Ромска актриса: Някой хвърля филия хляб и се избиваме!

Наталия Цекова с коментар за стипендиите на ромчетата в "Провокативно"
20 ное 2016 09:30,
70
Ромска актриса: Някой хвърля филия хляб и се избиваме!
Снимка: bgonair.bg

Тази неделя първата ромска актриса, завършила НАТФИЗ, Наталия Цекова е гост в "Провокативно" по Bulgaria ON AIR.

Освен че разказа за пътя си като актриса, тя остро коментира проблема трябва ли да се дават стипендии за успех на ромските деца в училище.

"Ясно е, че ние сме един беден народ. И не знам защо трябва да си вадим очите за това, че някой дал повече на един, на друг - не толкова. Аз съм убедена и заявявам най-отговорно, че това е абсолютно политическо... И ставам бясна от това! Не може да се шуми за ромското общество точно малко преди избори или малко преди нещо да се случи. Защото е много изгодно да не чуем какво е свършил Бойко Борисов или Цветан Цветанов. И е много любопитно, че в този момент излизат едни пари за едни роми. Няма ощетени, има излъгани, има излъган български народ. И за жалост някой хвърля половин филия хляб и ние се чудим как да се избием за това", каза тя.

По думите й никой не иска да поглежда какъв е броят на наистина образованите роми в България.

"Какъв е броят на семействата, които се борят, работят активно в тази страна, изкарват пенсиите, плащат данъците си? Никой не се интересува от тези факти. Много е интересно, че сега някакви пари ще бъдат раздадени, някакви стотинки ще бъдат раздадени, които трябва да отбележа, че дори не идват от България", аргументира се още тя.

Цялото интервю с актрисата Наталия Цекова гледайте в "Провокативно" – неделя от 10:30 по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Не са жълти стотинки -само Десетилетието на ромското включване струваше 5 000 000 000 000/ пет милиарда/ $....
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...някакви стотинки ще бъдат раздадени"Хич не са стотинки, отделно че от 25 години на това *** племе се раздава и налива, но не виждам някаква полза за обществото от това.Нито са си изучили децата, нито са се квалифицирали.Напротив, само проблеми създават и само претенции имат.Докато не се спрат всякакви плащания на калпак, няма да се подобри положението.Ще продължават да се плодят и да претендират, че всички са им длъжни.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато българският народ гласува на балотаж, т.нар. роми гласуваха за "голотаж". Няма какво повече да се добави...
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
??????????!!!!!!!!!!!!!!
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе госпожице Цекова ли сте каква сте язък,че имаме еднакви фамилии.Погледнете си етносът та те масово още по улицата не могат да ходят без да се блъскат в хората,да се бутат да се настъпват засичат псуват и ритат.Има един рейс в София 79 предимно се ползва от "малцинствата" а също и номер 90 повозете се малко в него и вижте какви са купчини отпадъци каква е смрад какво е чудо.Мерцедеси са да не каже човек,че са дискриминирани.То човек малко трябва да е критичен а не само другите да плюе.
45
1
 
20
 
! Отговори
горо преди 7 години
Е какво сега? За касиерката с висше образование медал ли да дадем ? Или просто ни набивате по-белички ромки в очите ?
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пропаднал, антибългарски сайт!
43
22
 
6
 
! Отговори
Ази преди 7 години
Госпожата е много по-напред от много от нас. Не говоря финансово, богатството е в главата. Половината от коментиращите и срещу нея да бягат, няма да я стигнат. Добре че са една шепа бели хора да дърпат напред цивилизацията ни напред, та да могат останалите иди0ти да си изказват елементарните впечатления в форуми.
42
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не слагайте ромите под един знаменател. Има роми и роми! Най пропаднала каста са тези в гетата. Знаете ли колко роми живеят сред вас и които с нищо не показват че са от тази каста? Вие виждате само тези които са стигнали дъното! Това са така наречените Катунари! По младите незнаят че по време на монаршеска българия тези прослойки са живяли на катуни. По времето на социализма на тези прослойки им създават работа в заводите а при капитализма унищожават заводите и те остават без работа!
41
4
 
9
 
! Отговори
До 24 преди 7 години
А как разбират дали кандидатите са Ром? В документите май всички сме Българи.
40
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тази задава ли си въпроса защо само на ромите се хвърля хляб?! И други етноси има в България, никой нищо не им е хвърлял, оправят се сами, работят, изучават си децата. Имаме проблем само с ромите!!! Защо? И защо няма държава, в която ромите да са интегрирани?
39
3
 
7
 
! Отговори
!? до ХА-ХА-ХА преди 7 години
Назначили я за касиерка в Била хахахаха и ти колко години работи като касиерка преди да те вземат там хахаха , идеята ти е ясна ,но примерът който даваш е смешен , ще кажеш че касиерките трябва да са в висше и два чужди езика .
38
7
 
4
 
! Отговори
Бабана секиджам преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯНедей мисли,че султана е забравил за лаенето по форумите срещу него!
37
0
 
12
 
! Отговори
Бабана секиджам преди 7 години
До Бай ОсманЕвала чоджум,но в интерес на истината българите са стъпили здраво на земята и провокират такива *** като теб за да се забавляват като четат коментарите им!
36
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй, тъй, заради политическите игри в България в последните 130 години, хъхрещите са успели да дадат на страната ни само един професор по сърдечна хирургия.И към 500 светила на съвременната музика по "Тянков ТВ".
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тука виждам хора които бъркат Визнтийска Империя с Османска Империя , значе толкова разбират и знаят
34
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славянизирана/побългарена ромка
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Василия ти ли пускаш теа манипулативни бомбички с фалшиви никове за да има коментари
32
22
 
14
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
ЕВАЛА НА РОМКАТА -ОБРАЗОВАНА РОМКА ,НЕ ПИШЕ ПО ЦЯЛ ДЕН КОМЕНТАРИ В ДНЕГ.БГ КАТО МНОГО ДРУГИ "ОБРАЗОВАНИ" БЪЛГАРИ С ГОЛЕМИ ПРЕТЕНЦИИ ,КОИТО ВСЕ СА "УЩЕТЕНИ" И НА КОИТО ВСЕ "РОМИТЕ ИМ ПРЕЧАТ" !
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоа с коменатара долу ша изкара ле ромката идва от Истанбул а кой я славянизирал и дал български имена пак Османците ли , не бе не не е Византия