Кой стои зад WannaCry? За САЩ е Северна Корея

От Белия дом: Зловредното им поведение става все по-нечувано!
11
Кой стои зад WannaCry? За САЩ е Северна Корея
Снимка: Reuters, архив

Според съветника за национална сигурност към Белия дом Том Босърт Северна Корея стои зад кибератаката с вируса "Искаш ли да плачеш?“ (WannaCry), поразил няколко компании по-рано тази година.

Той твърди, че Пхенян е пряко отговорен за "широкоразпространената атака, струвала милиарди“, предава CBS News, цитиран от "Фокус".

Още по темата

"Вирусът направи неизползваеми стотици хиляди компютри. Жертвите получиха искания за откуп, но плащането не отключи компютрите им. Това е страхливо и безотговорно“, заяви Босърт.

Той допълни, че обвиненията срещу Северна Корея са направени, основани на доказателства.

"Другите правителства и частните компании са съгласни за това. Великобритания обвинява Северна Кория и "Майкрософт“ проследи атаките до там“, допълни той.

"Зловредното поведение на страната става все по-нечувано. Докато правим САЩ по-сигурен, ще продължим да държим отговорни тези, които ни заплашват. Хакерите трябва да бъдат в затвора, а тоталитарните правителства трябва да си платят за действията“, смята Босърт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Там са много изостанали и ядат трева, не са виждали даже компютър, вие ги изкарахте големите хакери, хаха!!Пропагандата нещо започва да куца много!
8
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Голяма параноя от тия хакери, защо така?
7
3
 
5
 
! Отговори
Викинга преди 6 години
Не им ли стана ясно на някои тролчета тук,че САЩ се издържат най вече от войны,а ние си оголихме г а з а,че сега жална ни майка !Историята пак се повтаря "да дойде дядо Иван да ни спаси", пак сме се *** до ушите,но да плюем славянското общество,в което сме е как-то при казана !Събуди се Българино !!!!!¡
6
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Красимир Лозанов Нищо не са видели и всичко са забравили за 50г.Лошото сами си го търсят.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От разпространението на WannaCry се вижда че вируса е насочен предимно към Русия и Европа а в Сащ отива в последствие.Ако вируса е тръгнал от северна корея ,това означава че северна корея третира като врагове Русия и Европа, но не мисли че САЩ са им врагове, а САЩ са потърпещи поради страничния ефект.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро руслета! Скоро.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В природата има закон: всяко действие си има противодействие.
2
3
 
21
 
! Отговори
Красимир Лозанов преди 6 години
Азбучно и всеизвестно. Те видяха обесването на Саддам и "пробождането" на Кадафи, и кървавия хаос след това в Ирак и Либия. Тактиката "Родина или смърт" на Кастро рабогеше. Кво остава на корейците?
1
4
 
38
 
! Отговори
isidore преди 6 години
Нали беха много изостанали и ядяха само ориз:)))