Москва с мерки срещу декомунизацията на Полша

Санкциите по-скоро няма да са икономически
Обновена: 31 юли 2017 10:36 | 31 юли 2017 10:15,
210
Москва с мерки срещу декомунизацията на Полша
Снимка: архив, Reuters

Москва разработва евентуални мерки срещу Варшава заради приетите през юни промени в закона за декомунизация, предвиждащи да бъдат премахнати паметници на съветски воини, пише "Известия".

Руското външно министерство изтъква пред вестника, че федерацията при всяко положение няма да остави без последици недружелюбните според ведомството действия на Варшава. И прогнозира мерки с "асиметричен характер".

Източници от руските дипломатически среди разказват, че се обсъждат няколко варианта: лични санкции срещу полски политици, участвали в изготвянето на законовите промени, икономически мерки за въздействие и активна дейност по всевъзможни международни площадки с цел да се привлече внимание към проблема.

Изданието напомня, че напоследък руски политици приканват в печата за "огледални" мерки спрямо Полша. Според шефа на външнополитическата комисия в руския сенат Константин Косачов Русия може например да не полага занапред грижи за полските мемориали в страната. Навярно става дума за комплексите "Катин" и "Медное", където са погребани хиляди поляци, разстреляни през 1940 г. от съветските тайни служби, предполага всекидневникът, цитиран от Би Би Си.

Най-разумно ще е Москва да отвърне на Варшава "на равнище символи и историческа политика", коментира аналитикът Олег Неменски - действията на Полша според него са неморални, но не ощетяват пряко руската икономика и политика.

"Но икономически санкции според мен няма да са най-сполучливият отговор. Полша ще ги преживее, но още по-активно ще раздухва в медиите, че Русия води враждебна политика", допълва експертът пред "Известия".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
1
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До Руската подлост. Чекай малко,уж в Катин стреляха офицери,сега вече приплете и писатели и друг цвят на нацията.Та само да те напомня,че полски народ и културна елита унищожаваха ваши съюзници- германци в концентрационни лагери. Няколко милиона били унищожени, а вие през това време затваряха очите и се възхищавахте се на култура на немски войници, което не вие взимаха кокошки.Така че,драги, поемите ка цялата отговорност и за свои действия.
188
1
 
1
 
! Отговори
рускиня До Пастир преди 6 години
Искаш да кажеш ,че нямаш нито мозък, нито талант да спечелиш тези пари, с които ще събориш паметник на Съветската Армия? Не съм и очаквала друго. Успешно чакане на тото печалба. А през това време жулни една ракийка,че май други културни развлечения не ти е познати
187
1
 
2
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Нека Русия премахне и паметниците на татарите,които я владели в продължение на 250 години за да покаже решителност в борбата за правда и свобода и поляците ще разберат,че шега няма.
186
1
 
2
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Нека Русия премахне от своите градове паметниците на полската армия,която превзела Москва преди 4 века и страните ще са квит.
185
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
паметници на болшевики в Полша е все едно в България на Осман Паша а в Израел на Хитлер,Полша ще ги махне ами ниеее с нашенските гайди рушлямски,мен наистина ме е срам от центъра на София,то църкви,то булеварди,то НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПАМЕТНИЦИ НА РУСНАЦИ И БОЛШЕВИКИ-ОТВРАТ
184
3
 
8
 
! Отговори
Руската подлост преди 6 години
Избитите поляци в Катинската гора са над 42 000.Изтребенн е цвета на полската нация- учени, офицери, писатели, политици, мислители, инженери...Това е Русия!
183
1
 
3
 
! Отговори
Незнайко преди 6 години
До: номера 183, 184 и 185Да, така е както казвате. Това е чистата истина!И като потвърждение на думите ви предлагам да потърсите в Ютюб песента на руския певец и шоумен Семьон Слепаков: "Патриотическая еротическая."Той като руснак по-добре от нас обяснява "Почему никто нас не любит?"Финалът е особено... хм, цветущ!А, забравих само че руските *** и българските русофилчета май не са учили руския като нас навремето...
182
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в Полша се по4на скоро и тук ще съборим тотемите на ссср ския баши бозик
181
1
 
6
 
! Отговори
хехехе преди 6 години
До Бобипак смешния тролей боби заработва рублей. Аиде сега поспами малко с "рускиня" до боби, че да има поне 1 харесал глупостите ти.
180
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не зависимо от мнението си за САЩ всеки знае 4е русия си е- диктаторски колхоз- разбирай олигархо- полицеска ко4ина и живота там не е пример за подражание НОРМАЛНО е такава държава да няма ПРИЯТЕЛИ
179
3
 
9
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Сергей Лавров в изблик на откровение каза: Целия свят мрази Русия....Защо ли? Ами заради завоевателната политика на Путин.Това обаче Лавров го спести.
178
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия няма приятели !Странно... нали уж била добричка ?!Добър сатрам няма!Ленин, Сталин, Бери, хрушчов избиха милиони руски хора!Повече от загиналите във ВСВ.Избиваха и съседните народи. Правят гони сега.Затова Русия е мразена от всички... а уж била добра :)))
177
0
 
1
 
! Отговори
Незнайко преди 6 години
Последният ми коментар беше до номер 177, "госта".
176
1
 
2
 
! Отговори
Незнайко преди 6 години
Не, напротив, не е "безспорен факт".Ни най-малко!!! И що бе? Що да не потъваме в детайли? Именно в тях е истината! Именно там са истински безспорните факти.Изобщо не са били "рамо до рамо".Хитлер и Сталин са си поделили Полша, а после Сталин е превзел цялата Полша.
175
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 178Кога станаха 30 000?Айде направо Екстраполирайте до милион че е по-лесна цифра за запомняне
174
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 172Ленд Лиз между САЩ и Великобритания 1940 - ДА за това си напълно правЛенд Лиз ВБ - СССР 1942Ленд Лиз САЩ - СССР 1942 след подписване с ВБ
173
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е помагала.... Като е избила 30 000 полски офицери в Катин!Руснаците са агресори, окупирали и поробили половин Европа, а нашите комунисти все още им л.жат задниците! Браво на поляците, паметниците на окупаторите трябва да се унищожат!
172
8
 
5
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Без да потъваме в детайли, безспорен факт е, че Русия е участвала в освобождението на Полша от нацистите и че поляци са се биели рамо до рамо с руснаците. Така, че това е неоправдано-агресивна атлантическа политика. Виновни за комунизма в Полша след това са Чърчил и Рузвелт, които я предадоха на Сталин. Пак атлантически работи....
171
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чюддно ми е поляците къде ще си продават ябълките
170
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Недей им чети глупостите на тия загубените тука..... Както казах по-рано, имах честа да познавам пра дядо ми, и е бил голяма партия с руснаците, и казваше, че по-голям съюзник, и по-голям братски народ нямаме от руснаците и Русия. Разчиствали са заедно градове и села от турците, осигурявал ли са земи на българските семейства....Искаш да кажеш, че прадядо ти е ограбвал и убивал мирно население заедно с руските изверги?