Младите в САЩ предпочитат апокалипсис пред Тръмп

Западен печат: Това говори за политическото недоволство
Обновена: 19 окт 2016 10:32 | 19 окт 2016 10:30, Елка Василева
39
Младите в САЩ предпочитат апокалипсис пред Тръмп
Доналд Тръмп и Хилари Клинтън. Снимка: Reuters

Младите американци са толкова разочаровани от възможностите, които им предлагат президентските избори, че половината от тях биха предпочели гигантски метеор да унищожи Земята пред това Доналд Тръмп да стане президент, една трета предпочитат метеора пред Хилари Клинтън в Белия дом, а близо една четвърт смятат, че метеорът е за предпочитане и пред двамата.

Това поне показва допитване, публикувано в британския в. "Гардиън" преди третите и последни телевизионни дебати между кандидат-президентите от двете големи американски партии.

Ние разбира се не смятаме, че те сериозно разсъждават така, но фактът, че всеки четвърти американец избира метеора, говори красноречиво за политическото недоволство, демонстрирано от американските млади хора, казва един от директорите на Центъра за изследване на общественото мнение към Университета в Лоуъл, Масачузетс, осъществил анкетата.

Допитването представя и други любопитни резултати: 39 процента от запитаните хора на възраст от 18 до 35 години биха предпочели Барак Обама да се самообяви за пожизнен президент пред това да предаде поста на Клинтън или Тръмп, а 26 на сто са на мнение, че е по-добре президентът на страната им да се избира на случаен, лотариен принцип.

Допитването показва рязък контраст със скока в избирателната активност на младите гласоподаватели, помогнал на Обама да стъпи в Белия дом на изборите през 2008 г. за първия му мандат, припомня вестникът.

Друг британски вестник - "Индипендънт", акцентира върху факта, че 10 дни след разпространяването на скандалния видеозапис с циничните коментари на Доналд Тръмп за жените най-голямата му дъщеря Иванка заяви, че те са "категорично неуместни и оскърбителни".

В. "Телеграф" отбелязва, че тази нощ Клинтън и Тръмп ще мерят сили на дебати в Лас Вегас, получили популярното название "Бойна вечер". След като предишните два пъти дебатите се състояха предимно в размяна на саркастични забележки, обиди и обсъждане на твърдения за сексуални посегателства вместо на политики, довечера се очаква кулминация предвид това, че Тръмп се бори да си върне изгубената територия от съперничката си.

Френският в. "Фигаро" публикува интервю с кмета на Лас Вегас Каролин Гудман. Републиканка, после привърженичка на Демократическата партия, а днес - безпартийна, тя признава, че още не знае за кого ще гласува и ще реши в последния момент. Според кметицата предизборната кампания е недостойна да носи това име. Много сме горди заедно с университета в Невада да бъдем домакин на предстоящите дебати, но всички са много доволни, че те са последни, казва тя пред всекидневника. Запитана какво очаква от диспута, Гудман отговаря, че не смята, че ще има нещо различно. Ще чуем все същата песен като предишните два пъти, същите нападки, няма да се говори за истинските проблеми, казва тя.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това поне показва допитване, публикувано в британския в. "Гардиън"та кои се месят в изборите???И тия "младите" в трета младост като Хилъри ли са?Те наистина само за отвъдното си мислят вече....
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"предпочитат гигантски метеор". Защо да чакате метеори или Йелоустоун като СС-36 "Сатана" ще ви свърши същата работа. Само кажете кога я искате.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вееме е за една северноамериканска пролет значи. Може и една цветна революция, конкретно в случая червено-бяло рае със 52 звезди на син фон.
25
1
 
