Две версии, една истина: Къде е свален Су-24?

Турската и руската карти са доста различни, кой е прав?
Обновена: 25 ное 2015 08:45 | 25 ное 2015 08:36, Александър Попов
266

Русия: Нашият самолет не е пресичал турската граница! Снимка: Военно министерство на Русия
Турция е свалила руският Су-24 по правилата! Снимка: Reuters

Общо гласували: 1347
Русия: Нашият самолет не е пресичал турската граница!
83%
Турция е свалила руският Су-24 по правилата!
17%

Сваленият руски самолет от турските военновъздушни сили внесе смут в отношенията между Русия и Турция. Мнозина коментатори предрекоха, че напрежението ще ескалира далеч повече дори след атентатите в Париж от 13 ноември.

От Русия и Турция разпространиха карти от инцидента, като всеки защитава своята истина. А каква е вашата?

Русия: Нашият самолет не е пресичал турската граница!

Генералният щаб на руската армия заяви, че руските радарни данни са показали, че турските военни самолети са нарушили сирийското въздушно пространство при свалянето на руския Су-24.

"Според точни данни от обективното наблюдение нашият самолет не е пресичал турската граница", каза началникът на Главното оперативно управление на руския генщаб генерал-лейтенант Сергей Рудской. По думите му самолетът е бил поразен от ракета с близък радиус на действие с термично насочване на бойната глава.

"Не са регистрирани никакви опити от страна на турския самолет да се свърже или да установи визуален контакт с нашия екипаж чрез средствата за обективен контрол", посочи още Рудской.

Турция е свалила руският Су-24 по правилата!

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган от своя страна е твърд, че Турция е атакувала единият от двата руски самолета, нахлули във въздушното й пространство, "както е по правилата". По думите му всички трябва да уважават правото на Турция да защитава собствените си граници.

"Турция искрено подкрепя опозиционни сили в Сирия. Но никой не трябва да се съмнява, че Турция е положила всички усилия да предотврати днешния инцидент", добави президентът.

Генералният щаб на Турция от своя страна твърди, че изтребителят е нарушил въздушното пространство на републиката и в рамките на правилата два самолета Ф-16 на Турция са оказали съпротива на въпросния самолет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БългаринБългарин и Руснак са две различни понятия.Аз също обичам Русия,но мразя комунистическото и КГБейско ръководство,които от една могъща държава направиха страна от третия свят.гадно ми е да гледам как оръфаните Американци правят с нея каквото си искат.До кога????
171
1
 
6
 
! Отговори
+ преди 8 години
Ванга: "От Америка нищо добро няма да дойде"
170
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 187"...Ти какво искаш да докараш руските убийци тук в България? Това ли искаш русофилски предателю българомразец?"Българомразец си ТИ и всички твои колеги, които продавате родна майка България на османци, НАТО, САЩ и всички, които могат да я купят.Ти и твоите верни другари, които плюете добрите хора във форуми като този, убивате българския дух, който ПОМНИ истинските учебници по история, където Турция 5 века убиваше невинни българи и ги помохамеданчваше или им режеше главите!
169
3
 
3
 
! Отговори
Ivanco преди 8 години
e kak bese kato svaliha v 2012 F4- Fantoma , tocno na sastoto myasto bese svaleno , i to ot ruski instruktori s ZRK Panstir .
168
4
 
1
 
! Отговори
UsaObama преди 8 години
Rusnacite byaha predupredeni , oven tuz za posledniya mesec 5 puti sa narusili, a sega pak da vlizat ne ni minava tejkarstvo . vseki da si znae gyola , ko tarsyat v Siriya . tolkoz . tocka . Byaha predupredi na nay visoko nivo ce samoletite ste badat svaleni . tolkoz tocka . kutin sa si gleda pickite .
167
1
 
