Със загуба от $1 млрд. Тръмп можел 18 г. да не плаща данъци

Кандидатът на републиканците отказва да публикува данъчна декларация
Обновена: 2 окт 2016 08:45 | 2 окт 2016 08:45,
15
Със загуба от $1 млрд. Тръмп можел 18 г. да не плаща данъци
Снимка: архив Reuters

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп през 1995 г. е декларирал пред властите загуба от почти 1 млрд. долара, което му е дало възможност на практика да не плаща данъци 18 години, пише електронното издание на в. "Ню Йорк Таймс".

Още по темата

Изданието твърди, че е получило непубликувани досега данни за данъчните отчисления на бизнесмена. Според документите в данъчната си декларация за 1995 г. Тръмп е обявил загуба от 916 млн. долара, което би могло да му даде възможност законно да не плаща каквито и да било федерални данъци за близо две десетилетия, отбелязва БТА.

В статията се отбелязва, че огромната загуба се дължи на неефективното управление в началото на 90-те години на три казина в Атлантик сити, на неуспешния опит на Тръмп да се намеси на пазара на авиопревози и на погрешно избрания момент за купуване на хотел "Плаза" в Манхатън. Вестникът не уточнява дали милиардерът се е възползвал от възможността да получи това данъчни облекчение.

70-годишният Тръмп, който вече над 30 години е в класацията на списание "Форбс" за най-богатите хора в света, твърди, че състоянието му възлиза на над 10 млрд. долара макар според експерти да е доста по-малко. Нежеланието му да публикува данъчната си декларация от предизборния период е сред темите на кампанията.

Хилари Клинтън пък успяла да събере през септември за предизборната си кампания и за Демократическата партия рекордните 154 млн. долара, съобщи щабът й.

За участието на Клинтън в кандидатпрезидентската надпревара са събрани 84 млн. долара, а 70 млн. долара са предназначени за Националния комитет на партията и подразделенията в отделните щати. Дарителите само през септември са 900 000 при 2,6 млн. общо за кампанията до момента.

Нейният съперник Доналд Тръмп първоначално сам финансираше кампанията си, но, след като остана единствен кандидат за номинацията на републиканците, започна да работи с техния Национален комитет. Бизнесменът обяви, че е готов да отдели 1 млрд. долара за битката за Белия дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
:)A Клинтъновица с каквото и са бутнали под масата ще се опита 50 години да не декларира приходи :)Според мен и тя "не трябва да става президент" - да цитирам компетентните по-долу.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен Тръмп ще има изгода като дава 1 000 000 000 долара. Няма 10 милярда , защото щом може да изгубиш един милярд трудно ще спечелиш 10.Според мен Тръмп не трябва да става президент.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнгелДобре че Американския народ е достатъчно мъдър да осъзнае че Тръмп НЕ е правилния избор!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 9 НАШИТЕ МЕДИИ САМИ СИ ЗАПУШВАТ ОЧИТИ И УШИТЕ . Просто се мъчат да работят.КАКТО НА СЪДИЯТА НЕ МУ СЕ СЪДИ , НА ГРАНИЧАРА НЕ МУ СЕ ПАЗИ, НА ЛЕКАРА....
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До2,3 РУСКИТЕ И НАШИТЕ СЕ ИЗБИРАТ ПО ЕДНАКЪВ НАЧИН. САМО ОТ АПАРАТНАТА НА ПАРТИЯТА ИЛИ ПАРТИИТЕ. Путин Е АПАРАТЧИК ОТ КГБ. НЯМА КАК ДА ИЗВАДИ МИЛ. Направо му дадоха тръба с газ, както на диктатора от Сирия баща му даде тръба с петрол.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Митьо пищова колко ли " ще хвърли" за тая кампания, дето ще му я плащаве ние от залъка си?Ако го изберат печалбата ще си прекара през ауспуха.
6
0
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
А наште печелят много повече като станат и освен това "масрафа" го плащаме ниеЗатова на наште управници не им пука за народаГледат само келепира от властта.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако е готов да хвърли 1милиард за да стане президент,значи смята да спечели поне 5млрд като стане
4
1
 
3
 
! Отговори
от 2 до 3 преди 7 години
Путин го назначават. Там е друго
3
0
 
3
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 години
А Путин го избират безплатно. Ей така за идеята за велик държавник.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп си плака савХилъри ползва спонсориСамо наште пишвандемократи смучат държавни субсидии
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
nimer 1