Време ли е за кюрдска държава?

Случващото се е много опасно за България, смята проф. Константинов
Обновена: 29 юни 2016 10:30 | 29 юни 2016 10:22,
70
 Време ли е за кюрдска държава?
Снимка: Reuters

Случващото се в Турция е страшно опасно и за България, коментира проф. Михаил Константинов.

По думите му "Турция много го е закъсала", тъй като води война на 5 фронта и по този начин "няма да станат нещата".

Според него Великите сили трябва да се съберат и да решат дали, че ще се прави кюрдска държава, както и да унищожат "Ислямска държава".

Още по темата

По думите на политолога Димитър Ганев атентатът в Истанбул от снощи, както и предишните атентати в Турция символизират провала на Ердоган в множество негови политики - както спрямо кюрдите, така и във външната политника.

"Пълен провал на Ердоган в близкоизточната политика, пълен провал в неосманската политика и пълен провал в глобалната политика. Той успя да се скара с Русия и САЩ", каза той пред Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
18
 
! Отговори
Isperih преди 7 години
По-добре да разделим България на 3 от колкото Турция на 2 Така е по-добре.....
49
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Познаваш ти османски поробител...по скоро прабаба ти е познавала османски осеменител.
48
5
 
25
 
! Отговори
нн преди 7 години
Кюрдите са последния народ който още не се е освободил от османско робство. Турция като пряк наследник на Османската империя в момента води война с тях. Това е третия път когато кюрдите правят опит и се борят за свободата си, дано успеят. Ние познаваме османския поробител.
47
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой и за какво трябва да компенсира Турция,държава заграбила чужди територии,носеща им само робство,и невежество!?
46
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aко бъде създадена кюрдска държава това означава Турция да изгуби 1/4 от територията и населението си. Това означава също, че най-вероятно ще бъде компенсирана от Великите сили в северозападно направление...
45
4
 
36
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Иракски Кюрдистан вече е факт. Кюрдите там вече получават въоръжение и логистична помощ от германците. Те воюват срещу ИД в близка координация с американците. Проблемът на Ердоган е, че в Турция кюрдите са около 15 милиона и могат да отцепят големо парче от Турция. А едно е Турция с население 75 милиона и друго Турция с население 60 милиона и враг на южната си граница. Втората Турция е много по-приемлива за България.
44
0
 
25
 
! Отговори
Край преди 7 години
Слушайте го Мишо Сметалото - далеч ще стигнете. Всичко знае всичко може и е последна инстанция за всичко. това е един математически Бойко Борисов.
43
10
 
31
 
! Отговори
Евроатлантик преди 7 години
Ние, свободните европейци от третия пол, заявяваме че ще защитаваме правата на мюсюлманите и гейовете от Путин! Да живее толерантността, да живее нашата скъпа г-жа Меркел! Да живее Пуси Райът! Никога не съм се бил защото съм против насилието, но ако завържете ръцете и краката на такъв като Путин, бих се престрашил да му плесна шамар!
42
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно,защо ли се скриха туркофилиците,твърдящи,че всичко в турската икономика е ОК? Може би прочетоха ,това,онова? Ердоган,не само политически,а и икономически срива Турция,а попарата,ще се сърба много дълго!
41
9
 
25
 
! Отговори
НИКОДИМОС СОФРОНИУ преди 7 години
ГРЪЦКАТА АРМИЯ ЩЕ ПОМОГНЕ НА БРАТЯТА КУРДИ, ЩЕ ИМ ДАДЕМ ТАНКОВЕ ЛЕОПАРД 2 И ЛЕОПАРД 1..И НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ''СТИНГЪРА''...А МОЖЕ И Ф 4 И Ф 16 ..
40
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕвроатлантикМен ме е страх Путин да не реши да се освобождава от руските ге.йовете, както се отърва от кавказките джихадисти преди олимпиадата в Сочи - даде им нови документи и еднопосочен билет за Турция, за да могат да се прехвърлят оттам в Сирия и да не създават проблеми в Сочи.Но като гледам страховете ми се превръщат в реалност.
39
2
 
24
 
! Отговори
Сметалото преди 7 години
До СтефановИнтелекта на Константинов и изобщо на форума на в-к Сега където той се изявява е твърде надценен.
38
2
 
23
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
До mitio-6- Очевидно, колега, си мислиш, че си по-умен от Константинов. Ще ти предложа и ти да направиш кариера и аудитория като неговата. А ако не можеш, тогава не раздавай оценки с лека ръка. Просто замълчи - мълчанието е злато, особено за такива умници като тебе!
37
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами четете ,,Файнейшънал таймс " примерно,с какво ви облъчват в Турция,че чак нашите евроатлантици прихващат!?
36
6
 
34
 
! Отговори
Евроатлантик преди 7 години
Здравейте! Много ме е страх, ако се разпадне ЕС, Путин да не ни спре г.ей парадите и строежа на джамии! Ние сме толерантно и цивилизовано общество и сме против войните! Аз лично никога не съм се бил - веднъж ме бутнаха и се разревах! Моля уважавайте нашето г.ей общество!
35
0
 
24
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Пълни глупости.Ердоган го използваха както Саддам.Нищо не убива така сигурно,както човешката алчност.
34
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто напишете в търсачката:,,Турция,външен дълг" и,ще видите,чудеса!
33
1
 
37
 
! Отговори
Антрополог преди 7 години
Няма как да се очаква висша политика и дипломация от абориген като Ердоган. На дълбоко, атавистично ниво той няма усет, няма наследен социум и образование за да е наясно колко деликатни трябва да изказванията и действията му. Амуджата пристъпва като слон в стъкларски магазин и звука на потрошеното го възприема като сила и безсмъртност. Докато собствениците на магазина не го приспят щадящо с подходящото средство.
32
0
 
37
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
До смърт за ТурцияА като ни залее 1-2 милиона бежанска вълна за какво ще ревеш ?Радиоактивните домати и краставици кой мислиш ще ги яде ? Кухи *** като теб !Най-добре е турците да бият шута на Ердоган и ислямистите, да се върнат към идеите на Ататюрк за светска държава и да се разберат с кюрдите за демократичните права, за да запазят целостта на държавата.
31
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция нямала външен дълг,ха,ха,ха,абе туркоманчета първо чукнете в чичко Гугъл,после ръсете глупава пропаганда,не само,че има ами е много закъсала!