21
 
! Отговори
ц400 преди 8 години
Вече в рамките на правилата, ако турски самолет пресече сирийската граница ще бъде свален от сирийска ц400, подарена от Русия, малко по-рано. Искат правила шалварите. Нет проблему :-)
166
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Интересно, как пилотите на свалените уж над Турция "Су" /между другото този модел е фронтови бомбандировач, а не изтрибител / кацат в Сирия! Изглежда много интензивно са махали с ръце....
165
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 188Експерте знаеш ли как наричат Су-24 на запад? КАМИОН С БОМБИ. Толкова е и маневрен колкото един камион. Това е БОМБАРДИРОВАЧ дори да има "Изтребител" пред основното си занятие реално си е един бомбер. Единствените Изтребители-Бомбардировачи в момента в света са Ф-15Е, Су-30МКххх, Су-34, Рафал(двуместен), Ф-22, С голяма нятяжка Су-35(защото е едноместен), Еврофайтър и Ф-35 това са самолетите които могат да вършат едновременно Бобмбена мисия с ПВО прикритие.
164
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако дори и самолета да е преминал както показват пуйките, това си е било засада и са чакали да отстрелят някой руски самолет. При положение, че много добре знаят за какво, как и защо е този самолет. Но Путин, така го каза за пуйките, че просто няма какво да се добави. Истината си е истина.
163
19
 
3
 
! Отговори
до 194 преди 8 години
Само, че в този сайт влизат повече руски тролаве от фермата в Петербург, отколкото българи.
162
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая анкета е много показателна - броя на националните предатели, които трябва да бъдат пратени по трудови лагери или публично екзекутирани е около 17%Показва също така, че без значение какви глупости ръсят алчните ни корумпирани политици, България е с Русия
161
1
 
19
 
! Отговори
Без караници преди 8 години
Защо пак се карате като малки деца - кой бил против Русия, кой бил против САЩ, кой против Турция? Разберете, че живеем в 21-ви век - не може винаги да си с едните и винаги против другите.Ние трябва да гледаме нашия си интерес. Русия могат да ни бъдат чудесен партньор и източник на природни ресурси, а пък при тях да изнасяме земеделски стоки. От САЩ купуваме компютри и техника, а изнасяме софтуер.Трябва да извличаме положителна полза от всеки един потенциален съюзник.
160
5
 
25
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Българският народ винаги е бил и ще бъде с Русия и против Турция. публикуваха карта в вестник Хюриет на новата Османска империя в която влизаше и половината територия на днешна България. Е това ако не е наглост тогава кое? И сега някой още ли ще ми разправя че предпочита Турция пред Русия. Ако е така може да се одупи и да чака приветсвия от комшиите!
159
3
 
9
 
! Отговори
до 185 от Германия преди 8 години
Ако бях шпионин, нямаше да пиша по форумите и да си издавам IP-адреса. Просто вече имам повече време, пенсионирах се. Но да ти кажа направо, ако инвазията на пришълци и пълзящата илямизация на Германия и Западна Европа продължава, нищо чудно да не продадем къщата и със семейството ми да отидем да живеем в Полша, Русия или пък в ...Куба (децата ми знаят перфектно испански).
158
6
 
17
 
! Отговори
до 179 преди 8 години
БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО. Ти на колко си години, че да говориш така убедено, аз съм минал 60-те, видял съм и преживял много, устроил съм си живота с честен труд на равнище над средното за Германия. Кажи ТИ КОНКРЕТНО какво лощо си видял от Русия. Аз съм бил няколко пъти там, не само в Москва, и съм с останал с много добри впечатленив, последния път 2014 г.
157
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 175И как за 20- 30 секунди успяха да го предупредят 10 пъти? Дори да е минал над този издатък където твърдят турците - на реактивен самолет не му трябва повече. Така че това за 'предупрежденията' много не се връзва.Но пък от друга страна - Руснаците могат да свалят всяка турска машина която се опита да бомбардира Кюрдите!
156
0
 
8
 
! Отговори
А сега де преди 8 години
Реално очастъкът, в който е навлезъл самолетът над турска територия, е около 2км. Самолетът се движи с около 1000км/ч, което означава, че рускаците са били над турска територия има-няма 10-тина секунди.
155
1
 
16
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Малко аритметика, за тези 10 предупреждения, СУ-то би прелетял около 150 км, самолетът не стои във въздуха. Но както и да е, ЗАЩО НЕ КРИТИКУВАТЕ ТУРЦИЯ която постоянно НАРУШАВАСирийското въздушно пространство и бомбандира Кюрдите, които се борят срещу ИД.Знаете ли,че стотици ранени ИД терористи се лекуват в болници в Турция ?
154
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименем... ако имаше военна служба за жени в Бг щях да вляза и да науча тези неща, за да не ми изнасяш лекции... :) :) :) умник...
153
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам двете карти едно нещо ми прави впечатление на турската карта и то е траекторията на Ф-16 който е влязъл в сирийското въздушно пространство. По тази логика може и той да бъде свален!