Конфликт между Русия и Запада в Съвета за сигурност на ООН заради Сирия

Спешното заседание приключи без предприемане на някакви действия
26 сеп 2016 08:30, Елка Василева
22
Конфликт между Русия и Запада в Съвета за сигурност на ООН заради Сирия
Снимка: Reuters

Спешното заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на Сирия, приключи, без да бъдат предприети някакви действия, предаде Асошиейтед прес. По време на заседанието постоянният представител на Русия влезе в открит конфликт с представителите на САЩ, Великобритания и Франция, посочва агенцията.

Трите западни сили обвиниха Москва, че подкрепя офанзивата на своя близък съюзник - сирийският президент Башар Асад, която е най-смъртоносната в продължаващата пет години и половина гражданска война. Когато сирийският посланик Башар Джафари бе повикан да говори, посланиците на САЩ, Великобритания и Франция излязоха от залата в знак на протест.

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин обвини сирийските бунтовници, че саботират споразумението за прекратяване на огъня от 9 септември. Той също така обвини западната коалиция, че не разграничава умерените сили, които подкрепя, от "терористични" групи, включително Джебхат Фатах аш Шам (бившия клон на Ал Кайда в Сирия, който до скоро се наричаше Джебхат ан Нусра).

"Постигането на мир е почти невъзможна задача сега", каза Чуркин. Той заяви пред Съвета за сигурност на ООН, че Русия все още иска прекратяване на огъня и подновяване на преговорите между страните в сирийския конфликт.

Постоянният представител на Франция в ООН Франсоа Делатр каза, че незабавното прилагане на споразумението за спиране на огъня, изготвено от САЩ и Русия, "е нашата единствена надежда".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
9
 
! Отговори
Ай стига бе, преди 7 години
наглеците , бомбардирали пет независими държави /Югославия, Либия, Ирак, Афганистан и Сирия/ учат другите. Тези които нападнаха Гранада, държава по-малка от София-окръг учат другите.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааааааа що Излизате от Залата бе като ГЕРБНейскате да Чуете ИстинатаХахххаааахххаааааааЧе тогава за какво го Организирате това Инзвънредно Заседание на ООНЗа да плашите Мечката ли ХаххаааахххаааааасмешнициЗападнокоалиционите съюзници на САЩса смешници
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според теорията комунизма като форма на социализма и то в степен в тез държави феодални по бързо се осъществил и развил,но излязло секретно съобщение всичко от комуните да бъде прибрано по социални причини и директива към асоциализъм на социализма като едър/широк и слаб/тесен по сложение и брой,поне така се самоопределили техните водачи дето понаставиха диктатури 1,2,3 и 4 като диктатура на демокрацията то защо сега да не се поскарат по микрофоните,че ако е шумно да се проветрят насаме феодално.
12
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** КОЛКОТО И ИЗВЪНРЕДНИ СЪБИРАНИЯТА ДА ПРАВИТЕ НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ ДОКАТО НЕ СПРЕТЕ ДА ВЪОРЪЖАВАТЕ ТЕРОРИСТИТЕ.ТЕ НЯКОЙ СЕ РАЗПОЗНАХА И ЗАТОВА ИЗЛЯЗОХА
11
0
 
27
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
ООН в този си вид не само е ненужно - вредно е !
10
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е велика сила и на много хора това не им харесва. Моите съболезнования.
9
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия я ритат от всякъде.
8
0
 
41
 
! Отговори
гешев преди 7 години
За 27 г Западът в какво превърна България ще попитате Вие?Ето нашия отговор - в едно мизерно ГЕТО!Но за наше нещастие метаморфозата на нашата Родина продължава.....Как - ще попитате вие? И има ли още накъде?Ние - Има! Докато станем мюсюлманско ГЕТО!И тогава ще спрете да питате каквото и да е!А защо? Защото няма да ви има на тази територия!група кан Телериг
7
1
 
47
 
! Отговори
гешев преди 7 години
Питам аз и отговор чакам: А защо все Западът се изкарва прав и се опитва да налага своите така наречени "ценности"?И който се противи го бомбардират, и му разбиват държавата, и му пръскат народа по света!Е свърши се вече с безнаказаните мръсотии на Запада - Русия и Китай също се въоръжиха и в скоро време ще им строшат зъбките!група кан Телериг
6
1
 
57
 
! Отговори
по 15 години преди 7 години
За военните си престъпления в Ирак, Буш и Блеър трябва да лежат по 15 години в килията в Хага, в която лежа и Милошевич.
5
53
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без Русия света ще е едно добро място за живеене.
4
0
 
32
 
! Отговори
до гтф преди 7 години
Сценарият ти е реалистичен напълно! Само махни тази редовна армия, която не съществува, а доколкото я има просто е един протокол върху който политиците да изписват и крадат пари за туй - онуй. И Ненчев да заема пости да си присади нова глава. Преди това бе доста оплешивял.
3
0
 
53
 
! Отговори
гтф преди 7 години
представяме си следният сценарий - мигрантите мюсюлмани в България щедро финансирани от запада почват да искат автономия и хващат пушките, редовната армия започва офанзива бранеща териториалната цялост на страната, идва фащ и евро*ейския съюз, налагат ни санкции щото видиш ли мигрантите мюсюлмани по ги кефят. Щото вече са малцинство в страната и мнозинство в западащите общини а имат право щото в демокрацията решава ... мнозинството. Същото стана и със Сърбия, и с редица други.
2
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха парадокс!Русия обединител на Запада?
1
64
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
По всички медии едно и също... - останалият свят срещу Русия... - е, няма как да издържи... - ще клекне...