Борисов иска Габровски да е премиер дори и да е с третия мандат

ГЕРБ направили крачки назад, за да е добре държавата
155
Борисов иска Габровски да е премиер дори и да е с третия мандат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Ако има трети мандат - ние ще настояваме да дойде правителство, което ще избере проф. Габровски. Няма да влизаме повече в никакви съглашателства да угаждаме, на който и да е било. Направихме 3 крачки назад, само и само държавата да се стабилизира”. Това заяви Бойко Борисов, който е на посещение в област Силистра, цитиран от „24 часа“.

Още по темата

"Проф. Габровски сам си подбира екип, който да е максимално отдалечен от всички партии. Това е единствения начин да има правителство. Това е работещият вариант - правителство с кратък живот, за да се приемат неотложните неща. Всичко е спряло", заяви Борисов. И подчерта, че професорът е истински патриот. Кабинетът, който предлага не е на ГЕРБ, той ползва мандата на ГЕРБ-СДС, натърти бившият премиер. Габровски бил придружаван в преговорите от Десислава Атанасова и Томислав Дончев, защото ако бил само с негов екип, щели да му кажат :"ние с вас ако се разберем, после ГЕРБ може да не го одобрят".

ГЕРБ се готвят за избори във всеки ден, структурите били готови, за да не им се извиват ръцете. Затова имат ясна програма за управление.

Той засипа с критики кабинета "Петков", като спомена и фирмата на бившия транспортен министър Николай Събев. "Фирмата сигурно му е добра. Те се възползваха изцяло от държавата. Съсипаха пощите. Направиха си парите, платиха си предизборната кампания и избягаха. Къде е Дунав мост 5-6-? Къде са магистралите и тунелите? 2 години лъжи", атакува той "Промяната". И посочи, е президентът ги е нарекъл шарлатани, а бившите им коалиционни партньори - Корнелия Нинова и Слави Трифонов  - аматьори и крадци.

„Ако има трети мандат - ние ще настояваме да дойде правителство, което ще избере проф. Габровски. Няма да влизаме повече в никакви съглашателства да угаждаме, на който и да е било. Направихме крачки назад, само и само държавата да се стабилизира”, поясни още той.

Борисов влезе в задочна разпра и със съпредседателя на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов, който по-рано през деня обяви, че ГЕРБ са си осигурили 115 гласа за кабинет и прогнозира игра с кворума в търсене на шестте необходими депутати за формиране на парламентарно мнозинство.

"Той ми беше шеф на НСС, когато бях главен секретар. Това бяха времената на Чорни и Ершов. С ген. Атанасов бяхме заедно години наред, когато беше част от Реформаторския блок. Той е известен с това, че неговите твърдения обикновено не са истина", контрира обаче бившият премиер. „Щеше да ми е интересно какво мисли за далаверата Gemcorp, за коалицията "Лукойл" за декларацията на ГЕРБ за украинската православна църква. Щеше да ми е интересно да го чуя защо не приеха горивото да се продава с 1 лв. по-евтино. Това са проблемите на хората“, заяви още Борисов. Той успя да вметне, че руснаците знаели откъде са снарядите в Украйна - наши, но през посредници. Ние не искаме да се крием, затова с лидерството на ГЕРБ и СДС се приеха тези решения за оръжията, настоя той. И съжали ДБ, които одобрява, че остават сами с ПП, най-корумпираните.

„Видях вчера президентът Радев с голяма делегация да говори по две много важни теми за България. Миграционният проблем може да бъде спрян само със съдействието на Турция и посредничеството на ЕС. Това, което години правим и когато дойдоха Атанасов и подобни, разградиха България и тя се превърна в основен дом на трафикантите. Затова загубихме уважението на много страни в Европа", продължи Борисов. И отново повтори тезата си, че по време на неговото управление е имало нулева миграция, а сега има хаос.

