Празнични дни и в Пхенян... Празнува бабата на лидера!

Ким Чен Сук удобно е родена на Бъдни вечер през 1919 г.
27 дек 2016 14:10,
24
Празнични дни и в Пхенян... Празнува бабата на лидера!
Снимка: архив Reuters

Строгият режим в Северна Корея не е шега работа. Още повече не е шега по време на празници. И зоркото око на партията бди - никой да не се забавлява по време на Коледа, защото Ким Чен Ун не иска този празник да се празнува в страната му.

Всяка година, когато в останалия свят християните празнуват Коледа, вярващите в Северна Корея са застрашени от безследно изчезване, ако украсят елха или пък поканят Дядо Коледа у дома.

Режимът иска от хората, независимо от религията им, да празнуват рождения ден на бабата на Ким Чен Ун, която е родена на Бъдни вечер през 1919 г.

Много хора от страната се прекланят пред "Свещената майка на революцията", посещавайки гроба ѝ. По време на празненствата националното радио на Северна Корея излъчва 24-часова програма, посветена на Ким Чен Сук, бабата на лидера.

През 2014 г. Южна Корея разгневи Ким Чен Ун с намерението си да постави огромно коледно дърво на границата със северната си съседка, припомня "Sun".

Според медиите е трудно тези данни да бъдат потвърдени, поради факта, че режимът е затворен, но предишни действия срещу християнското малцинство в страната предполагат, че режимът наистина се опитва да провали коледните чествания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
3
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До шофьор Като не ти пали Московеца, купи си ЛАДА! Само изчакай, още малко да ти вдигне заплатата нашия лидер Бо Тик Вен.
13
1
 
2
 
! Отговори
KKK преди 7 години
те корейците не са христяни че да празнуват Коледа ::) ама грамотни журналисти, кво да правиш
12
3
 
2
 
! Отговори
Russia forever преди 7 години
До Анонимен14Огъва се празната ти глава,увенчана с нужникарски език,бе шапшал!Още сега направи изтичане до руската църква да измолиш прошка за клеветите срещу братския руски народ!Егрегора на Русия ще те преследва и прокълне и има вероятност да свършиш в кофите отровен от антифриз,ако не се покажеш незабавно.
11
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСлед 60 години икономическа изолация и санкции Северна Корея има по висок жизнен стандарт отколкото евроатлантическа България след 27 години американско партньорство.Е пак сме по-добре от руснаците.Бедни са като *** и даже по Коледа едно шише водка не могат да си купят та се наливат с препарати за баня, докато у нас по празниците масите се огъват от храна и пиене.
10
7
 
6
 
! Отговори
kiro преди 7 години
Смеят ли да не празнуват рожденния ден на бабата лидер, а патрон в главата на народния враг не искат ли, амаха? Пухчо и *** жужето са най велики на света.
9
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9Събирай багажа и бегом към Пхенян! Точно ще хванеш края на честванията в чест на бабата на Ким!
8
9
 
15
 
! Отговори
Цане преди 7 години
А как празнува нашио лидер Бо Тик Вун ?
7
30
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 60 години икономическа изолация и санкции Северна Корея има по висок жизнен стандарт отколкото евроатлантическа България след 27 години американско партньорство.
6
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало, ***, Северна Корея не е християнска държава, каква Коледа, какви елхи, какви 5 лева..... Ами обвинете ги , че не празнуват Байрам по същата логика...
5
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А как празнуват Коледа съюзниците и приятелите на САЩ и ЕС - Саудитска Арабия? Има ли новини за тях?
4
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен1 Ако не беше демокрацията щеше ли да пишеш по форумите бе, тукуч!
3
7
 
15
 
! Отговори
Шофьор преди 7 години
Московецът ми не пали. Помощ??!
2
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В БРИГС е така :)
1
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново бълвоча на демократичните евроатлантически медии.