Пьотър Толстой – сред изненадващите нови лица в руския парламент

Там са и "министърът на чуждестранните микроби" и звезда на японската манга
20 сеп 2016 16:37, Елка Василева
242
Пьотър Толстой – сред изненадващите нови лица в руския парламент
Пьотър Толстой. Кадър: YouTube

От оперни певици до олимпийски шампиони, от космонавти до бивши престъпници - в руската Държавна дума винаги е имало място за живописни депутати и хора с необичаен жизнен път. Франс прес представя някои нови лица, които влизат в парламента след изборите в неделя, пише БТА.

"Архитектът на закона срещу хомосексуалната пропаганда"

Когато го избраха в местния парламент на Санкт Петербург, вторият по големина град в Русия, Виталий Милонов се открои като автор на закон, наказващ "хомосексуалната пропаганда".

Шумните му декларации между призивите за възстановяване на "нравствената полиция" и организиране на "набези" срещу гей-клубовете в страната, сега ще отекват зад стените на руския парламент.

Други законопроекти, предложени в Санкт Петербург от Виталий Милонов, предвиждаха да се забранят пушенето на наргиле и абортите и да се дадат граждански права на ембрионите. Той призова също за съдебно преследване срещу Лейди Гага и Мадона заради подкрепата им за хомосексуалната кауза и поиска да се забрани на главния изпълнителен директор на "Епъл" Тим Кук, който е гей, да влиза в Русия.

"Министърът на чуждестранните микроби"

До 2013 г. Генадий Онишченко беше "главен лекар" на Русия. Начело на руските здравни служби той имаше задачата да прилага забраните - неизменно официално по здравни съображения - на продукти от бивши съветски републики, с които Москва има трудни отношения.

Жертва паднаха минералните води от Грузия, вината от Молдова, шоколадите от Украйна или млечните продукти от Литва - до такава степен, че в. "Ведомости" му даде прозвището "министър на чуждестранните микроби".

Онишченко, който освен това сравни Кока-Кола и Пепси с химически оръжия, беше излъчен от избирателен район западно от Москва. С предизборния си лозунг "Направи здрав(ословен) избор", той извади от Думата последния опозиционен депутат Дмитрий Гудков.

Потомъкът на Лев Толстой

Пьотър Толстой е 47-годишен журналист, известен в Русия с политическите си предавания по обществената телевизия "Первий канал". Той поддържа категорично прокремълска риторика, което му навлече гнева на опозицията, обвиняваща го в дезинформация и пропаганда за Украйна или отношенията на Русия със Запада.

Пьотр Толстой е и правнук на автора на "Война и мир" и ревностен защитник на литературното наследство на писателя, починал през 1910 г.

Само преди дни Пьотър Толстой предизвика скандал у нас с изказването си, че Русия ще купи цяла България, а вече е купила половината Черноморие.

Бизнесмен със смущаващи връзки

Шейсет и две годишният Владислав Резник е единственият депутат, избран като независим. Олигархът, натрупал състояние от застрахователен бизнес, не беше принуден да се бори с кандидат на "Единна Русия" - партията, която го направи депутат при предишните му три мандата.

Той е известен и на испанското правосъдие, което през май издаде срещу него заповед за арест, а после я отмени. Запазват се подозренията за връзки между Резник и съпругата му и Генадиос Петров, изпрал в Испания десетки милиони евро от престъпните дейности на организация от руската мафия.

Звезда на японската манга

Назначена начело на новата Кримска прокуратура веднага след анексирането на Крим от Русия, 36-годишната русокоса Наталия Поклонская се превърна в сензация на първата си пресконференция, гледана над 1,3 милиона пъти в YouTube. Станала любимка на японските интернет потребители, тя вдъхнови стотици рисунки в стил манга, известни като "фен арт".

По-късно на Поклонская беше забранен достъпът в Европейския съюз, тя участва и в репресиите срещу кримските татари, чието събрание класифицира през април като "екстремистка организация". В неделя Наталия Поклонская беше избрана за депутат като кандидат на управляващата партия "Единна Русия".

Телохранителят на Путин

Четиридесет и четири годишният Алексей Дюмин направи кариера в президентската служба за сигурност, преди да стане през 2008 г. личният адютант на Владимир Путин.

Непознат за широката общественост, при назначаването му за губернатор на Тулска област (на 200 км южно от Москва) през февруари се изписаха тонове мастило. Според в. "Комерсант“ именно той е организирал през 2014 г. бягството от Украйна на сваления при проевропейски бунт бивш президент Виктор Янукович.

