Руските имигранти в САЩ ще гласуват за Тръмп

"Тръмп говори, каквото мисли - без никаква политкоректност"
27 сеп 2016 09:00, Елка Василева
39
Руските имигранти в САЩ ще гласуват за Тръмп
Снимка: Reuters

Руските имигранти в САЩ, предимно от бившия Съветски съюз, ще гласуват на предстоящите президентски избори за републиканския кандидат Доналд Тръмп, пише "Независимая газета".

Кореспондент на вестника посетил предизборен митинг на кандидата милиардер в град Честър, Пенсилвания, за да разбере с какво "одиозният бизнесмен и политик" привлича бившите съветски граждани. Щатът още се колебае в избора на кандидат, когото да подкрепи, затова вотът в Пенсилвания силно ще се отрази на общия резултат от президентската надпревара, обяснява изданието.

Още по темата

Не всички привърженици на Тръмп одобряват комплиментите му по адрес на Владимир Путин и изявлението на кандидата, че ако оглави САЩ, може да признае Крим за руска територия, отбелязва всекидневникът.

Симпатизантка на Тръмп нарекла пред репортера Путин "агресивен политик"; друга обаче заявила, че той е "силен световен лидер".

Рускоезичното население на Америка с право на глас симпатизира на Тръмп. Представители на най-големите руски общности в САЩ, включително в Балтимор, Портланд и Ню Йорк, заявиха, че ще гласуват за милиардера, съобщава вестникът.

"При все че самите руснаци са имигранти, на тях им харесва предложението на този кандидат да ограничи достъпа на нелегални в страната и да въведе по-строго законодателство", се казва в репортажа.

В анкета сред жителите на Брайтън бийч - най-голямата руска общност в Ню Йорк, едва един от десет запитани бивши жители на Русия е заявил, че подкрепя кандидатката на демократите Хилари Клинтън, защото тя е "компетентен политик".

Юристката Оксана Карни от руската общност в Ню Йорк обяснява защо републиканецът е популярен сред местните й сънародници: "Тръмп говори, каквото мисли - без никаква политкоректност, втръснала вече на всички ни. Нарича нещата с истинските им имена, без да му пука какво ще си помислят за него".

Рускинята изтъква, че Тръмп е построил в цяла Америка верига от хотели и жилища, включително за малоимотни, а другите кандидати не успели да открият нищо, ровейки в "мръсното му бельо". "Той иска да върне на Щатите някогашното им значение и величие, а не да пътува из цял свят и да се извинява като Барак Обама", казва тя. Изразява одобрение за изявленията на кандидата "срещу влизането на мюсюлмани на територията на САЩ".

Позицията на Тръмп спрямо Русия не е определяща в избора на руснаците гласоподаватели в САЩ, подчертава Карни. Мнозина руснаци, живеещи в САЩ - но далеч не всички, са против присъединяването на Крим от Русия и се обявяват против Путин, добавя тя.

Повечето руски емигранти от бившия Съветски съюз ще гласуват за Тръмп, дори да не са негови фенове, прогнозира нюйоркският рускоезичен журналист Виктор Топалер. Въпреки "пълните му дивотии за Русия и Путин" Тръмп е спечелил според него на своя страна "множество хора, уморени от постоянните лъжи, като е показал, че може да се говори истината".

"Всички знаят например, че през границата с Мексико (в САЩ) влизат много насилници и убийци. Но как може да се каже това на глас? Не е прието! Неприлично е! Ами ето че може", казва Топалер. От друга страна, "социализмът на Клинтън, колкото и да са примамливи лозунгите му, е страшна зараза", добавя той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Хм преди 7 години
И не само руските!Българските също-сведение от първа ръка!А най-вероятно и всички бели имигранти.Нормално-кой иска след като е положил големи усилия да заживее там,накрая да се окаже в огромно гето??????
27
0
 
1
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Явно руските имигранти в САЩ държат САЩ да се съхрани!Защото Хилъри ще бъде лесна плячка за Путин.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Толстой не се ли е изказал по въпроса?
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Руските имигранти в САЩ ще гласуват за Тръмп"Най-после някаква полза от тея пропаднали пияници.
24
0
 
