ВМРО са категорично против дистанционното гласуване

Според партията това може да доведе до манипулация
14 яну 2021 22:30, Нели Христова
19

Президентът Румен Радев насрочи парламентарните избори за 4 април, след като преди това беше посочил датата 28 март. Междувременно държавният глава проведе няколко консултации с партии и представители на ЦИК относно провеждането на изборите в условията на Ковид-19. Ще направят ли депутатите промени в Изборния кодекс?

"Разбира се, че приемаме датата, това са правомощията му по Конституция. Не знам какво ще промени тази седмица, по-скоро, за да не е това, което каза ГЕРБ, а на инат. Тази седмица нищо няма да промени." Това заяви депутатът от ВМРО Александър Сабанов в студиото на "Денят ON AIR".

"Няма никакво време за промени в Изборния кодекс", посочи той и добави, че партията не подкрепя нито дистанционното гласуване, нито гласуването по пощата.

"Гласуването по пощата - видяхте какво се случи в САЩ. При нас това ще доведе до повече неприятности, отколкото до нещо добро. Ние сме категорично против гласуване по пощата и дистанционно гласуване", подчерта депутатът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му подобно въведение би довело до манипулация на вота, а и времето е твърде кратко.

"Това не е тъмната стаичка, в която човек може сам да реши за кого да гласува. Вкъщи винаги може да стои някой зад гърба му и да гледа как и за кого гласува", отбеляза Сабанов.

"Ще бъде трудно да се намерят хора, които да участват в Ковид избирателни комисии заради риска за здравето", смята депутатът. Той се надява здравните власти да излязат с решение за тези неясноти.

"От 2007 година се занимавам пряко с избори и обикновено и купуването на гласове, и корпоративният вот се случват извън местата за гласуване. Най-трудно ще бъде спрян корпоративният вот", допълни той.

И обясни, че партията все още не е започнала да реди листите, но вероятно той ще бъде водач на тази в Силистра.

"Все още е рано да коментирам как ще се яви ВМРО на изборите. Много е рано и да се говори за правителство, ще има избори първо и българският народ ще реши кой ще е в парламента. Едно е да подкрепяш партия, друго е, когато тази партия извади човек, когото ти не припознаваш като твоя народен представител", каза Александър Сабанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
питащ преди 3 години
Против са защото са навън от парламента. Само че, те не могат да лишат гражданите на Р. България от конституционното им право да гласуват. Но какво да се прави, трябва да се печелят нечестно избри, инак става страшно.
14
0
 
5
 
! Отговори
ПоНчО преди 3 години
Старата песен на нов глас. Колко се трепахме да се оттървем от турския вот и сега да им даваме всичко на тепсия. Не съм съгласен.
13
1
 
4
 
! Отговори
Тошко преди 3 години
И са си много прави от ВМРО!
12
1
 
6
 
! Отговори
68 преди 3 години
не знам защо са тайни, ако са явни няма да има измами и ще са по евтини
11
0
 
15
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Аз мисля,че още по важно е да има ценз за народните представители. Като образование, биография, ръководен опит, чужди езици (това пък е най малкото), съдебно минало.
10
1
 
10
 
! Отговори
У преди 3 години
Пари може даже и през телефон, а избори не може. То които не знаят защо гласуват или гласуват "на номер....хх", няма смисъл да гласуват изобщо. За мен тази с-*** е отвратителна, не може каже едно изречение, а има право на глас. Трябва много кардинална промяна на изборните закони, да се въведе ценз, да е удобно, може даже да има изискване за отседналост, а партиите са отделна тема
9
1
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
С една дума, изборната дата и кодекс имат за цел да запазят статуквото - баце- шкембе патреотете - крушовската - доганчо. А наемника радев за по сигурно сложи дата точно на най големия празник в западна Европа. Сигурно по съвет на простата си любовница с изхвръкналите зърна.
8
3
 
11
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Дори простолюдието е наясно,че гласовете от Турция са константа със или без гласуване по пощата. Предвид мерките в цивилизования свят, потърпевши ще бъдат българите там. А от политическите партии тези от Демократична България. Не мисля,че някой интелигентен човек би гласувал за представените в парламента партии или славчо чалгаря, който определено ще влезе. БСП има кадри и интелигентни хора, но е тотално обезобразена от крушовската и празното и говорене.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баба ми е в шок от машинното гласуване. Някакси е разбрала, че ще има само такова. Браво, Радев! *** й ибясни как я обърка
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ме интересува, че 500 000 турци ще гласуват по пощата. Аз искам по пощата.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краси 5 тераси и да не влезе в следващия парламент не го мислете. Осигури щерката и следващите две поколения, то паспорти, то еф 16, то храна за армията. Евала на русенския македонец
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък искам да гласувам по фейсбука или поне по телефона. Искам да го кажа на открити и прозрачни консултации при Радев иначе ще протестирам!!!
3
3
 
6
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Пак *** писАла, пак мАнджи готви....Дано не влезне шкембето У парламента моме...
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Паспортаджиите дали ще съберат и процент подкрепа. Слави им открадна изборите т.е коалицията.
1
3
 
22
 
! Отговори
дедо поп преди 3 години
Карачанското фалшифицирано ВМРО - БНД , партия ли е или организация , защото очевадно не е , не е македонска , не е вътрешна , а е революционна колкото Караглиган - шкембю Войвода от Русе е македонец с татаро-серсемски идентитет комбиниран с крадлив комунистически манталитет , съчетан с досие от ДС с агентурно име Иван .