Най-малката жертва в Барселона – 3-годишно момиче

6-годишно момиче е отведено в болница с мозъчен кръвоизлив
18 авг 2017 11:37,
15
Най-малката жертва в Барселона – 3-годишно момиче
Снимка: Reuters

Досега най-малката жертва на нападенията в Испания е тригодишно момиче, съобщиха испанските медии. Детето е починало малко след транспортирането му в болница. Шестгодишно момиче, чиято националност все още не е уточнена, също е било отведено в болница с мозъчен кръвоизлив, съобщиха медиците, предаде "Фокус".

Още по темата

Граждани от най-малко 24 държави са ранени или убити при терористичните нападения, които бяха извършени в сърцето на каталонската столица Барселона и крайбрежния град Камбрилс, съобщава британският вестник The Guardian, като се позовава на информация от властите на испанския автономен регион.

До петък сутринта броят на потвърдените смъртни случаи бе 13, повече от стотина други са пострадалите при двете нападения, които удариха Испания.

Досега британското външно министерство не е получило потвърдени доклади за граждани на Обединеното кралство, ранени или убити при нападенията. Известно е, че 30-годишен британец, очевидец на терористичния атентат от Манчестър, е бил в района на Барселона заедно с партньора си, когато е извършена атаката.

Франция потвърди, че 26 нейни граждани са ранени, а 11 са в тежко състояние. Каталонският вестник La Vanguardia, цитирайки полицията, съобщи, че трима германци са също сред жертвите на атентата.

Министърът на външните работи на Белгия Дидие Рендерс потвърди в социалната мрежа Twitter, че един гражданин на страната е бил убит при атаката, уверявайки, че белгийското посолство поддържа връзка с болниците в района за други възможни жертви.

Нидерландските власти потвърдиха информацията за трима ранени граждани на страната. Гръцки дипломат на свой ред съобщи също за трима пострадали – жена и двете й деца. Има още пострадали граждани на Китай, САЩ и Австралия.

Два сигнала за българи, издирвани от техни близки, са постъпили в българското консулство в Мадрид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С примитивни хора, живеещи в средновековието, трябва да се действа със средновековни методи. Хващаш терорист и ... родата до девето коляно. След два-три атентата, камиларите сами ще си озаптят фанатизираните ненормалници.
9
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
само преди няколко месеца в Испания имаше демонстрации в защита на мигрантите - мазохизъм
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-лошото е, че лидерите на човечеството са ментално изоставащи.Всяка биологична форма прилага политика на "полуотворените врати"-т.е. има избирателен пропусквателен режим за да съществува един организъм самостоятелно и в хомеостаза.Никоя жива форма не допуска вмешателство на околната среда на full.Това се случва единствено след смъртта на живия организъм.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС не разбра ли най-накрая, че общества, които изповядват различни ценности не ТРЯБВА да живеят на едно място. Масло и вода до безкрайност могат да се бъркат, но после пак се разделят.
6
7
 
5
 
! Отговори
Политкоректна преди 6 години
Това, че е убито 3 годишно момиченце не е най-важното в случая! По-важно е да се вземат мерки против прояви на възможна Ислямофобия (каквото и да означава това)!!!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фанатизмът винаги е убивал.Този феномен не е патент на човечеството, а на природата-мъжките индивиди, а понякога и женските, убиват конкуренцията в битка за оцеляване на по-добрите гени.Човешкият ембрион минава през всички фази на еволюция и не може да съзрее до индивид прескачайки някоя от тях.Същото важи за човешката личност-възпитанието започва от първия дъх.За жалост по-голямата част от човечеството са ниско образовани изоставащи цивилизационно общности, а варварите нямат задръжки.
4
2
 
4
 
! Отговори
Кунева преди 6 години
Пазват ли европейските толерантни ценности при издирването на нападателите? Нека няма расизъм при арести!
3
2
 
9
 
! Отговори
Х преди 6 години
Сета политиците от ЕС начело с Меркел ще изразят най, ама най искрени съболезнования и убитите ще се съживят ,ранените няма да чувстват болка а журналистите ще задават тъпите си въпроси дали е имало паника и дали хората били изплашени.
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дано да са американци или наглоскасонците причиниха всички тези злини, от алчност .
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще кажат, че вината е в нас, щото не сме или слабо сме ги "интегрирали". Каквото и да означава това. И толерантност, толерантност, толерантност :(((((