Китай скочи в защита на Ким Чен Ун, размахва пръст на САЩ

Американците щели да си платят за системата за противоракетна отбрана
Обновена: 2 окт 2016 07:45 | 2 окт 2016 07:45,
107
Китай скочи в защита на Ким Чен Ун, размахва пръст на САЩ
Снимка: архив Reuters

Китай се зае със защитата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, предупреждавайки Съединените американски щати, че ще "платят цената" за решението да разположат усъвършенствана система за противоракетна отбрана в Южна Корея, пише британският вестник The Daily Express, цитиран от "Фокус".

Още по темата

През изминалата година светът наблюдава изнервено действията на Пхенян, който неколкократно пренебрегна предупрежденията и извърши няколко ядрени ракетни изпитания - агресивна политика, която да доведе до осъждане и санкции от международната общност. В директен отговор на действията на Северна Корея Вашингтон и Сеул се споразумяха за разполагане на противоракетна система, насочена към преодоляване на заплахите, които произтичат от изолираната страна, управлявана от Ким Чен Ун.

Но планът не се хареса на китайските власти, които предупреждават за неизбежна "контраатака" на фона на нарастващите опасения, че мощният американски радар ще компрометира собствената им сигурност.

"Ако САЩ и Южна Корея навредят на стратегическите интереси на сигурността на страните в региона, включително Китай, те ще платят цената за това и ще получат контраатака", гласи текст, публикуван в People’s Daily, официален вестник на Китайската комунистическа партия.

Коментарът продължава: "Подобно на всяка друга страна, Китай не може нито да бъде в неведение, нито безразлична към въпросите за сигурността, които засягат основните му интереси".

Забележките бяха отправени, след като китайския външен министър призова САЩ и Южна Корея да прекратят плановете за разполагане на противоракетна система, която според сведенията ще бъде позиционирана на голф игрище в южната част на страната.

"Ние повтаряме нашата позиция, че разполагането на системата THAAD за противоракетна отбрана от САЩ и Република Корея няма да отговори на опасенията на съответните страни, да допринесе за премахването на ядреното оръжие от Корейския полуостров, или да подпомогне мира и стабилността на полуострова", отбеляза външният министър на Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
5
 
! Отговори
Jojo преди 7 години
Хиляди пъти предпочитам живота в момента създаден от Агличаните/Американците пред товя, което ни чака от изток.....глад, милиарди маимуни и друга религия.Америка и Англия са дали безброй постижения на света за по- добър живот. Англия е направила от десетки маймунски пленена държави, които сега имат претенции че са Някои.
79
2
 
4
 
! Отговори
ДО 77 преди 7 години
Не гледай тези глупости, то навремето и СССР пръв изпрати човек в космоса, но никога не е бил развита държава. Най-важният показател е GDP PPP на човек, а той в действителност е малко по-нисък от този в България и много по-нисък от този на запад. Можете да видите това тук: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capitaБългария - 20 000, Китай 15 000. Изпреварваме Китай и по показателя ИЧР и то с доста места, както и Джини индекс. Сателити и телескопи не се ядат!!!!!!!!!
78
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е чудесна държава като Южна Корея да иска да се пази от варварите от севера. Иначе светът би останал без Самсунг, Киа и Хюндай!
77
4
 
3
 
! Отговори
ПИТАЩ преди 7 години
До Анонимена В НАШАТА ДЕМОКРАТИЧНА ЕВРОПА КАК Е?АКО БЪЛГАРИНЪТ си намери работа в АНГЛИЯ,Германия,Франция и т.н може да остане,ако няма работа те експортират обратно в България.Каква е разликата !!!!!!
76
6
 
3
 
! Отговори
Вангелия преди 7 години
Жълти и Бели ще се съюзят срещу имшерията на злото и света ще премине в друга фаза.................А ДАНО
75
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако айфон 8 се сглобява с роботизирани поточни линии в САЩ (както автомобилите Tesla) Китай къв ше го дири?
74
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ Е ЕДНА ОГРОМНА И МОЩНА ИКОНОМИКА- МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА СЪЩАТА КАТО НАШАТА- КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛИДЕРИ С 98 МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ- ОТВОРИ НОРМАТИВНИТЕ ИМ ДОКУМЕНТИ ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ КОЛКО МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ ИМАТ- И ТАМ КАТО У НАС- МНОГО ВЕРНИ СИНОВЕ СИ ПОСТРОИХА КОМУНИЗЪМ, А ОГРОМНОТО МНОЗИНСТВО- В МИЗЕРИЯТА, ТАМ ИМА И ЖИТЕЛСТВО- НЕ РАБОТИШ- ЗАВРЪЩАШ СЕ В РОДНОТО МЯСТО, ЕДИН ОГРОМЕН ТРУДОВ ЛАГЕР КАТО У СЕВЕРНА КОРЕЯ- КАТ ДОЧЕНИ ДРЕХИ И СЕ МОЛИШ ПРЕД ПИКЧЕРСА НА ДУЧЕТО КИМ.
73
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китайците са супер а софиянците са наркозависими евроатлантици с " нежни" наклонности.
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 85Как го виждаш това? Открехни ни и ние да го правим.
71
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен... значи да не купуваш нищо? Понеже всичко се прави в Китай. В това число и пц-то от което пишеш, интернет кабелите и рутера и т.н.Като гледам някой шорос разтроение на личността е налазило темата и спами през различни проксита...
70
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важно правило в живота ми е да не купвам нищо китайско.
69
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 80Милиард китайци са много по-ефтини роби от нас. Точно това ги крепи и е в основата на икномическия им "успех".
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 80Не ги познаваш ти момче.
67
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз си предпочитам Българийката пред Китай. Вие ходете в Азия.
66
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАзиатците нищо лошо не са ни направили, гледат си работата, интелигентни и работливи. Не те превърнаха държавата ни в мръсен канал а хората ни в евтини роби.
65
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се радвайте на азиатците! Те са опасни даже и за Русия, особено когато са под комунистическа диктатура.
64
7
 
14
 
! Отговори
Di преди 7 години
Те на руските глупациии тук много добре им е ясно, къде са любимите им водкаджии и онея маимуняци Китай..амаа трудно се приема. Докараха го до там да пишат как некви СК и Китайци ...колко били по-добре от САЩ и Англия. Хахахахаха смешнииции
63
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая година Китай:построиха най-големия радио телескоп на планетатапостроиха и изстреляха първия в света квантов комуникационен сателитпостроиха и изстреляха най-точния атомен часовник в светаТая година в БГ...платихме глобата за неустойката по АЕЦ Белене от която ни накараха да се откажем, понеже сме мишкипропиляхме си шанса да станем главно трасе за енергийни доставки за половин Европа, понеже сме мишкиОт далече си личи, че Китай са "по-зле" от нас
62
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РеалистАми то в БГ как е, една София дето се взимат по-високи заплати, във всички други големи градове - мизерия, а по малките градове и селата - мизерия и пустош.С тая разлика, че в Китай стандарта се покачва стабилно, а тук пада. След 20 години там ще са на стандарта на западна Европа, а ние ще сме на стандарта на Сомалия.
61
14
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
В китай са по зле и от БГ. Имат един пекин и до там. Бедност и мизерия от всякъде. А царете на космоса това са руснаците ест. Затова целия свят трепери от тех :)