Германия слага таван на мигрантите: 200 хиляди годишно!

Новата коалиция иска ограничение на новодошлите
9 окт 2017 19:00, Екип на Dnes.bg
119
Германия слага таван на мигрантите: 200 хиляди годишно!
Снимка: архив Reuters

Германия ще ограничи приема на мигранти след съставянето на новата управляваща коалиция в Берлин.

Партията на Ангела Меркел Християн-демократичен съюз (ХДС) и нейните партньори от Християн-социалния съюз (ХСС) постигнаха споразумение за бъдещата политика за миграцията, която ще ограничи броя на хората, които ще могат да се заселват в страната.

Още по темата

Разбирателството беше постигнато след 10-часови разговори в неделя в Берлин, които подготвят позицията на ХДС/ХСС преди преговорите за съставяне на следващото германско правителство.

Двете сестрински партии са се съгласили за изготвянето на нов закон за миграцията, който ще доведе до ограничаване броя на новопристигащите в страната до 200 000 годишно. Той ще прави разлика между политическите бежанци и икономическите имигранти и ще определя реда за връщането на тези, които не бъдат одобрени за оставане в Германия. Берлин ще определи принципите на работа директно със страните по произход и с транзитиращите държави за връщането на незаконните мигранти, става ясно от текста, който предстои да бъде публикуван днес.

Искането за таван от 200 000 души годишно е стара кауза на ХСС, която досега беше отклонявана като противоконституционна от Меркел. За да не се създава противоречие с основния закон, лимитът няма да бъде фиксиран в него, но двете партии са се съгласили да не надвишават тази бройка.

Ще бъде подготвен и закон за квалифицираните имигранти, съобщават германските медии след преговорите в неделя.

Ограничаването на миграцията ще е едно от ключовите предложения, които Меркел ще отправи на свободните демократи и на зелените – двете партии, с които християн-демократите ще преговарят за съставяне на управляваща коалиция. Разговорите за излъчване на кабинет започват на 18 октомври, като двете партии, постигнали съответно 11% и 9% на изборите на 24 септември, бяха посочени като единствени възможни партньори на ХДС/ХСС (33%). Социалдемократите, получили 20,5%  от гласовете обявиха, че ще бъдат опозиция.

Европейската комисия приветства компромиса за миграцията, след като Меркел и шефът на Комисията Жан-Клод Юнкер са имали в събота продължителен телефонен разговор "по актуални въпроси".

"С уговорката, че става дума за подготовката на коалицията, а не за правителствена политика, можем да кажем, че гледаме изключително положително на това, че страната, която вече е приела над 1 млн. бежанци, показва готовност да приветства още по 200 000 годишно". Това заяви говорител на Юнкер днес.

Той подчерта, че "Еврокомисията и нейният председател многократно подчертават колко ценят лидерската роля на Германия в управлението на миграционната криза и в оформянето на общия европейски подход към миграцията".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: германиятаванмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦДУ/ЦСУ е на немски а какво е ХДС/ХСС на български не е ясно ако така се изрече тва в Германия никой няма да ви разберe
45
0
 
5
 
! Отговори
Berlin преди 6 години
Явно не е преведено а копиран Текста от някоя Българска медия , направено е Компромис за тази така наречена Горна Граница за прием на Бежанци до 200 000 на година , дори и 100 000 да са пак не са малко защото Германия не e решила вътрешните си Проблеми с трайно безработните от 10-15 години особенно Гастарбайтъри (на Социални помощи) с Наркозависимите и Бездомните също , а в същия момент прие 3 000 000 Бежанци
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел е ясна, не ми е ясно обаче германците защо досега не предприеха нещо срещу нейните своеволия.
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя, немската стана - ела ми на гости да видиш как черпят комшиите.
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В периода 1945-2009 унищожиха националните институции на Европейските държави. В това време се случиха окупацията на Германия(и до днес), Римските договори, ЕЕА, Маастрихт, Амстердам, Ница, Лисабон, и т.н. След 2009 започна масовата ислямизация на Европа, но вече държавите нямат национални институции, за да им се противопоставят, а и масово се създаде цяло поколение промити мозъци - педера.стия, феминизъм, чеки.бойство, достъпно порно, и т.н. Няма надежда. Единствено Източна Европа има шансове.
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е МНОГО лоша новина за цяла Европа. Веднъж достигнали 200 000 (а те ще идват милиони), тези хора ще бъдат разпределяни към останалата част на Европа с предлога, че Германия е изпълнила лимита си.А за Германистан, това означава, е всяка година ще влиза един град като Майнц тарамбуки, които ще имат право да вкарат още един град от рода на Мюнхен роднини. До 5 години в Германиста ще са мнозинство мюсюлманите.
40
2
 
