Адв. Марковски: Разпитът на Борисов е необичаен

Явно целите са други, смята адвокатът
Обновена: 16 юли 2021 09:53 | 16 юли 2021 09:45, Красимир Ангелов
64

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бе разпитан вчера в Главна дирекция "Национална полиция" по 3 сигнала в периода 2009-2012 г. Имат ли давност подобни сигнали?

"Давност имат престъпленията, извършени по действащия Наказателен кодекс. Има разумни срокове за извършване на разследване и проверка. Случилото се с Борисов, да бъде призован по сигнали с такава давност, е необичайно", заяви адвокат Димитър Марковски в ефира на "България сутрин".

Още по темата
Той е категоричен, че подобни сигнали нямат никаква юридическа стойност. Недопустимо е да се пресъздават със слухове твърдения за извършени престъпления, настоя адв. Марковски.

"Ако е имало данни за извършени престъпления, е следвало да бъдат събирани доказателства и да се върви по досъдебно производство. Да се привиква Борисов след толкова години, това означава, че има някакви други цели", каза още юристът пред Bulgaria ON AIR.

"В последния момент да се търсят решения имунитетът на народния представител да бъде снет, това е необичайно съвпадение на обстоятелства. Като че ли имат някакви цели извън законодателството", посочи Марковски, но добави, че в случая не може да се говори за уронване на престижа на Борисов.

"Г-н Борисов си има своите права и задължения като човек, който е призован като свидетел. Има право на защитник, той си е организирал защита с квалифициран колега. Няма нищо незаконно при извикването на Борисов. Сроковете, които са изтекли от заявените събития, са малко необичайни, но този анализ може да бъде направен и от самия г-н Борисов", коментира още адв. Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.60 Не си наясно: снимката на хвърляните хора от скалите беше на въстаници, убивани по този начин след погрома на Септемврийското въстание 1923 г. Хвърляни са от скалите в Искърския пролом.
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При ченгетата на БКП всичко е възможно. Та нали те хвърляха хора от скалите без съд и присъда!
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази фамилия е за фитнес. Лош боди мас индекс
57
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи Тиквата ,ако е убил човек и е минало давност не носи отговорност ?! Ето затова трябва реформа в съдебната власт.....,каква давност бе ,какви пет лева ??????
56
2
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Само че тези "грантове" не ги спуска Дедо Боже, а се измъкват от джобовете ни, посредством инфлация, причинена от печатането на необезпечени евра. И ГЕРБ са съучастник в това ограбване на европейците и в частност на българите.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да се позове на забравяне, но един опитен следовател ще усети дали лъже.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да се позове на забравяне, но един опитен следовател ще усети дали лъже.
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТО АКО ХАРВАРДИТЕ НА РЕЗИЛ РАДЕВ ИЗПРАТЯТ ПЛАНЪТ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ / НАПИСАН, ОБСЪЖДАН И СЪГЛАСУВАН С ЕК ОТ ЛОШИТЕ ОТ ГЕРБ/ БГ ЩЕ ПОЛУЧИ ДО 7 МИЛИАРДА ЕВРО ГРАНТОВЕ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ОТ КОВИТ, ЗАЩО ИМАШ ИНТЕРНЕТ АКО НЕ ЧЕТЕШ НУЖНАТА ИНФОРМАЦИЯ....
52
6
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Според мене поводът за разпит на заподозрения Борисов си е съвсем основателен. Нещо повече - трябва да се разчепкат и връзките му с кмета на Симитли, във връзка с публичните изявления на последния. Възможно е наистина даее бал Бойко Борисов и той сега да е изпаднал в сексуална зависимост от представител на местната власт.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ПЪК ДВАМА ЕДРИ ЧИЧАКА СИ ГОВОРЕХА НА ПЕЙКАТА В ПАРКА ДОКАТО ПРАВИХ КРОСЧЕ ЧЕ РАДЕВ БИЛ СЛУГА НА КРЕМЪЛ И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ВАСЕТО ДИМЕК ЧЕРЕПЪ ПЛАЩАЛ ЛЕТНИТЕ ОПИКАВАНИЯ НА СОФИЯ, А ТИЯ СМЕШНИ ГИМНАСТИКИ СЕГА ГИ ПЛАЩАЛИ ОЛИГАРСИТЕ ОНИЯ ДЕТО ОБРАХА И ФАЛИРАХА 15 БАНКА, ТА КАТО ВИДЕЛИ КАКВО ПРАВИ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР С ТЕХНИТЕ ПОБРАТИМИ И ПОТЕКЛИ МИЛИОНИ КЪМ ГЛАВНИЯТ ОРГАНИЗАТОР, ДИМЕК РЕЗИЛ РАДЕВ, ОБАЧЕ ТРЯБВАЛО ДА ВРЪЩА ПАРИТЕ ИНАЧЕ ЩЕ ГО ЗАВАРЯТ ИЗСТИНАЛ, ТА ПОЧНАЛИ ГОЛЕМИТЕ ЦИРКОВЕ ИДВАТ ГРАНТОВЕ ОТ ЕК
50
1
 
