Британски депутат: Дали берачите на ягоди могат да ползват GSM?

Оуен Патерсън обаче казал, че брането все пак е квалифициран труд
4 окт 2016 07:07,
84
Британски депутат: Дали берачите на ягоди могат да ползват GSM?
Снимка: архив Reuters

Британски депутат от управляващата Консервативна партия изрази съмнение, че румънците и българите, които идват в страната, за да берат ягоди, знаят как да използват мобилен телефон, пише AOL.

Онези, които могат да берат ягоди без да ги смачкат, изпълняват квалифициран труд, уверил Оуен Патерсън на събитие в кулоарите на годишната конференция на консерваторите в Бирмингам. Патерсън, който бе министър на околната среда, прехраната и развитието на селските райони в периода 2012-2014 г., признал, че британци няма да работят това, пише БТА.

Британски селскостопански производители се разгневиха от закриването на сезонната схема за наемане на работници в сектора от сегашния премиер Тереза Мей по времето, когато тя бе министър на вътрешните работи, отбелязал Патерсън.

Той добавил, че правилното бране на ягоди, за да не бъдат смачкани, "не се шегувам, е квалифициран труд - (румънците и българите) може да не... знаят как да използват мобилен телефон, но брането на ягоди много рано сутринта е квалифициран труд и жестоката истина е, че нашите местни няма да я вършат".

"Така че градинарството и хранително-вкусовата промишленост отчаяно се нуждаят от снабдяване с работна ръка", заключил Патерсън.

Британският депутат уточнил, че иска имиграционна система, която позволява на квалифицираните работници да бъдат наемани на позиции, за които в страната няма достатъчно хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бе .. те с димни сигнали комуникират.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя дали знае, че без Джон Атанасов нямаше да има смартфони? Едва ли...
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 67, Ами не си прав. Един такъв бългсрин сега поздравява твоята родителка от смартфона си :)
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето българи наистина са досга задръстени и трудно се оправят с телефоните, особено по-новите.
53
0
 
1
 
! Отговори
iphone преди 7 години
В този ред на мисли, защо е позволена продажбата в БГ на Iphone,без инструкция,меню и клавиатура на БГ език? Може ли да се прави?
52
0
 
9
 
! Отговори
берач на ягоди преди 7 години
От край време индустрията се движи от роби- преди насилствено, сега икономически. Преди с бой и огледалца сега с малко парички, които в пъти се връщат в страната робовладелец, като започне да продава стоките си в страните на робите. Понеже ЕС за момента не се разширява и робите свършиха.Последните от ЕС, ние БГ и Румънци вече не искат да берат ягоди а работят други неща. Затова някой реши да вкара роби-мигранти, но се пресили и то не малко.
51
0
 
6
 
! Отговори
G преди 7 години
Империялисти,имат ни за роби!Жалкото е,че май така ни харесва,щом не се противим пред нашите феодали и света...31
50
1
 
3
 
! Отговори
az преди 7 години
Tupi angli4ani interneta vi e o6te ot onq vek glupaci . Nie sme na 3 4 mqsto v sveta po burzina na internet vruzkata a v Anglia v 1 sait nemoje6 da vleze6.Toq samo ot izkazvaneto mu se razbira kolko e prost.
49
0
 
7
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Англииските *** се мислят всичките за лордове но всъщност са жалки нещастници..мен лично много ме дразнят и една от причините да не уважавам българите е наблюдението ми как се мазнят и унижават пред тия алкохолици...
48
0
 
11
 
! Отговори
квалифицирана преди 7 години
А аз се съмнявам, че някои депутати някога са си изваждали главата от ***!
47
1
 
9
 
! Отговори
Krisi преди 7 години
Nenadminato licemerie i samo4uvstvie!
46
0
 
12
 
! Отговори
Dinosaurus преди 7 години
Нали си спомняте, че новоизбрания кмет на Лондон е пакистанец? Преди 7-8 години участвах в съвместен инженерно-технически проект с английска фирма; най-културният от екипа беше индиец, трето поколение натурализиран, управителят беше датчанин, а на двамата англичани IQ-то им беше последна грижа и нищо не си вдяваха от професията; обаче вземаха 10 пъти повече от българските специалисти да ни "обучават", след като знанията и опита им бяха 1/10 от нашите...но договора им беше перфектен за тях
45
0
 
8
 
! Отговори
Зайо Байо преди 7 години
Виктор ,абсолютно си прав ,но все си мисля ,че съсипването беше одобрено от западните ни приятели с цел евтина и послушна работна ръка ! Естествено това сме румънци,българи ,поляци към другите бивши социалистически държави отношението е друго :-(
44
1
 
6
 
! Отговори
? преди 7 години
Koi shte raboti za 5 puti po malko pari?
43
0
 
32
 
! Отговори
Само преди 7 години
Не, нямаме телефони, само смесители за топла и студена вода.
42
0
 
28
 
! Отговори
Трампа преди 7 години
Ще си приберем българските берачи, дето не познавали GSM-а, и ще им изпратим клети бежанци, които по цял ден бъзикат разни скъпи телефони.
41
1
 
27
 
! Отговори
:-) преди 7 години
И това го казва нацията чиято основна цел е да прелети още два метра падайки от балкона в Сл. Бряг. Ако знаехте как да ползвате мобилни устройства нали щяхте да питате google какво е Европейски съюз преди референдума... Сър :-)
40
0
 
16
 
! Отговори
Hermann преди 7 години
Много ме забавляват британците,милите..Генетично по-*** и грозен народ-няма :) Интересно ще е да видим,как ще изгонят източно-европейският техен еквивалент :)
39
0
 
4
 
! Отговори
Виктор преди 7 години
До Зайо БайоНищо чудно до ден днешен ни управляват фамилиите на Политбюро .
38
0
 
17
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
Абе, това " мобилен телефон" да не е една кутия, от която понякога някой говори и пее. Аз съм виждал такива кутийки!