4
 
! Отговори
Циник до 28 преди 7 години
Бе не знам....вече "запролетиха рязаааните в бивша Югославия"...пробват и Украйна ..ама Путин е още млад, и амбициозен...земат да запролетят Албания....Хилари ще продължи да следва курса на орка Обама , което ще ни донесе още мнооого мизерия
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ОТ КЪДЯ НА КЪДЯ ?......................Руснаците натискат копчето и за има няма 30 минути там ще се стопли................Руснаците отдавна са те натиснали по главата, там където би трябвало да имаш мозък и са ти го истискали като цирей!
23
3
 
6
 
! Отговори
ОТ КЪДЯ НА КЪДЯ ? преди 7 години
ЕЙ АНОНИМНИК! Знаеш ли как се изпращат?Руснаците натискат копчето и за има няма 30 минути там ще се стопли много рязко а после ще започне една много много дълга зима :)
22
0
 
2
 
! Отговори
До Циник преди 7 години
Аз залагам на Балканска пролет щото е по близо до Русия а и лай.ата вече са забъркани в Европа и по лесно ще протече.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе да искат и да не искат това един от двамата ще им се падне. Да го чакат метеора.
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ОТ КЪДЯ НА КЪДЯ ?...............Путин, време е да им изпратиш няколко стотин ракети за да види..............По DHL ли да им ги изпрати бе, клоун? Защото на собствен ход ще се пръснат още в силозите!
19
4
 
6
 
! Отговори
ОТ КЪДЯ НА КЪДЯ ? преди 7 години
Путин, време е да им изпратиш няколко стотин ракети за да види това тарикатско племе какво е АПОКАЛИПСИС!
18
2
 
14
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Хилъри е определено ПО-ГРОЗНИЯ вариант! Не , че Тръмп е цвете за мирисане......ама с Хилари какво да очакваме - "Африканска пролет"??? Или балканска такава??? Тръмп поне обещава да се справи с козее*ачите - пак е нещо! Политиката на Орка Обача за 8 години ви донесе само неизброими кризи..безмислени войни....И АБСОЛЮТНО НИЩО ДОБРО! Дайте и на Тръмп шанс да го скиваме какви ла*на ще надроби!
17
0
 
9
 
! Отговори
Прекрасна статия! преди 7 години
Прекрасна статия! Благодарение на нея всички ние намразихме САЩ, НАТО и обамовата Хилъри, станахме русофили и заобичахме Путин, Тръмп и Русия! И гледаме само Россия 24!
16
1
 
11
 
! Отговори
шанс за промяна преди 7 години
Ако американците изберат Доналд Тръмп, ще имат шанс за промяна. Ако изберат Клинтън, тя ще продължи тотално провалилата се разбойническа политика на Обамата.
15
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Какво странно съвпадение. Точно това е и цялата доктрина и политическа линия на САЩ. Апокалипсис. Доста прозорливи младежи. Или не точно прозорливи... ?
14
1
 
15
 
! Отговори
17 преди 7 години
Защото това е политически коректното. Тези статийки са за промиване на мозъци, не са информация.
13
1
 
19
 
! Отговори
Доообрееее преди 7 години
Проучването е правено в гей-бар в някое "афроамериканско" гето :) И там е като в БГ-то. Повтарят резултат, който устройва мафиотите и после оФцете не мрънкат, когато им назначат Прецедент.
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо, след като 1/3 от тях предпочитат същото пред Хилари, в заглавието е упоменат само Тръмп?!
11
2
 
19
 
! Отговори
:) преди 7 години
Ако им се мре на дебелите ни приятели от САЩ, да гласуват за Килъри. Тръмп е *** и мошеник, но е 1000 пъти по-добрата опция. Килъри е луда, зависима и лош човек. Толкова по въпроса.
10
2
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
точно апокалипсис ни чака ,ако тази психоПАТКА стане президент!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МИ ДОБРЕ ИМ Е ТАКА, ДА ПРАЗИТИРАТ ВЪРХУ ДРУГИТЕ ПО-МАЛКИ И ПО-БЕДНИ ДЪРЖАВИ И ДА СИ ЖИВЕЯТ В СМЪРДЯЩАТА АНАРХИЯ!!