На изборите в неделя Дюмин беше безпроблемно преизбран на губернаторския пост. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още по темата: парламентРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
1
 
! Отговори
кукувица преди 7 години
До Анонимен Който е очаквал от ФАЩ нещо друго, освен с цената на всичко/разбирай-войни, дрога, ГМО, нелоялна търговия, печатане на пари без покритие и още много/ да изманипулира и каквото може да окраде, единствено да следва интересите на собствените си олигарси, значи е бил тотално сляп или не е разучавал фактологията окло хамериканската "политика"
166
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, ще ви купи Путин, е и какво? Не вярвайте, че всички ви ще откарат в Сибир - повечето ще са за Белене и Скравена, урановите мини, трамбоване трасето на "Южен поток" и пр.екологични обекти.
165
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нищо лошо в това, че Русия ще купи Бг. Лошото е предателството е на ФАЩ... Защо ни продадохте на Москва, янки? НеБлагодарници, всичко ви дадохме за без пари, от златото, до базите, нашите деца ви мият кен.ефите и ви разнасят пици, а вие така подло да ни изоставите...
164
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният кремълски лунатик, попаднал във властта по силата на мужишката "логика", сънуваща, че живее в по-нормална държава.
163
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този депотат така се оял с пари от бедният Руснак има доста мръвка по него като гледам.Толостой или Тластой да ти викам не знам ама мозък нямаш в главата България не е Русия !!!И не забравяй ако не беше България щеше ли да я има Русия щяхте ли да пишите на кирилица отговорът е не!!!!
162
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путинова Русия - диктатура на мафията под ръководството на КГБ !
161
2
 
0
 
! Отговори
един там преди 7 години
До до 143,Тихо ве, човек, няма нужда да им правиш реклама на тези водки! Да не вземат да им наложат забрана за внос и на тях, с мотива за дисбаланса в търговския ни обмен с Русия, че пак ще трябва да лочим само домашнярка!
160
3
 
2
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ... преди 7 години
...АМА ТИ ДА ЖИВЕЕШ ТАМ....ХА,ХА,ХААААААА......А , НЕ ТУКА И ДА ПЛЮСКАШ НА ВОЛЯ---- "КОЛОНИАЛНА ХРАНА"/...като МЕНЕ--- белия човек.../
159
4
 
9
 
! Отговори
До 143 преди 7 години
До СТРАНДЖАТАСРАНЖО, така ми писна всеки ден да те срещам в този сайт! Невероятно смотано хайванче си! Фалшив алкохол пием ние в РъБъ. Добре, че внасят руска водка, да разбере човек какво значи качество! "Беленькая", "Зеленая марка", "Юрий Долгорукий","Царьская", "Русский стандарт", водките на "Пять озер" и други няколко пийвам с кеф. Не и "Белуга" - неприлично скъпа. Пробвай, намери пари и опитай и после лай за руската водка!
158
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До DreamTheaterВ света има само едни наглеци -САЩ! 4/5 от човечеството мисли така, а останалите нямат мнение или са лобисти.
157
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее Русия.
156
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да станат още по агресивни.Който плюе по Русия ,добро няма да види.Заслужаваме си го.
155
5
 
3
 
! Отговори
Че преди 7 години
Ако това изказване на руснака е вярно (не му прави чест) - затвърждава нарастващият ми скептицизъм към сегашна Р*усия. Много агресивни станаха в последно време във международен план...която агресия е в корелация със все по-голямото и все по видимо сгъстяване с янките, въпреки умишлено поддържаното видимо външно "напрежение и прехвърчане на искри". "Доброто и лошото ченге" - филм за оФцете!
154
10
 
8
 
! Отговори
DreamTheater преди 7 години
Типичен руски самонадеян нагляр.Външно министерство да се погрижи да му се забрани влизането в ЕС.
153
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рашките не виждат кви са ***, взели другите да оправят.
152
2
 
11
 
! Отговори
до 201 преди 7 години
Кво има в Ню Йорк Печатница за Долари И Една Трилионада от дългове лиСащ може и да не ги ПлатиАма БеДНА БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО ЩЕ СИ ПЛАТИ ДО ПОСЛЕДНАТА МАГАРИЯ
151
7
 
10
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
Аз питам:до кога ще траем платените руски *** , част от хибридната война??????
150
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Велика" е Русия!! Велика!! Има БВП колкото цял Ню Йорк!! :)))))
149
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофоби, я колко газ те изпикали тука брееей! Тресе ви комплексарщината, а, истерясахте от едим майтап.
148
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 193С този "гугъл -преводач" ............ставаш смешен. И да ти кажа -освен агенция"Звезда" има и други източници на информация:)