Бившият шеф на щаба на Тръмп – лобист за Янукович

Пол Манафорт взел $17 млн. от проруската украинска партия
28 юни 2017 11:30, Елка Василева
9
Бившият шеф на щаба на Тръмп – лобист за Янукович
Пол Манафорт. Снимка: архив, Reuters

Бившият шеф на предизборния щаб на президента на САЩ Доналд Тръмп Пол Манафорт се е регистрирал в министерството на правосъдието като лобист на бившата проруска управляваща партия в Украйна - Партията на регионите, предаде Асошиейтед прес.

В документи, качени на сайта на вестник "Вашингтон пост", той посочва, че е обучавал членове на партията на Виктор Янукович как да взаимодействат с представители на американските власти.

От тях се вижда, че Пол Манафорт е получил над 17 милиона долара от Партията на регионите срещу консултантски услуги в периода 2012 - 2014 г.

Манафорт е вторият член на предизборния щаб на Тръмп, регистриран като лобист, отбелязва АП.

През март бившият съветник на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин се е регистрирал в министерството на правосъдието във връзка с работата, която неговата консултантска фирма е извършвала за турски бизнесмен и която според него може да е подпомогнала турското правителство.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
до 6наивник си друже, промит мозък. Тез бременните жени кой ги изби изгори живу в културния дом в Одеса. Десен сектор какво е , танцов състав с картечници.Избори в казваш честни за Потрошенко, народен избранник, чудно как в Крим референдума не е честен ...нещо двойни стандарти.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА ти намери ли си скривалище от т.н. Народна любов или вече са те любили по освен начин? :)
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Терористът във Венецуела - служител в ЦРУ. Изненада, но факт!
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БПФДобър опит, муррзилка. Порошенко е избран от народа с честни избори, а Янукович-мекерето в момента е в Русия в изгнание. Крие се там от народната любов :)
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са подивяли, имат пяна по устата и се чудят как да дестабилизират Европа и света. Не мога да разбера страна, която вместо да се опитва да помогне за благоденствието на народа си, само се чуди каква мизерия да свърши. Партията на регионите е финансирана от руснаците с цел дестабилизиране и разпадане на Украйна, а този дупедавец Манафорт е слуга на руснаците. Само че Путин не осъзнава, че в САЩ системата е желязна и предателите, служещи на чужди интереси, се ликвидират.
3
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 6 години
До АнонименКакво ли е свършил за 17 милиона?! 17 милиона?! От Украйна?! По времето на Янукович?! Каква ли услуга трябва да е свършил на Янукович за толкова пари?!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната изцепка на Дони. Тоя съвсем се оплете, като риба в руските мрежи.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Янукович е ЛЕГИТИМНИЯТ държавен глава на Украйна, то аз съм президента на Марсианските Съединени Щати!