Храна за вкъщи? Вече и с… дрон

В Невада самолетчето достави кафе и сандвич
24 юли 2016 12:07,
10
Храна за вкъщи? Вече и с… дрон
Снимка: архив Reuters

Храната за вкъщи, пощата вече не идва, доставена само от разносвач, но и от... дрон.

Донати, кафе и сандвич с пилешко са част от продуктите, доставени за първи път в САЩ с гражданско безпилотно самолетче след получена зелена светлина от авиационните власти, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Доставката е извършена от името на веригата 7-Илевън (7-Eleven) с дрон на компанията Флирти (Flirtey) в Рино, щата Невада. Семейство е било получател на пратката със студени и горещи продукти.

През юни Белият дом представи нови правила, разрешаващи употребата за граждански цели на малки дронове, но само в зрителното поле на оператора и без да прелитат над хора. Дроновете трябва да са с тегло под 25 кг и да летят на височина до 122 метра с максимална скорост 161 км в час.

Разрешава им се да летят, само ако имат специално осветление и се придържат на разстояние минимум 8 км от летищата.

Операторите трябва да са на минимум 16 години и да имат сертификат за дистанционно пилотиране.

Според новите правила, които ще влязат в сила в края на август, гражданските оператори вече ще могат да използват дронове без специално разрешително. Сега те трябва да кандидатстват за освобождаване от правилата, регламентиращи пилотираните летателни апарати - процедура, която може да е продължителна и скъпа.

За компании като Амазон (Amazon) и Алфабет (Alphabet), която замени Гугъл (Google) се разработва отделна регулация.
През май германската Дойче пост Ди Ейч Ел (Deutsche Post DHL) обяви, че е първата пощенска услуга в света, която успешно е доставила пратки до клиенти с дрон - в баварското селце Райт им Винкл.

Амазон, Гугъл и Уол Март (Wal Mart) отдавна работят по методи за транспортиране с дрон, поради което вече имаше редица твърдения за "първата" успешна доставка с дрон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците имат технологии, ама по-технични...
6
5
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
В Русия използват за това едър, рогат, впрегатен ***... - технологии...
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На дебелите мървеливи американски всичко до вкъщи трябва да им е.
4
2
 
4
 
! Отговори
ОТХЛУПЕН преди 7 години
До Захлупени - ами ако това нещо падне на главата на децата ти ?Кажи нещо бе човече ?Законите на Физиката не ги знаеш , нали ?Закона за земното притегляне не го знаеш ?
3
1
 
3
 
! Отговори
ОТХЛУПЕН преди 7 години
Това твоето е захлупен бивол , ако ритна топка и уцеля Дрона ?
2
2
 
5
 
! Отговори
Захлупени преди 7 години
Поредната глупост, която има бъдеще. Много скоро няма да е нужно оператор да въврви с дистанционното, а всичко ще е автоматично, задаваш му координатите и той отива и се връща. За бензина.. "ми ако му свърши бензина", няма такова нещо като ако, всичко се изчислява преди да тръгне дрона.. Мислете малко бе, имаджинейшън факърс
1
11
 
3
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ преди 7 години
Това е поредната глупост от САЩ .Оператор ще върви с Дистанционно на Дрон , за да ви достави една филия хляб .Ами ако му свърши бензина ?Каква е тази иновация ? И къде ще кацне този Дрон ? Как ще му платите ?