Тръмп ще изтегли САЩ от Транстихоокеанското партньорство

Това той възнамерява да направи в първия ден от мандата си
22 ное 2016 09:14, Елка Василева
11
Тръмп ще изтегли САЩ от Транстихоокеанското партньорство
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че в първия ден на управлението си ще изтегли Съединените щати от търговския договор за Транстихоокеанско партньорство, подписан през 2015 г. от 12 страни в района, без Китай, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Това търговско споразумение е потенциално бедствие за нашата страна, каза Тръмп във видеозапис, разпространен снощи от преходния му екип.

"Вместо него ще водим преговори за справедливи двустранни търговски споразумения, които ще върнат работните места и индустрията на американска земя", добавя милиардерът.

Освен това на 20 януари, когато ще встъпи в длъжност, Тръмп ще издаде указ за отменяне на редица държавни регулации, ще нареди на министерството на труда да разследва злоупотребите с визови програми, ще отмени някои ограничения над производството на енергия, включително на шистов газ и петрол и въглища, ще нареди на министерството на отбраната да изготви план за борба с кибератаки, посочват Ройтерс и ДПА.

Във видеозаписа избраният за президент уверява, че преходният му екип работи много гладко и ефикасно. "Поканени са наистина качествени и талантливи мъже и жени, истински патриоти, и мнозина от тях скоро ще бъдат част от нашето правителство, което ще ни помогне да направим Америка отново велика", казва Тръмп.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е умен този човек , бас държа че знае къде се крият извънземните
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
американският дълг само официално е 20 трилиона.той реално е 30 пъти по голям.на американците и гащите на *** им не са техни а доларът е като ланшната шума.крепят се само защото другите още се опасяват от сътресението което ще предизвика рухването на сащ
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тромпета ще направи от сащ нормална държава и светът най накрая може да си отдъхне.сащ са причината за войните ,тероризма и всичкото зло на света
5
1
 
28
 
! Отговори
911 преди 7 години
и още : съветника по външните въпроси на Д.Тръмп съобщи пред програма хоризонт на БНР,че САЩ вече няма да дават пари на НПО фондациите вкл.Америка за БГ,при което соросодите и грантовите диванни експерти /всчички доносници и партийни ативисти до 89г./ и вече си закачиха черни ленти.Няма пари защото казва той :САЩ са държава с колосален дълг,истинска /не скрита и времена / безработица от 25%, пътищата са полуразрушени ж.п.линии не са строени от 80 години,нямаме нико една скоростна ж.п.линия,и т.
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ са изтеглили агентурата си от Украйна. Изтеглят се и от Сирия, където господството на Русия, Иран и Хизбула е пълно. Намаляват вноските в НАТО, както и базите в Япония и Южна Корея.Ще съсредоточат усилия за възпиране на Китай.Скоро ще изоставят и Източна Европа.Помните вестниците от август 1944 - кръвожадните азиатски пълчища на Сталин нахлуха в Румъния, но доблестният Вермахт е на стража на демокрацията!Лоши новини шараши, много лоши. За вас де.
3
32
 
3
 
! Отговори
трето преди 7 години
Твърдо потвърди, че НАТО остава главен приоритет за САЩ. След което др. Путин си е поръчал 2 чифта кафяви панталонки.
2
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е много забавно до момента в, който не започнат да влияят на нас глупостите му. Тогава същите хора ще ревнат и ще се правят, че не са го подкрепяли. Ама сега е лесно като не ни касае ...
1
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А второто му действие, отменяне и на европейското споразумение и спиране парите за Нато и Сорос.