Брижит Макрон се заема с обществената си роля

Харта за прозрачност ще осигурява отчетност на мисиите й
Обновена: 17 авг 2017 20:08 | 17 авг 2017 20:08, Елка Василева
11
Брижит Макрон се заема с обществената си роля
Еманюел и Брижит Макрон. Снимка: архив, Reuters

Съпругата на френския президент Еманюел Макрон - Брижит - заяви, че е готова да се заеме с обществената си роля, която ще се определя от харта за прозрачност, осигуряваща отчетност на мисиите и средствата й като първа дама. Това заяви самата тя в интервю за утрешния брой на френското сп. "Ел", съобщи Франс прес.

"Като всичките си предшественички ще поема публичната си роля, но французите вече ще знаят какви средства са предоставени на мое разположение", заяви Брижит Макрон в първите откъси от интервюто, публикувани днес на сайта на седмичника.

"На електронния сайт на Елисейския дворец ще бъде публикувана информация за срещите и ангажиментите ми, така че французите да знаят точно какво правя. Много важно е да има пълна яснота", подчертава тя.

Още по темата

В момента няма законов текст, който да задава рамките на дейността на френската президентска съпруга, нито на средствата, които й се предоставят, припомня АФП.

Президентът Макрон предвиждаше да се създаде официален статут "Първа дама", преди враждебна на идеята петиция да събере над 300 000 подписа за три седмици.

Интервюто за "Ел" е първото, дадено от Брижит Макрон след избирането на съпруга й на 7 май. Първата дама запази мълчание пред медиите, като се изключат няколко фоторепортажа в популярни списания или видеоклипове от Елисейския дворец, разпространени в социалните мрежи.

Брижит Макрон ще се появи на корицата в утрешния брой на "Ел" както във Франция, така и в някои чуждестранни издания на списанието.

Хартата за прозрачност, която се очаква да бъде огласена в следващите дни, ще потвърди настоящото положение: Брижит Макрон ще разполага с трима сътрудници - двама президентски съветници и една секретарка, каза вчера източник от обкръжението на първата дама.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: ФранцияБрижит Макрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
4
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
ще я пратят в Африка да храни маймуните и да им носи лекарства може и в някоя джамия да я заведат
8
2
 
11
 
! Отговори
Пфф преди 6 години
Дъртия вампир с внука-гей :))))))
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pyrvata dama pedofilka na francata
6
0
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
Тук идва един Въпрос - Първите Дами имат ли Официална Заплата и КОД на Професията , Кой им плаща Заплатата и Осигуровките ?Заради Статута на *първа дама * ?
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое по-точно и е красивото на това бабе и кое по-точно му е нормалното на тоя ***?
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Европа не остана нищо свестно вече - само гейове, бабички педофилки и юножи геронтофили. Повръща ми се от Европа вече!
3
1
 
15
 
! Отговори
:) преди 6 години
Баба и внук.Също като Алла Пугачова и нейния пудел Галкин.
2
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много качествена и красива
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая защо толкова силно прилича в сурата на обезяна и по точно на макак.