Барса и Еспаньол поделиха точките в нервен мач

Съдията се превърна в главен герой в дербито на Каталуния
31 дек 2022 17:07, Александър Попов
1
Барса и Еспаньол поделиха точките в нервен мач
Снимка: БГНЕС/EPA

Барселона стигна само до 1:1 срещу Еспаньол на "Камп Ноу" в мач от 15-ия кръг на испанската Ла Лига. По този начин приключи серията от пет поредни победи на "синьо-червените".

Тимът на Шави откри резултата след само 6 минути игра. Центриране от корнер бе отклонено от Левандовски към Кристенсен, който подаде към Маркос Алонсо и тoй прати топката във вратата на Фернандес за 1:0.

В 18-тата нова добра възможност се отвори пред връхлитащия Маркос Алонсо, след като Жорди Алба напредна по левия фланг, но последвалият удар с глава на бранителя се оказа неточен.

Гостите изравниха от дузпа. Хоселу залъга Тер Стеген и стреля в центъра на вратата за 1:1 в 72-ата минута.

Срещата се изнерви в следващите минути, когато главният арбитър Матеу Лао започна с показването на картони. Първо Жорди Алба получи бързи два жълти картона - в 74-ата и 78-ата минута, които го изпратиха към съблекалните. Напрежението на терена обаче не стихна и след само още 180 секунди съдията показа на два пъти червения картон, но за гостите.

Първо Винисиус Соуса бе изгонен директно след грубо нарушение срещу Роберт Левандовски, а втори жълт картон получи Кабрера. Преразглеждане на ситуацията с ВАР обаче промени решението на Матеу Лаос и той отмени санкцията на Кабрера и двата тима продължиха с изравнени сили.

В 86-тата минута Фердандес се отчете със страхотно спасяване, след като Кристенсен стреля с глава. Отново вратарят се превърна в герой, след като хвана удар на Левандовски, излязъл очи в очи с него.

Още футболни новини четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари