Майк Пенс – разумният избор на Тръмп за вицепрезидент

Той е добре запознат с кухнята на политиката във Вашингтон
9 ное 2016 14:52, Елка Василева
11
Майк Пенс – разумният избор на Тръмп за вицепрезидент
Майк Пенс и Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Майк Пенс, вицепрезидентът на Доналд Тръмп, е представян като християнин, консерватор и републиканец, предаде Франс прес.

Той е добре запознат с кухнята на политиката във Вашингтон, което ще бъде от полза за новака в политиката, милиардера Тръмп. Пенс е известен и с таланта си в общуването, което също ще бъде от полза за Тръмп, известен с пораждащи полемика изказвания.

Пенс е на 57 години и беше губернатор на щата Индиана от 2013 г. Там той се изяви като защитник на традиционните семейни ценности, противник на абортите и на гей браковете. Неотдавна той се показа и враждебно настроен към идеята за настаняване на сирийски бежанци в неговия щат.

В кампанията Пенс остана верен на обичайната си куртоазия и не се поколеба да избягва отговорите на неудобните въпроси, само и само да не се налага да подкрепя полемичните изказвания на Тръмп.

Пенс е адвокат по образование и бивш радиоводещ. Той познава тънкостите на Вашингтон и е уважаван заради това от републиканците. Беше член на Камарата на представителите от 2001 до 2013 г. и председател на републиканската конференция в периода 2009 г. - 2011 г. Председателят на Камарата на представителите, републиканецът Пол Райън, описва Пенс като свой много добър приятел.

Благодарение на добрите си връзки Пенс може да помогне за излекуването на дълбоките рани в Републиканската партия, разединена след номинацията, а после и победата на Тръмп.

Любопитното е, че в началото Тръмп и Пенс не бяха особено близки. Първоначално Пенс подкрепяше консерватора Тед Круз за кандидат-президент. Пенс отхвърли някои от позициите на Тръмп, като например тази за забраната на мюсюлмани да влизат в САЩ с цел борба с тероризма, която определи като обидна и неконституционна.

Но Пенс очевидно беше фаворит на децата на Тръмп, оказали голямо влияние върху предизборната кампания на баща си. Ето защо в крайна сметка Тръмп го предпочете за свой вицепрезидент пред бившия председател на Камарата на представителите Нют Гингридж или губернатора на Ню Джърси Крис Кристи, и двамата силни личности, но пък непредвидими.

Като губернатор Пенс подписа закони, които направиха по-трудни абортите в Индиана. През 2015 г. той застана зад закон за религиозната свобода, възприеман от критиците му като начин за дискриминиране на хомосексуалната, бисексуалната и транссексуалната общност. Тези позиции на Пен помогнаха де факто на Тръмп да спечели гласове сред традиционните консерватори, по-специално евангелистите, които в началото бяха сдържано настроени към непредвидимия Тръмп.

Благодаря на Индиана, че стана първият щат, гласувал да се върне величието на Америка!, каза Пенс днес при обявяването на първите изборни резултати.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Доналд Тръмпмайк пенс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-подходящ щеше да е Макс Пейн.
10
10
 
7
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Интересно е какво е отношението на г-н Пенс към режима в Кремъл?
9
0
 
14
 
! Отговори
Поканен от Меркел преди 7 години
Понеже в САЩ кандидат-вицетата имат задължително един дебат,а не както у нас някой да си останат само с пеенето,в youtube може да се намери сблъсъка Пенс/Кейн.Доста солидна победа,още там,на републиканците.Господин Пенс ми направи впечатление на човек,сигурен в себе си,убеден в правотата на идеите си,спокоен и винаги в контрол на нещата.Дано това е добра предпоставка за силен тандем Тръмп/Пенс и най-накрая един достоен и успешен президентски мандат в САЩ.
8
2
 
12
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
"Малки и агресивен руски лидер на световната сцена е по-силен от тази администрация - е изявление на болезнени факти. Това не е подкрепа на Путин. Това обвинение срещу слаба и безпомощна политиката на Хилъри Клинтън " - Майкъл Пенс бъдещия вицепрезидент на САЩ )))
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук някой от познатите странджовци наскоро обяви, че Клинтовца ще стане президент и ще ошамари руснаците, ще ги изгони от Сирия и Крим. И, че на 6-ти, когато Цечка победи на 1 тур червените каскети ще замълчат! Е!
6
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брейвик е казал = за да се реши проблема с емигранти гей и сякакакви други мекерета застреляй *** от тях иде вунята
5
5
 
31
 
! Отговори
Празнувайте преди 7 години
Мислех си ,че дните на нормалния бял християнин са преброени ,но ето че ДОНАЛД ТРЪМП изкочи от нищото и обърна курса към,който се бяхме запътили . А той не беше никак приятен ... гей*ове ,лесби*и. И тем подобни изчадия бяха готови да управляват света ... но . Майко все още не мога да повярвам ....
4
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агенти на Кремал! От 3 жени - 2 славянки! Тръмп е славянофил и пренебрегва жени от други раси. Расист е!
3
4
 
22
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До Анонимен 2То и ние мразим комунистите, обаче ни управляват в момента, каква ирония...
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
той и комунистите мрази
1
4
 
33
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Щом е против гейзерите и бежанците, значи е читав човек