Той се ядоса на твърденията от ПП, че президентът възстановявал кадри на ГЕРБ. "Половината от вас са работили в мойто правителство. Те кадри на ГЕРБ ли бяха тогава", напомни той за Калина Костадинова и Божидар Божанов, Христо Ивнов и Атанасов. Според него всеки трябва да може да си намери работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Избори!!!избори или сме на улиците!!!аз не искам крадци , крепостни на путин,агенти на кгб да определят как да живея...тикво!!!...България е "лош матрял" ...тикво...и ще го разбереш!!!
123
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
позор си боко...платихме ти грабежа КТБ...над 4.5 милр,плащахме ти санирането с лиляна още толкова...абе къде е лиляна?плащахмети схеми-грабежи за милиярди...мъкнехте с чували стотици милиони,поръча ли си ковчек с чекмеджета?и ити си смъртен...ще останеш в Историаята на България като...ен.ч.ря на дпс...като слугата на пеевски,доган те презира дори и ти праща пеевски...и двамата сте прости и крадливи...свърши се твоята!!!Бог да пази България...от зеленчуци и не говорещи български!!!
122
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден ГЕРБ и техните корумпирани медии раространяват лъжи след лъжи и фалшиви новини. Всеки ден манипулират общественото мнение техните стотици агенти. Всички, които са участвали в кражбите и далаверите. Всички, които са спасявани от заслужени съдебни присъди. Всички за които има информация в КПКОНПИ, а те не са никак малко. Всички са активирани. Но този път насреща си имате енергията на обществото. Няма да ни разделите, нито с фалшиви юмруци на фалшиви генерали, нито с лъжите и манипулации
121
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля да ми се обясни - как така Борисов разпорежда кой да бъде министър-председател с трети или десети мандат! И при това точно този Габровски, който и за Пирогов вече е кауза пердута ! А, щата Габровски е неговата измишльотина и инатът трябва да победи !
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре списъци, отколкото подменени флашки!
119
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Борисов е национален герой на България. Това е човекът спасил ни от жълтопаветното робство на Кирил Петков!
118
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много ясно държите го с документи за кражби заедно с Балтови ще прави каквото кажеш когато играеш белот
117
2
 
10
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
ГЕРБ си върна хартиената бюлетина и са готови за избори. Списъците на купените гласове са готови, инструкциите за обявяване като невалидни бюлетините с гласували за други кандидати са раздадени. Изобщо не им трябва правителство. Тази Маруля, която предложиха, е колкото да не е без хич.
116
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не сме протестирали 400 дни на улицата в дъжд и сняг под палките на еничарите на Бойко и Доган за да се върнете на власт. Но пасаран!
115
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толупа не е ли в затвора.Ще дава акъл от панделата.
114
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Меси'ята отново пророкува.
113
3
 
10
 
! Отговори
бааа го преди 1 година
Такъв фантазьор и комик, повече няма да се роди!!!
112
2
 
5
 
! Отговори
Йосиф преди 1 година
И аз искам да карам МЕРЦЕДЕС Е 300 Обаче имам СИТРОЕН Ц3 1.4 55 Kw
111
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буци си прави евтини сметки. Знае, че Урсула Фон Дер Лайен е доктор по професия и сега на всяка цена иска да прокара и доктор за премиер в България. Ако живеехме в нормална държава, това нискочело подобие на хуманоид щеше да е тираджия в пенсия, в най-добрия слуай! За съжаление обаче, комунизма ни остави огромен брой военни и мюлюционери, чийто попара ще продължаваме да сърбаме и след 20 години!
110
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата Меси! И Меси Тиквата! Какъв словесен буламач!
109
2
 
6
 
! Отговори
Тиквоч Кюлчев преди 1 година
Мези трябваше да е премиер на Аржентина, а аз капитан на националния отбор и можех да играя на Световното
108
1
 
3
 
! Отговори
Буци преди 1 година
Благодаря на всички за пожеланията ми! 10 декември е датата, в която се появи х
107
10
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Баце , явно другите не мислят за България и по-добре да има избори, та ГЕРБ да смаже като *** ПП,с точното определение шарлатани, да добавим още-шанаджии, шамшали, шматки, шмекери, шлака, шушляци. Те със сигурност оттичат в канала, най-много да се боря за 4%. За ГЕББ ще гласуват поне 1,000,000,000 , защото наарода иска нормалността , която имахме 12г., а не хаоса , който създадоха само за 6-7месеца некадърно ,аматьорско управление. Това е истината и не ме интересува на къде сочат палците.
106
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ее що така..ПП които не са ходили е казармата е редно да ходят при Путин на фронта
105
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МЕси от Банкя,професор по закопаване на България на дъното на ЕС,не стана МесИЯ!Но никога не е късно,и месИята професор по неврохирургия,да стане за резил!България няма да се отлепи от дъното на ЕС,докато прокуратурата разпъва чадърнад престъпленията на Борисов!И докато 400 000 глу пакагласуват за *** ота Борисов!Борисов избяга от НС.Сега Борисов избяга от МС.Накрая от България и от Бай Ставри,Борисов ще избяга при Мата Харинякъде в офшорен рай!