1
 
! Отговори
@ к.49 преди 2 години
До Анонимен Адвокатът е Марковски - син, младият се казва Димитър, старият - Марин. Да се вика ББ за нещо станало преди 10 години е безпредметно, ББ винаги може да се позове на забравяне и да откаже да дава показания, които не са в негов интерес - виж "Права на призования за свидетел".Очеведно не става въпрос само за някакъв си екзотичен канибализъм. Стори ми се, че ББ при влизането за разпит в ГДНП беше весел, а при излизането като че ли имаше посърнал вид .Защо не го викат в СДВР?
49
3
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
ЧЕРЕПИТЕ НА РАДЕВ ИСКАТ ДА ОБЕРАТ ИДВАЩИТЕ МИЛИАРДИ ЕВРО ГРАНТОВЕ... -----/////------ Ама ГЕРБ грантове ли получаваше? Много интересно, не знаехме това. По принцип термина "грантове" го въведоха пътво путинистите в Просия, така че ти трябва да си някакво мрсно русо филдко ***, което защитава ГЕРБ. Което доказва, че руските слуги у нас са именно гербаджиите.
48
3
 
1
 
! Отговори
Средностатистически преди 2 години
До АнонименЗащо мислиш, че Борисов е нормален и очакваш да реагира , като такъв? Вреден е за всяко общество престъпен ***.
47
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не е научил тоя от стария Марковски, напразно дъртия си е хабил семето. Анонимните сигнали може да са без значение, когато касаят баба Пена от село, а когато се отнасят до премиер-министър с 12 години стаж, са си съвсем основателен повод за разследване.
46
0
 
8
 
! Отговори
Дим преди 2 години
Това го разправям от ден първи - да вадиш слухове от 2009 показва безсилие!Но и застраховка - обвиняваш някого в нещо с изтекла давност,без доказателства!Хвърляш медийна бомба,настройваш общественото мнение и толкова!Ако Рашков не може да намери доказателства за извършено престъпление от ББ през последните 5 години,значи или е некадърен или "мутрата" не чак такава мутра!Едно време вкарваха в Беляне по "един човек чул,че той казал" За щастие,вече не сме тези времена!!!
45
3
 
6
 
! Отговори
ПАК ЩЕ НИ СКЪСАТ ЪЗА преди 2 години
СЕГА ГЛЕДАМ ПО "НОВА"РЕМОНТИРАНИТЕ 23 КМ НА АМ ТРАКИЯ- КОЙ Я НАПРАВИ НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ЧЕРЕП РАДЕВ- НЕ ТИЯ ДЕТО СА ЛОШИ- ЛОШИТЕ ОТ ГЕРБ ТЕ РЕМОНТИРАХА ТОВА ПРЕКРАСНО СЪОРЪЖЕНИЕ, А ЩО ГИ ЧАГЪРТАТ- ЗАЩОТО ЧЕРЕПИТЕ НА РАДЕВ ИСКАТ ДА ОБЕРАТ ИДВАЩИТЕ МИЛИАРДИ ЕВРО ГРАНТОВЕ...А ГЕРБ БИЛЕ ЛОШИ- ТИЯ ЧАГЪРТАЩИТЕ ЩЕ НИ ЗАВРАТ ПАК В КАЛТА.
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТИЯ ДЕТО ПРЕДИ ГОДИНИ СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ СЕГА"ЧАГЪРТАТ"- МАЛКО ФАКТИ, КОИТО МОГАТ ДА БЪДАТ ПРОВЕРЕНИ В НСИ- КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ- ЯНУАРИ 1995Г-ФЕВРУАРИ 1997Г ИНФЛАЦИЯ 2560% И 15 ФАЛИРАНИ И ОБРАНИ БАНКИ ОТ ДНЕШНИТЕ ЧЕРВЕНИ МИЛИОНЕРИ ОЛИГАРСИ- 1 АПРИЛ 2019Г/ 1 МАЙ 2021 Г- 3%- НО ИНАЧЕ ПО ПРИКАЗКИТЕ НА ХАРВАРДСКИТЕ МИНИСТРИ *** И КОМПАНИЯ ИКОНОМИКАТА НА БГ БИЛА РАЗСИПАНА- Е ДА ДЕ АМА НЕ..КОЙ ИСКА ДА РАЗСИПЕ ВСИЧКО ПОСТИГНАТО С МНОГО УСИЛИЯ НА ЦЕЛИЯТ БГ НАРОД- ЧЕРЕПЧЕТАТА- ИДВАТ МИЛИАРДИ ГРАНТОВЕ
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато пияният, червен професор бесня из улиците на любимото му Ново село през 1999 и отправи закона за убийство, цялата милиция, упражни натиск, върху свидетелите да мълчат и върху жертвата му. Отврат.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милиционерите, начело с ченгето от ДС Рашков, са срам за България, за правосъдието в държавата и ЕС. Те получават заплатите си от нашите пари. Колко ниско трябва да паднеш, за да се съгласиш, да разпитваш някого, за нещо такова, с такава давност. За тези, които са им наредили, срамът е още по-голям. Червена ***.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко си е осигурил живота и на внуците си. На негово място ще си пътувам по света и ще се радвам на живота. За какво му е тази власт? Славата е болест, но на определена възраст емоциите са противопоказни... А народа горкия ще стигне до гражданска война, защото не знае кое зло да избере, Бойко с цялата му арогантност, диктатор, нарцис.... или новото - неизвестното. Единствено не мога да повярвам, че толерираме даже и незаконни трансплантации, някакъв странен народ сме станали....