Гришо падна с 2 места в ранглистата, вече е №29 в света

България има нова първа ракета при жените
21 окт 2019 12:00, Красимир Ангелов
11
Гришо падна с 2 места в ранглистата, вече е №29 в света
Снимка: Reuters

Григор Димитров падна с две позиции в световната ранглиста на АТП. Гришо загуби във втория кръг на турнира в Стокхолм през миналата седмица и вече е на 29-ото място в света с актив от 1432 точки.

Александър Донски пък отбеляза ново рекордно класиране след доброто представяне на турнири на ITF в Южна Африка през този месец. Донски се изкачи до 614-ото място в подреждането поединично с 36 точки.

В челната шестица размествания в класирането няма. Номер 1 остава Новак Джокович (Сърбия) с 9565 точки, следван от Рафаел Надал (Испания) с 9225 точки и Роджър Федерер (Швейцария) с 6950 точки.

При жените България вече има нова първа ракета. Това е Изабела Шиникова, която се изкачи на 163-о място с 366 точки след участието си в третия квалификационен кръг на турнира в Москва, докато Виктория Томова остана на една точка и една позиция зад нея. Тя отпадна във втория кръг на турнира в унгарския град Секешфехервар.

През миналата седмица Томова бе 146-а в света, а Шиникова - 169-а.

Ашли Барти (Австралия) продължава да води на сингъл с 6476 точки, следвана от Каролина Плишкова (Чехия) с 5315, Наоми Осака (Япония) с 5246 и други. Барбора Стрицова (Чехия) пък е новият лидер на двойки на мястото на Кристина Младенович (Франция), която вече е пета.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.