Осем убити и 60 ранени при мощен взрив в Газиантеп*

Според губернатора става дума за терористичен акт
Обновена: 21 авг 2016 01:49 | 21 авг 2016 00:28, Бойчо Попов
148
Осем убити и 60 ранени при мощен взрив в Газиантеп*
снимка: Ройтерс

При експлозия в квартал Шахинбей в южнотурския град Газиантеп късно в събота срещу неделя редица участници в сватбена церемония са били убити.

Осем души загинаха, а 60 бяха ранени, разказват очевидци, цитирани от Ройтерс.

Губернаторът на едноименната провинция Али Йерликая заяви, че става дума за терористичен акт, предава държавната Анадолска агенция, цитирана от Investor.bg.

На мястото на инцидента в шестия по големина на населението турски град (над 1,3 млн. жители) има десетки линейки и пожарни коли. Причините за инцидента се изясняват.

"Има хора, които са изгубили живота си, и според първоначалната информация инцидентът е бил предизвикан от избухването на бомба.", заяви депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието", цитиран от AFP.

Експлозията в Газиантеп изглежда е дело на атентатор самоубиец, каза турският вицепремиер Мехмет Шимшек пред турската телевизия НТВ.

"Целта на тероризма е да изплаши хората, но ние няма да позволим това", заяви Шимшек, цитиран от AFP, който също така представлява град Газиантеп в турския парламент.

"Варварско е да се извършва нападение срещу сватба", допълни той.

Депутатът от управляващата Партия на справедливостта и развитието написа в Туитър, че зад атаката вероятно стоят екстремисти от групировката "Ислямска държава".

В четвъртък при серия от атаки над турските сили за сигурност бяха убити 14 души, а над 300 бяха ранени. Отговорност за една от тези атаки пое забранената Кюрдска работническа партия.

*Информацията е актуализирана към 01.04 ч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 72-те деви разбрахме. Ама ако самовзривилият се е ислямистка жена какво й дават на небето? 72 девствени младежа ли?Серьозно питам, не се майтапя.
31
0
 
5
 
! Отговори
Ивон преди 7 години
До всички англо-саксонски ***!!!Абе най-важен за нас е мирът на Балканите,особено в съседните за нас държави!Какво става в Турция ме касае много повече от това във Франция примерно,и ако там умират при разни атентати хора,ме касае много повече от където и да е другаде!Апропо,до кога ще подкрепяте държави,за които сте клоаката на Европа,дори не ви броят за живи,изобразяват България като клозета на Европа,а вие се чудите,как да им се подложите по-добре???
30
1
 
1
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Шегата настрана, наистина сте племе от педалази и ***! Поне загивате от само-себе си, че ни спестявате труда в бъдеще да ви трепем с прави лопати!!------------Горната статия показва, че се самоизбивате и спестявате труда на гърци, арменци и сирийци да ви изтровят с миша отрова в бъдеще!
29
3
 
13
 
! Отговори
До 139: преди 7 години
Не познаваш материята. Общувал съм с много мюсюлмани прези живота си - на никой не му се мре, а тези от Мароко и Алжир блъскат повече бира от нас. Има два вида ислямски атентатори - едните са като палестинците, които са малтретирани и избивани масово. Това са хора докарани до пълно отчаяние. Втория тип са вербуваните от ЦРУ групичките финансирани от С. Арабия, първо в Афганистан, след това Алкайда и сега ИДИЛ. Тъпчат ги с наркотици - Киро Гела прави амфетамини за ИДИЛ. И т.н. и т.н.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато религиите воюват жертвите незнаят защо умират. Достатъчно е мъжете ислямисти да получат 72 девици на небето. Какво да ви кажа, аз им пожелавам успех. Нека всеки един ислямист да получи 72 девици но да не забравят че девиците са само в техните страни. Ако се гръмнат в Европа там девиците са кът и няма да получат нищо. Тази тъ.па и опасна двукрака порода трябва да бъде изтребена до един
27
0
 
16
 
! Отговори
дц преди 7 години
Кво става бе Ястребе?Кой стои зад това?ЦРУ с изчадието си ИД?Ердоган се заигра с Катар и С.Арабия и пусна камиларите в ТР.Щатите ви устроиха преврат щото Султана най-сетне разбра, че е пешка в играта!Речено е - "когато атовете се ритат, магаретата го отнасят"!Някой е решил да подпали чергата ни на Балканите!Бг и Гр дори не са пешки в играта, а пионки.Когато краварите изкарат ядрените си бомби от Инджерлик, тогава май ще започне и шоуто!Ду...*** да ни е яко на всички балканджии!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Варварско е да се извършва нападение срещу сватба", допълни той.===Ето това изказване ме убеди, че и политиците могат да бъдат гении, ако го поискат с цялото си сърце.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"... участници в сватбена церемония СА БИЛИ УБИТИ...""Осем душиЗАГИНАХА, а 60 БЯХА РАНЕНИ, РАЗКАЗВАТ очевидци, цитирани от Ройтерс."---Абе, Бойчо, абе в 2 изречения използваш 3 глаголни времена, бе!Като започнеш разказа в дадено глагоно време, караш с него докрай (освен ако няма пряка реч). Защо смятате, че всички са полуграмотни като вас в днесбегето и си пишете както си знаете?
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ястрeб ОcманлиятаКато си такъв надъхан турчин,какво правиш в омразната ти страна, отивай си в родната ТурцияИли си смел да плюеш тези,дето те направиха човек?
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СатанаилТе фанатиците са така
22
1
 
3
 
! Отговори
ГОШКА КОКОШКОВА преди 7 години
Ама моля ви се, Ястреба е готин анадолска пич
21
2
 
4
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Яс требчето е мазохист!Див и щастлив го правят тука, но той продължава неизменно да оплюва всичко българско. Курназ момче е явно хахаха
20
1
 
8
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Турците дадоха много на света с Турската рулетка. За друго тяхно постижение не се сещам. Подсетете ме ако има плийс.
19
2
 
6
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
И Яс требче, да не забравиш да ни почерпиш кат родиш. Недей че Аллах ща накажи
18
2
 
4
 
! Отговори
Туранага сама преди 7 години
Крайно време е да отворят букмейкърска къща и да залагат кога и къде ще е следващият хатентат в Пуй ки стан. Желаещи ще има. Не се съмнявам. И печеливши ще има.
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аферим, машалла!
16
0
 
5
 
! Отговори
Туранага сама преди 7 години
Буйрум Ястреб ефенди! Пак заповядай. Вица в оригинала е на руски и е за грузинец, ама и на теб ти приляга.
15
3
 
11
 
! Отговори
Туранага сама преди 7 години
Ястреба ще излиза на среща. Застава пред огледалото гледа се и си пръска с дезодорант по по оная работа и казва За всеки случай. Аха да потегли , спира се , замисля се и си пръска дупето казвайки А случаи има всякакви. Муахахафа ;))))
14
1
 
3
 
! Отговори
Панцергренадир преди 7 години
Голям прас! Малко почитатели на Моамет Първи Камило ебец са се пренесли при него. Случва се.
13
3
 
4
 
! Отговори
Ясреб Пуйкистански преди 7 години
С бай Ердо пълен назад. Хатентат след хатентат. Малеле