САЩ изгониха двама руснаци заради инцидент в Москва

Америка обвинява Русия, че полицай нападнал US дипломат
9 юли 2016 07:55,
39
САЩ изгониха двама руснаци заради инцидент в Москва
Снимка: архив Reuters

САЩ са изгонили от страната двама руски служители. Крайната мярка е отговор на нападение срещу американски дипломат от руски полицай в Москва.

Новината  съобщи говорителят на Държавния департамент Джон Кърби.

Експулсирането е станало на 17 юни. 11 дни преди това, на 6 юни, полицаят нападнал акредитиран американски дипломат, който се опитвал да влезе в комплекса на посолството на САЩ в Москва, заяви Кърби, цитиран от "Фокус".

”Действието е било непровокирано и е застрашило безопасността на нашия служител“, обясни той.

Русия твърди, че американецът бил агент на ЦРУ, а полицаят изпълнявал служебните си задължения.

Преди два дни говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че в пресата на САЩ се разгръща кампания по създаване на образ на врага в лицето на Руската федерация.

"Банален случай от живота на редови сътрудник на ЦРУ беше превърнат от нашите американски колеги в нападение на руски полицай срещу безобиден американски дипломат", заяви тя, цитирана от ТАСС.

По думите ѝ през нощта на 6 юни до посолството спряло такси, от което изскочил неизвестен мъж с ниско нахлупена над лицето шапка и се втурнал към входа. Дежурният полицай искал да провери документите на подозрителното лице, за да се убеди, че няма заплаха за дипломатическата мисия, но човекът, вместо да покаже документ за самоличност, ударил постовия в лицето, отблъснал го и се скрил в посолството.

Говорителят на Държавния департамент опроверга руската версия.

"Руското твърдение, че полицаят е защитавал посолството от неидентифицирано лице, е просто невярно", заяви Кърби.

Той отказа да коментира видеозапис от инцидента, излъчен от телевизия Ен Те Ве.

Това според Държавния департамент е поредният случай на тормоз и малтретиране на американски дипломати, работещи в Русия – обвинение, което Москва отрича и на свой ред обвинява Вашингтон, че разпространява дезинформация за Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: САЩРусияЦРУполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ и Русия от мноого отдавна вътрешно се мразят. Ясно защо са ги изгонили, все Русия им е виновна. Да живее Русия! И ако ще се разделяме на САЩ и Русия-русофил съм.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажете ми има ли държава, в която американците да не са се проявявали като диваци и варвари? Ако техните военни дойдат у нас, защитени от неприкосновенността си жална ни майка. На ведиозаписа ясно се вижда,че именно американеца напада охранителя, който е длъжен да не пуска хора в посолството без проверка на пропуска.
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хруснашките папуняци да внимават, че не западните синчета и дъщери живеят в Русия.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...Захарова заяви, че в пресата на САЩ се разгръща кампания по създаване на образ на врага в лицето на Руската федерация"Е, то пък в руските "независими" г***зета САЩ се представя като най-големият приятел на Русия !!!
23
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ СА СИ ВИНОВНИ ПРИБИРАТ СИ ХОРАТА ОТ ПОСОЛСТВОТО И ГОНЕНЕ НА 4 А МОЖЕ БИ 5 МИЛИОНА Руснаци от САЩ ДА СИ ХОДЯТ В РУСКИЯ РАЙ КАКВО ПРАВЯТ В МИЗЕРИЯТА НА ЗАПАД И САЩ
22
2
 
13
 
! Отговори
ник преди 7 години
Говорителят на департамента отказа да коментира видеозаписа с инцидента!Престижно е да си *** в краварските щати!
21
6
 
11
 
! Отговори
. преди 7 години
Тука тоя атакист с "краварите" няма умора. Бълва пост след пост. Излез малко навън бе, гледай какво хубаво време е. Излез на терасата поне, панелен таласъм.
20
0
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
Дай екшън дай драма дай домашно вино.
19
1
 
