Солидарност след ада: Мохамед превозва ранени на "Рамбла"

Жители на града се обединиха след ужасното зверство
18 авг 2017 12:30, Елка Василева
99
Солидарност след ада: Мохамед превозва ранени на "Рамбла"
Снимка: Reuters

Ако нещо бе доказано след ужасното зверство в Барселона, това е непоколебимостта на човешкия дух, констатира телевизия канал "Юронюз".

Още по темата

Докато службите за спешна помощ са полагали отчаяни усилия да помогнат на хората, лежащи ранени на пешеходната улица "Рамбла", жителите на града са се обединили и в знак на солидарност са предлагали безплатен превоз, храна и подслон на нуждаещите се.

Телевизията интервюира Мохамед - един от хората, предложили превоз на изпадналите в безизходица туристи. По думите му всички са били уплашени, някои не са осъзнавали какво точно се е случило, а мнозина са крещели.

"Качих шведски туристи, чиято дъщеря била близо до нападението. Тя беше ранена в крака, след като етажерка от будка паднала върху нея. Те бяха толкова уплашени. Сърцето ми се свива само като си помисля за това", казва Мохамед.

"Юронюз" подчертава, че това не е бил изолиран акт на добрина. Туристическата администрация в Барселона е предложила безплатни стаи на хилядите посетители на града, останали на улицата, след като полицията блокира райони, в които има около 50 хотела.

Така останалите без подслон имаше къде да прекарат тази нощ, преди да бъде възстановен редът, добавя телевизията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
19
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Честно - нищо нямам против човека - могъл, помогнал, Господ здраве да му дава! НО ме е яд на тази политкоректност. За десетките, а може би стотици испанци, които са помогнали няма да научим нищо...но виж за този човек - ДА! Че как да изпуснем баш за него!?
65
0
 
4
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
Ела да ме убиеш.Няма да ме сплашиш.Ха , ха...
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меду другото исляма изживява последните си 20-на години в това, в което се опитват да го превърнат или по-правилно е да се каже поне да го съхранят С. Арабия, Катар, ОАЕ с огромните суми нефто-долари.Мнозина от родените в Европа мюсулмани са зомбирани от различни секти с милиардни вложения. Повечето от тях дори не разбират смисъла на религията, просто млади бунтари с промити мозъци срещу системата на транснационалните мега корпорации с техния NWO.Съболезновани на близките на пострадалите!
63
1
 
15
 
! Отговори
Милен-Менко преди 6 години
Гнусна долна статия.
62
0
 
13
 
! Отговори
до Членска карта преди 6 години
Гнусна поръчкова статия...----Не знам дали е поръчкова, но поне 70% от мюсулманите родени в Европа не са като тези нахлули от Бл.Изток.Работил съм с Алжирец, а по-късно и с арабин от Тунис.Алжиреца беше мюсулманин абсолютно интегриран. В бара, с водката и халба бира, и беконче с коричка за мезе. -)))Тунезиеца ревеше от смях когато се бъзиках за 70-те девици.Казваше Абе, аз с три не мога да се оправя (имаше две прекрасни дъщерички) защо са ми 70!!!Но, има и други, с промити мозъци...
61
1
 
15
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Гнусна поръчкова статия...
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василева и днес ще ти го повторя. Отв.ратителна си . Пожелавам ти един га.ден ден.
59
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mохамед , да не е атентатора?
58
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...ще повърна ...от политкоректността , от пропагандата ви, от платените ви новинки чичто цел е да не падне и косъм от глава на мохамедчо, докато убиват християни .
57
1
 
20
 
! Отговори
Pissed Off преди 6 години
Mohammed, go home!
56
1
 
20
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Тази новина ме накара да се разплача.... Каква подигравка... От Брюксел ли я пуснаха? Този сигурно още не е пристигнал в болницата с контрола които има
55
1
 
11
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
До ИнтелектуалецМного си ЕнтелЕгентен, ами ако този е минал на етап Такийя, к'во прайм?!Намери и прочети за трите основни ислямски доктрини - джихад, хиджра и такийя.Първото сигурно знаеш какво е, второто е преселение и разпространение на исляма. Така че нямаме бежанци, а имаме хиджра. Третото си го намери сам.При наличието на такива лидери в Европа, трите засега успяват ... за съжаление на европейците!
54
37
 
6
 
! Отговори
Интелектуалец преди 6 години
Ето този случай показва,че не всички мюсюлмани са лоши хора а точно обратното. Ние като истински европейци трябва да отворим граници и обятия за поне един милион афганистанци които да излязат на пазара на труда и заедно да градим една просперираща и демократична България напук на Путин и неговите почитатели.
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно колко ли туристи е успял да извози този Мохамед, все пак, като след атентата са видели как брадат ислямист, вероятно носещ ***, им налита като муха на мед с предложение да ги откара някъде. Представяте ли си!??! И как това става новина после?!...
52
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мюсюлманите да ги е срам че са такива. Направо ужасно! А тая статия е евтина пропаганда, прах по кървавите лица на тъпите европеици.
51
0
 
17
 
! Отговори
Хасан преди 6 години
Пропаганда
50
6
 
32
 
! Отговори
Да сменим името преди 6 години
Нека да сменим името на Мусала на Тангра. Мусала означава планината на алах. Българите са го кръстили Тангра , а турците му сменят името. Нека да върнем българското има на върха , или искате да величаете чужда култура , чужд литературен герой и окупатори.
49
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо ново. След всяка се появява по един Мустафа, който да успи европейската прогресивна мисъл, за да може номерът с терора да мине и следващия път. Солидарност? Друг път!!
48
2
 
24
 
! Отговори
Да бе да преди 6 години
Как точно новинарските екипи намират такива представители със звучни имена като Мохамед сега в Барселона, а преди и в Манчестър. Ако това общество (изповядващо исляма) искаше да сме единни щеше отдавна да е елиминирало фанатиците и крайните фракции. Те много добре разпознават кой какъв е. Но истината е една, че им симпатизират, като в Брюксел. Стига с това лицемерие, да има и добри хора, но защо трябва да ми навирате в лицето един измислен образ (ислям и доброта). Аман
47
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как пък намериха този Мохамед, защо не намериха някой испански Санчо? Толкова народ избит по най-гадният начин, все невинни и деца, и опаааа, идва точно муслито Мохамед и......помага??? Или докато помага се кефи на гледката и после разказва, как неверниците са били газени и получили това което аллаха им е отредил.