаме никакви притеснения от евентуален дебат в парламента. Така ще можем да представим на обществото обективната истина, за да се спрат спекулациите и заиграването със страховете на хората", каза Цветан Цветанов.

От ГЕРБ обаче предложиха освен продажбата на дружеството, комисията да се занимава и с приватизацията му. От БСП на свой ред се съгласиха, за да има яснота още от началото на казуса.

Така депутатите решиха временната комисия да установи всички факти и обстоятелства с приватизацията и планираната продажба на ЧЕЗ. Тя ще работи в срок от 1 месец на паритетен принцип - по трима депутати от парламентарна група.

Червеният Жельо Бойчев оглави комисията, а членове ще бъдат Делян Добрев, Валентин Николов, Димитър Лазаров от ГЕРБ и Таско Ерменков и Крум Зарков от БСП.

От "Обединени патриоти" в комисията влизат Петър Петров, Николай Александров и Александър Сабанов, от ДПС - Рамадан Аталай, Елхан Кълков, сергей Кичиков, от "Воля" - Полина Цанкова, Албена Найденова, Пламен Христов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Винету преди 6 години
До 9 червен анонимник. Ще му извадят на Боко оная работа изпод шлифера.
16
0
 
2
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 6 години
От тази трънка няма да излезе червен заек, ама БСП няма да се извинят после, нали? Защото тях не ги интересува истината по случая, а само как да създават интриги, подлости и да плюят за щяло и нещяло.
15
0
 
2
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
Най-тъппият депутат Желю Бойчев сега да видим как ще разбере например откъде идва финасирането, като "Инерком" са подписали договор за конфиденциалност, а разбирате абсурда да привика чуждите банки или ръководството на ЧЕЗ Прага.
14
0
 
2
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Искаш ама няма-ааа: турци и руснаци мислят,че могат да изкупят България но яко са се объркали- скоро ще им излезнат криви сметките,че тука не е Анадола ни Сибир!
13
0
 
3
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
А "третата страна",за която става дума е нашата бивша колониална метрополия Русия: не е Сомалия разбира се.
12
1
 
2
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Разбира се че комунистите- ЧЕЗ "изкупи" нашите енергийни дялове в 2004 г. при правителството на Кобурготски,който заиграваше с комунистите- Бойко беше "никой" тогава.
11
1
 
3
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Какво има да нищите- комунистите са дали ЧЕЗ за временно ползване на чехите,после са си го взели обратно и са го продали за да приберат паричките,или са го дали под нова "аренда".
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРАВИ СИ ФИРМА И СЛЕД ПОЛОВИН ГОДИНА ЧЕЗ И СЕ ПРОДАВА :DМАЙ ЦЯЛАТА СДЕЛКА Е ПРЕДВАРИТЕЛНО УГОВОРЕНА ОТ НАШ БУДА И САМО В ПОСЛЕДСТВИЕ ИЗПЪЛНЕНА ОТ ГУНКА!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГИНКА ОЩЕ НЕ Е ОБЯСНИЛА ОТКЪДЕ Е ЗНАЕЛА, ЧЕ ЩЕ СЕ ПРОДАВА ЧЕЗ , ЧЕ ДА КАНДИДАТСТВА ЗА ПОКУПКАТА МУ! ТОВА Е ВЪТРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ И МЯСТОТО И Е В ЗАТВОРА!
8
4
 
5
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Вам надо Чрезвичайная комисия и потом разстрелят Гинка ГЕРБаковная или она получит инфаркт !!! Как Миша Бирата и Ванюшка Танев !!!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак едни пари ще потънат в нечия бездънна яма напразно. И накрая пак ще излезе че проблем няма.
6
3
 
13
 
! Отговори
Бенсеремос преди 6 години
Преди 100 години, в Русия,след Временно правителство имаше Революция!У нас, след Временна комисия, какво ще има!??
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4А бе ти наред ли си?!В коя държава живееш?!Каква прокуратура какви пет лева , Бойчето лично назначи Цацата както каза един бивш прокурор.Прокуратурата в България се използва за да изпита до снежно бяло имиджа на управляващите и да защитава олигарси мафиоти и картели от случайни гняв на народа когато му писне да бъде гребен.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-важно ми е по темата да се задейства и произнесе прокуратурата! Имаме обосновано предположение за голяма далавера с дългосрочни вреди за държавата и потребителите! И "усещане за корупция", естествено!
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази комисия щом се оглавява от БСП показва категорично , че ГЕРБ няма от какво да се страхуват и така рухнаха лъжите на др. Нинова.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато искаш нищо да не се реши създаваш парламентарна комисия!Това правило се използва винаги за да бъде излъган българина.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление, вече е късно.... Това е поредният задкулисен проект, който е бил скриван от българското общество...