7
 
! Отговори
??? преди 7 години
Гледах видеото и оня от таксито докато слезе милиционера беше вече на врата му , отделно то една ограда ум да ти зайде. Смешното беше как влиза през вратата щях да падна от смях
18
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната краварска провокация!Сега руснаците трябва да натирят 4ма кравари от посолството в Москва.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краварите така , а пък свинарите другояче .И те така.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
izvinete me ,no v evropa otdavna gurbet4iite rabotyat na trudovi dogovori a v rodnata bg trudovite dogovori se izpolzvat vmesto toaletna hartiya do vsi4ki patrioti :opravete si kashti4kata hora i posle plyuyte tezi koito ne vi ya haresvat estestveno 4e balgarite shte byagat te horata ot voyna byagat i ne jelayat balgariya vie iskate normalni bg grajdani da ya pojelayat nyama kak da stane
15
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ изгониха двама руснаци заради инцидент в МоскваАмерика обвинява Русия, че полицай нападнал US дипломатКраварите пак нагло и безочливо лъжат. Тези хора са закърмени с лъжа, наглост и арогантност.Вчера руснаците пуснаха видео от охранителните камери. Какво се вижда там?"Дипломатът" се оказва, че е секретен агент на ЦРУ, се връща от шпионска акция, дегизиран с перука и качулка. Прескача оградата, удря охраняващия полицай и се опитва да влезе в посолството. Полицая го събаря, оня бяга реве
14
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубав номер скроиха на американците - първо ги оставиха да плямпат помпозно, а после.....пуснаха видеото. Позата е "на.сран" ;)
13
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо само двама? Трябваше да изгонят всички.
12
2
 
40
 
! Отговори
Мъри преди 7 години
Някой ако може да ми обясни "безобиден американски дипломат" какво е...
11
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до ГУРБЕТЧИЯ 'АЗ АКО ИСКАХ ДА РАБОТЯ ЗА БЪЛГАРИ ЩЯХ ДА СИ ОСТАНА В БЪЛГАРИЯ'Просто ако знаеш, колко често го чувам на нашенци, гурбетчии кат тебе... Както са муали биренки по строежите в БГ, така ги муат същите биренки по строежите в Германия (само че са купени от БГ магазините де). Като не ги знаеш законово нещата (в случая), по-добре не се обаждай. Давай акъл в това в което можеш, ама да л*жеш гъзовете на американците при положение, че са виновни... Абе да не се казваш Соломончо дето Пасе?
10
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯ, незнам дали знаеш (вероятно не), но всеки гражданин е длъжен при поискване на паспорт да го покаже. Дори да е местен, турист или дипломат - той е длъжен да си покаже дипломатическия паспорт. Това е в закона на всяка една държава. Я пробвай в САЩ, американския полицай при поискване на ID да се пробваш да го удариш, блъснеш или дори да избягаш. Мислиш ли, че последвалото му действие няма да е палка в главата или куршум? Там първо стрелят, после питат.
9
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мене ми се струва, че САЩ много се е възгордял от 'успехите' си в арабските страни като Ирак, Либия, създаването на ИД и т.н... и сега е решил да приложи успехите от налагане на демокрация и в Русия. Алоу, гъдьовци, тва да не ви е Кадафи... Русия на север граничи със Северния полюс (ама като гледам и то е станало руска територия), на запад със страхливите японци, на Юг с Китай и Монголия, демек все анти-американски държави. Яжте по-малко донъти, че от мазнини немоете да мисуите
8
2
 
13
 
! Отговори
Истина преди 7 години
Димломати или депутати или каквито и да са са нормални граждани! Това че са образ на дадена страна означава не само не не трябва да имат имунитет но напратив ако нарушат закона на страната в която са трябва наказанията да са 2 или дори в повече пъти по строги от колкото гражданин на страната. Аз съм за премахването на имунитетите, ако искаш да представяш някого ще си носиш отговорността на постъпките.КАЗАХ И ТАКА ЩЕ БЪДЕ!