13 души загинаха при пожар в интернат в Турция

12 от жертвите са ученички, загинала е и служителка в общежитието
Обновена: 30 ное 2016 08:57 | 30 ное 2016 08:55, Елка Василева
25
13 души загинаха при пожар в интернат в Турция
Снимка: Reuters

Пожар в спалното помещение на интернат за девойки в град Аладаг, провинция Адана, в Южна Турция причини смъртта на 13 души.

12 от тях са момичета на възраст от 10 до 14 години. Загинала е и една служителка в общежитието.

Други 22 девойки са с наранявания и са настанени в болница, съобщи валията Махмуд Демирташ, цитиран от БНР.

Пожарът е избухнал във вечерните часове и буквално за минути е обхванал цялата сграда. Засега не се съобщава официална версия, но министърът по европейските въпроси Йомер Челик заяви, че пожарът вероятно е възникнал от електрическата инсталация.

Вицепремиерът Вейси Кайнак, министрите на вътрешните работи и на образованието, а също министърът по въпросите на семейството заминаха за Адана. Десетки родители и близки на ученичките са се стекли към мястото на трагедията.

Според твърдения на очевидци вратата, водеща към пожарната стълба, е била заключена. Твърди се, че общежитието е било за девойки, които учат в средно мюсюлманско училище, т.н. имам хатип. В ход е разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: турцияпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"коментар" 13 ЯСНО ПОКАЗВА какво всъщност представлява този сайт
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:Атеистка Ами така е трябвало да стане.Атеизма е зло,което обсебва мноого от нашите сънародници,но има доста които на сетния си одър се отказват от своите Атеистични виждания и търсят път към правата вяра,но...както е казал народа:Късно е либе за китка,време е за коприва ;)
11
6
 
6
 
! Отговори
атеистка преди 7 години
До до коментиралитеАз не се радвам на ничие нещастие , само питам защо аллах не им е помогнал това да не се случи ?! Нали затова му се молят по 5 пъти на ден ,за да ги пази от болести ,нещастия и др ?! А тези които се радват тук и пишат разни тъпотии може да са българи ,но може и да са турци правещи се на българи за да покажат на другите - "колко сме злобни ние българите " ! Така че не бързай със заключенията си !
10
6
 
6
 
! Отговори
до коментиралите преди 7 години
А бе, к.р.е.т.е.н.и., 13 момичета са изгорели живи, вие де се радвате, щото видиш ли били туркини. И се пишете, че сте по-добри от мюслитата - напротив, същите чакали сте и вие и сте обида за християнството! Едно време те така са се радвали, като "гяурки" са горели.
9
7
 
6
 
! Отговори
огнеборец преди 7 години
А турските колеги дали са откраднали нещо от интерната както ние откраднахме 300 000 евро от дома на ромите ?! Все пак безплатна супа няма ,поне така е в България !
8
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МЕД МИ КАПЕ........
7
8
 
11
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
А бе не виждаш ли, че търси някой да му се хване на приказката, та да започне кавга.Никой друг не си прави майтап с такава трагедия. Този сигурно е махмурлия от снощи, не му се връзвай.
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:6само индовидите с Християнско самосъзнание ли са "хора"?
5
13
 
8
 
! Отговори
Рашист преди 7 години
Важното е че няма пострадали хора.
4
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:3 Хората искат да изучават Исляма и в това няма нищо лошо.Имам приятели и лекари ,зъболекари,адвокати и педагози,които са добри Муслиманин,но са и от горепосочените професии.Трагедията е обща,няма значение кой и какво е учил,а какво е допринесъл за себе си и обществото.
3
11
 
8
 
! Отговори
ЯнБибиян преди 7 години
Пожарът на бунта гориииии! Както се пееше в една песничка.
2
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пострадали хора има ли?
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко, Бог да ги прости.