Глобиха лекаря, "стрелял" с пиратки по деца

Освен 1200 лв., той ще поеме и съдебните разходи – 580 лв.
27 окт 2016 13:00,
5
Глобиха лекаря, "стрелял" с пиратки по деца
Снимка: Булфото, архив

Шуменският районен съд глоби д-р Румен Радев заради инцидент с деца, станал през януари тази година. Той бе разследван заради сигнал, че е стрелял с пушка по 3 деца в района на Математическата гимназия в Шумен.

Магистратите намерили лекаря за виновен в това, че грубо нарушил обществения ред, като показал огнестрелно оръжие на хлапетата и за това, че хвърлил от терасата си пиратки, с което стреснал децата, пише "Дарик".

Още по темата

Инцидентът се случи вечерта на 14 януари. Тогава децата се прибирали от тренировка по карате, която се провела в салона на Математическата гимназия.

По думите на 10-годишния Калоян едно от по-големите момчета ритнало контейнер за смет, след което от тераса на третия етаж на блок на ул. "Кирил и Методий" се показал мъж, който насочил пушка към тях.

"Каза: "Вие ще вдигате ли още гюрултия?" и зареди пушката, а ние побягнахме", разказа Васил, който също е на 10 години. Момчето каза още, че се е чул и изстрел, първоначално оръжието било насочено към децата, но самият изстрел бил насочен нагоре, във въздуха. Децата споделиха, че много са се уплашили.

След сигнал до полицията случаят бе докладван на компетентната прокуратура.

Освен 1200 лв. глоба, лекарят ще трябва да поеме и съдебните разходи в размер на 580 лв. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване през Шуменския окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живи да ги ожалиш горките.Те кротко си ритали кофички,а тоя така да ги стресне.А гамените които са вдигали олелия под прозореца на човека дали да глобени?
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някое от невинните дечица да е синче на прокурора или съдията? М?
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дечицата ако ми паднат на мен лично, ще ги размажа от бой до последния каратист. Нещастници жалки, трябвало е да ги застреля.
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А този, който е ритал контейнера, отстранен ли е от групата на каратистите без право да продължава да тренира този спорт?Защото, ако поне един-двама не получат подобно наказание за такива прояви, всички останали ще заживеят с убеждението, че, щом като са каратисти, са в правото си да сплашват и дразнят околните. И че могат безнаказано да тренират ритници върху предмети, които са чужда собственост.
1
1
 
27
 
! Отговори
Пресилена санкция преди 7 години
На 14-15 г. човек е наясно, че шумът от ритане на голям метален съд дразни околните, а също и че "професионалният" каратистки ритник може да повреди контейнерът, който струва пари.Нищо не се казва с какви забележки е започнала разправията и как са отреагирали отначало момчетата.Спомням си случай в моя квартал, страхотни трясъци по малките часове. Уважаван съсед кротко направи забележка на пуберите, които ритаха автомобили и получи в отговор псувни и ревове "***/д/е/раст". Нямах под ръка пушка.