Канадският преговарящ: Не се отказваме от CETA!

Председателят на ЕП не очаква СЕТА да бъде парафирано скоро
25 окт 2016 12:00, Елка Василева
40
Канадският преговарящ: Не се отказваме от CETA!
Снимка: БТА

Канадското правителство не престава да храни надежда, че е възможно споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада (CETA) скоро да бъде подписано, информира електронното издание на германския в. "Ханделсблат".

"СЕТА не е мъртво", заяви канадският министър на външната търговия Кристия Фрийланд в Отава.

Още по темата

"Готови сме да пътуваме за Европа, за да подпишем на 27 октомври", заяви тя и призова европейците да изгладят вътрешните си различия и да разчистят пътя за споразумението.

Фрийланд не пожела да отговори на многократно задавания въпрос дали Канада би била готова да подпише в един по-късен момент.

Първоначално бе планирано споразумението да бъде официално подписано при посещението на канадския премиер Джъстин Трюдо в Брюксел на 27 октомври. Белгийският премиер Шарл Мишел вчера обаче уведоми председателя на Европейския съвет Доналд Туск, че Белгия не може да даде съгласие за сделката заради съпротивата на френскоезичната провинция Валония. По-късно Туск каза, че все още има вероятност срещата на върха да се състои.

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц днес заяви пред германско радио, че не очаква споразумението да бъде парафирано тази седмица, предаде Ройтерс.

"Това ми се струва много, много трудно", каза той пред радио "Дойчландфунк", допълвайки, че поради тази причина срещата на върха с Канада трябва да бъде отложена. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: канадаЕССЕТА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
1
 
! Отговори
??? преди 7 години
Така ще ни изклатят със този договор,че свят ще ни се завие.Няма да го отнесат водещите европейски държави Германия,Франция за тях има други договори,но такива като нас и подобни държави ...
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То па един пазар рушкия....
23
3
 
2
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
Никаква СЕТА. *** с визи доживот - безвизово само при Путиня в Сибир! Като краде там, ще му изкривят главата от бой, после в концлагера и те така...Кажах!
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите много се згрижили за европейците) само джвакат темата за ГМО, без хабер да си имат от нея, и между впрочем Русия е една от малкото страни, в която официално е разрешено влагането на ГМО продукти в храните
21
3
 
0
 
! Отговори
AZ преди 7 години
Manata mu na tova tupo sporazumenie, koeto e izgodno osnovno na nahal.nite severoamerikantsi!
20
2
 
5
 
! Отговори
До 29 преди 7 години
Едва ли знаеш какво говориш неграмотнико. Гледай канадско филмче има -предупреждават Европа. И прочети който и да е доклад за ефекта на ГМО върху животни.
19
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се разберат и ще го подпишат, ако не сга след половин година, а кремълските *** могат да си лаят колкото искат
18
2
 
10
 
! Отговори
Въпрос за размисъл преди 7 години
30 милионна Канада иска да подпише СПОРАЗУМЕНИЕ за търговия с 500 милионна Европа? Да припомня, че това не е ДОГОВОР със срокове и отговорности на двете страни! Освен това е мислено дълго време, тайно, не се дава съдържанието му на всеослушание и т.н. ТАЙНИ! Защо ли?
17
3
 
11
 
! Отговори
nina преди 7 години
Канадският преговарящ: "Не се отказваме от..." ЗАЩО ЛИ?!
16
4
 
10
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
Като паднат визите едва ли много хора ще се напънат да идат там ....
15
3
 
5
 
! Отговори
гтф преди 7 години
съпер, малко по-късно бх продажника ще е свален от власт и България ще наложи вето.
14
3
 
10
 
! Отговори
Тишина преди 7 години
Никои медии не отразяват протестите и не повдигат темата. Писах до кой ли не, ефект 0. Монсанто драво са шарили.
13
3
 
11
 
! Отговори
#АзсъмВалония преди 7 години
Сега ще настане един страшен натиск, едни клетви, едни гръмки изказвания... Толкова по темата "свобода, демокрация,ценности". Настана диктатура на корпораЯта. #АзсъмВалония
12
3
 
14
 
! Отговори
Циник до 6 преди 7 години
Много точен коментар ! Браво ! Премахването на митата върху канадските , и американски стоки ще доведе до фалит десетки хиляди малки и средни фирми в Европа!Пример: Даже сега в Германия фермерите се чудят къде да продават млякото си!Така от конкурент - Европа ще се превърне в задокеанска провинция на САЩ!
11
3
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
бьлгария е на 20 000 км от сащ и канада така че нямаме никакви взаимниинтереси искам мир и качествен живот малко са ни *** от ес и турцияами сега ще ни залеят още
10
2
 
28
 
! Отговори
Monsanto CANADA преди 7 години
Това споразумение CETA е опит на регистрираните в Канада американски корпорации да ни залеят с евтините ГМО продукти, след което да прокарат и TTIP. Всъщност Канада е кукла на конци и е твърде малка икономика, за да натискат толкова силно ЕU да подпише.
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв голям мерак имат тези канадци......Значи много са искали да го "......"на ЕС !Какво ли пише на тези 1500страници някой знае ли или и това е тайна?!Браво на валонците!
8
2
 
23
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Не говоря френски, иначе щях да ги подкрепя! Писна ми, все някой да се прави на селски тарикат на държавно ниво! Върти го сучи го, с ЕС всеки прави каквото си поиска!
7
2
 
22
 
! Отговори
Без преди 7 години
От тия масони отърване няа. Ама не ви искаме ГМО-храните и не искаме да ни съдите държавите щото не сте си направили печалбата за тримесечието. Марш.
6
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
до моряк и половинаще станат. те затова толкова драпат за това споразумение. подкрепете валонския парламент! pfwb.be/infos-pratiques/contact