Акция в Дания: С лак за коса срещу мигрантите

Крайнодясна партия проведе акцията в малък датски град
28 сеп 2016 16:30,
20
Акция в Дания: С лак за коса срещу мигрантите
Снимка: Facebook

Датска антиимигрантска партия се изправя пред сериозна критика, след като проведе акция за раздаване на "Антиимигранстки спрей".

Крайнодясната партия Danskernes, които определят себе си като националдемократи, са раздали близо 150 от спрейовете по улиците на Хадерслев, малко пристанищно градче в югоизточна Дания в събота.

Тъй като употребата на лют спрей е забранена в Дания, партията е използвала малки опаковки от лак за коса, върху които е принтирала мотото на кампанията си.

Иза Лехтас, върховен представител за Европа към "Refugees International" заклейми проявата като "отвратителен акт на негостоприемство и ксенофобия към търсещите убежище и бежанците".

"Хората, които са избягали в Европа от войни и насилие трябва да намерят сигурността, която търсят и да получат уважение, както всички останали човешки същества. Въпреки това твърде често те се изправят пред затворени врати и предразсъдъци. Това е най-новият и краен пример", заявява Иза Лехтас пред CNN.

Лидерът на партията Danskernes Даниел Карлсен защити спорния акт: "Не виждам как е расистко. Лютият спрей е незаконен, така че искахме да намерим начин за датчаните, особно жените, да защитят себе си. Очевидно не е идеалната ситуация. В дългосрочен план искаме да се отървем от мигрантите, искаме всички незападняци да си тръгнат. В кратосрочен план искаме да намерим решения да направим живота по-добър и по-безопасен за датчаните.

В последните няколко месеца мигранти станаха причина за няколко смъртоносни атаки из Европа, включително атаката в Деня на Бастилията в Ница, която уби 84 души и бомбеният атентат в Ансбах, Германия, който рани 15 човека.

В изявление по случая Върховният комисариат на ООН за бежанците заяви, че "силно съжалява, че това се случва в Дания, срещу бежанците и търсещите убежище, хора които вече са страдали достатъчно". В изявлението още става ясно, че комисариатът вярва, че партия Danskernes не е представителна за всички датчани.

Но лидерът на партията Карлсен заявява, че комисариатът е "срам за Дания и Европа".

"Срамно е, че организация като тази поощрява масова имиграция към Европа и ще разруши Европа. Не казваме, че всички мигранти са изнасилвачи, но проблемът с масовата миграция е именно в масите, и именно те с времето ще заменят коренното население на Европа", настоява Карлсен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ша ги топират. Ша. Ша ходат като топирани мигранти. Ша.
9
0
 
16
 
! Отговори
От Швеция преди 7 години
До Revolution_Що как издържат? Еми стоят си на топло. Настанили са ги в топли жилища и в момента кипи бясно строителство на нови сгради с много апартаменти за емигранти. Като стане студено, а и не само парното го пущат на 6. Така е нонстоп. Ако им стане горещо отварят прозорците, но не го намаляват. Познай кой го плаща това парно и всичко останало, което им е осигурено! Всички ние, които си скъсваме г***за от бачкане и плащаме данъци. Вместо парите ни да отиват за нещо полезно, отиват за М***нг0
8
1
 
9
 
! Отговори
ддд преди 7 години
те и горките евреи влязоха в палистина ей така само за малко да се скрият от дъжда.Не че ги виня и ние така сме направили преди 1600 години американците преди 300.Въпроса е друг -как историците ще впишат спрея за коса в хрониките си .
7
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
я слезте от клона и се дръжте прилично с съгражданите си които заслужават уважение не по малко! Ако имаш възражения беж към най близкото МВР да ти обяснят за езика на омразата който използваш и да отнесеш някоя глоба хихихиИ най накрая да оправят ген фонда на стадото!Те ви внасят здрави работоспособни хора вие се мръщите кат гУведa! И не се притеснявай за мен, жена ми е българка и децата са с нас. В момента става въпрос за теб клош как да те облагородим клош и подобните ти в панелното гето!!
6
9
 
12
 
! Отговори
ха преди 7 години
Абе лакът за коса въобще как може да се използва за самозащита. Все едно по един дезодорант или паста за зъби са им раздали. Поредната популистка проява, която медиите раздухват яко за да имат повече кликове.
5
2
 
61
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Добре тия имигранти много ми е интересно като стигнат там в скандинавските страни как издържат в студените условия, като са свикнали в пустините си...-----------------------------------------------------------------------------------ами как, като стигнат там ги настаняват да живеят в жилищата на пенсионери, дават им помощи и си стоят на топличко, от време на време като им се дочука нещо излизат и си хващат първата срещната на улицата и така... виждаш живота в сакндивските страни е песен за тях
4
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кое му е отвратителното? Хората едва ли ще тръгнат да пръскат всичко, което мърда с трози спрей, а използват ли го по предназначение, значи е имало защо да се раздаде....
3
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Revolution_Как, повдигат обвинение към правителството и обществото, че ги дискриминира с тоя студ и искат компенсации
2
2
 
49
 
! Отговори
Revolution_ преди 7 години
Добре тия имигранти много ми е интересно като стигнат там в скандинавските страни как издържат в студените условия, като са свикнали в пустините си.......
1
1
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато потъпкваш правата на хората и те имат право на защита. Това е доста "мек" вариант засега.