3
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
6% от американците биха искали Путин да им е президент! Мислиш ли, че те са мазохисти и искат "диктатор" за президент?Това показва само, че и американците искат да имат президент, който може да гарантира сигурност, стабилност, ред и спокойствие, защото и на тях им писна да се стрелят всеки ден безразборно по улици, молове, университети...
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори да може да се обобщава така наедро за всички руски имигранти, те са много малко за да има значение. Гласовете на други имигранти са важни там и на демократите това е много ясно.
22
1
 
2
 
! Отговори
Xp преди 7 години
До Бг просякАз завист не прижевам, като умение. То е за недоразвитите комунистически ценности. Когато са те пуснали в демократична държава и са ти дали шанс да живееш, като човек нормално е да продължиш тази линия и да гласуваш за нея. Ако не ти харесва самолета и в Русия или откъдето си.
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V USA SA IMIGRIRALI PREDIMNO RUSKI EVREI PREZ SSSR EVREITE SAMO V RUSIA BIAHA KAM 3 MIL BEZ DRUGITE SSSR REPUBLIKI I RUSKI BOLSHEVIKI MATERIAL KOMUNISTI OT KPSS S KRADENI HILIADI MILIONI I MILIARDI $ OT RUSKIAT NAROD SRESHAL SAM SE S KRADZI NA HILIADI$ OT RUSIA AMA VIE BALGARITE SKACHAHTE SEGA KAKVO STAVA SAJELIVAM CHE NE MU KAZAH SKATINA SEGA SME NA TOVA POLOJENIE ZARADI VAS MATERIALKOMUNISTITE KADETO NI OGRABIHTE I IZBIAGAHTE NA ZAPAD I USA S NARODNITE PARI TE IZCHISLIAVAT SAMO V $ NE V RUBLI
20
2
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Американските емигранти в Русия ,онзи ден как гласуваха?
19
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руски имигранти в САЩ ? :))) Ко праят в САЩ бе? Що не си стоят в мада раша? Там по-убаво.
18
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава Россий и ТръмпаСороски ***
17
15
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
"При все че самите руснаци са имигранти, на тях им харесва предложението на този кандидат да ограничи достъпа на нелегални в страната и да въведе по-строго законодателство"-----------------Ясно доказателство, че руското бидло е непоправимо деградирало на генетично ниво.С вини, които само искат да се намърдат до коритото, минавайки през трупове.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A.....................XA DAJE RUSKITE EVREI SHE GLASUVAT ZA TRAMP ZASHOTO KOI IMIGRIRSHE TOGAVA ZAMINAHA ZA USA I IZRAEL TOGAVA POLITICHESKI UBEJISHA I VIZI DAVAHA SAMO NA KOMUNISTI I TURZI I PUMAZI OT BG SASHOTO BESHE I RUSIA
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бг просякТи си бг русофил и не пропускаш да оплюеш България и българите. Смени си ника на РФ *** за да си по-ясен за публиката.
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шанс за промяна с Тлъмп е руско клише за руски колхозници в Русия.Ленин да изкарат от мавзолея и да стане президент на Сащ, промяна няма да има! Просто защото да си Президент на Сащ, не е като да си Диктатор, или Цар в Русия! Можеш да си чекнеш от Белия дом колкото си искаш, не мине ли през Сената, все едно си участвал в шоу. Ама кой да ги светне обикновените рашки?
13
2
 
7
 
! Отговори
бг просяк преди 7 години
До Xpобикновена БГ завист
12
6
 
20
 
! Отговори
шанс за промяна преди 7 години
Ако американците изберат Доналд Тръмп, ще имат шанс за промяна на политиката. Ако изберат Клинтън, тя ще продължи тотално провалилата се политика на Обамата.
11
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските крепостници дори в Америка не могат да преодолеят робския си манталитет. Свикнали са да ги управляват мерзавци, които да ги плющят с нагайката.
10
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички приказки за дружба, приятелство, признаване на Крим и так далее глупости са фира. Главната надежда на руския шовинизъм е навсякъде където е по-добре от Русия, да се заплете, да се обърка, да се влоши, та белким и те се почувстват по-добре. Навсякъде където имат възвожност ще се бъркат, ще се опитват да пречат, ще спъват,Само и само света да е в хаос. Хаосът е горивото за руската полетика. Иначе никой, нисъде няма да ги бръсне за слива!
9
22
 
15
 
! Отговори
Xp преди 7 години
Руските имигранти да се връщат в Русия, не да бягат от затвора на хубавото и да гласуват за нов затвор. Лицемерни, както винаги.