9
 
! Отговори
Немец преди 6 години
Нищо подобно!Мама Меркел се подготвя за коалиционни преговори със Зелените и със Свободните Демократи и затова искаше първо да се споразумее за обща линия със сестринската партия - Християн-Социалистите от Бавария. Гореупоменатото число е предварителна уговорка без каквато и да била законодателна сила. Един вид хвърляме едно число на масата - дай да видим кой какво ще каже. И то толкова разводнено формулирано, че накрая може да стане всичко - от двама до 2 милиона
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тука приехме двама, единия избега". Мъдростта на българския политик. Или защо българския бизнес и политика не може да крачи на собствени крака
38
18
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
ГОЛЯМ НАРОД, ГОЛЕМИ ПОЛИТИЦИ ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО.
37
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРМАНЦИТЕ СИ ВЪЗСТАНОВИХА ИМПЕРИЯТА БЕЗ ПУШКА *** И ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО. СЛЕД ДВЕ ВОЙНИ И ДВА ПЪЛНИ ПОГРОМА. А БЪЛГАРИТЕ ОСВЕН ДА СЕ ЧУДЯТ НА КОГО ДА СЕ НАДУПЯТ ДРУГО НЕ УМЕЯТ, КАТО ТУРЦИТЕ СА
36
2
 
12
 
! Отговори
Хм преди 6 години
А бе важното е на нас да не натрисат тарамбуки,а германците щом искат-нека се халифатизират!Иначе тея квоти са поредното Меркелско безу.мие!
35
0
 
11
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Единствения "мой" коментар е 14Другото е крадене на ник от някакъв селянин!
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
разгеле , тая година 200 000,догодина 50 000 а след 5 години картечници по границите
33
3
 
7
 
! Отговори
Коняк Ромов преди 6 години
Госпожо Меркел, а обмислихте ли дали няма да пострада бизнесът на Марсел(Мюмюн)? Не може да лишавате от препитание най-изтъкнатите и расови хорахайци. БХК ще ви емне.
32
4
 
15
 
! Отговори
Шайзела Изперкел преди 6 години
Браво! Жестоко! Похвално! Слагаме таван на изнасилванията и тахарушите на 1млн. годишно. Е-ВА-ЛЯ!
31
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ашколсун на германците.
30
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
едно време индианците не обърнаха внимание на имигрантите от Европа и сега живеят в резервати
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още не могат да вденат немците че емигрантите трябва да се номинират за оставане в страната ПРЕДИ да са дошли както правят САЩ Канада и Австралия. Веднъж като влязат в Германия и ИДИЛ че ги изгони обратно. През това врене ги гушат с по 900 евро на месец 2-3 че и повече години.
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са луди и няма лек за тях! Много скоро и при тях най разпространеното име при новородените ще бъде Мохамед.....
27
2
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Уважаеми журналисти от "екип на Днес", искам да допълня нещо важно към тази публикация. Таван ще има само в случай, че няма да има извънредно положение - нови войни и природни катаклизми, които да отключат грамадни бежански вълни. Това може да се случи и ако султан Ердоган реши да прекрати двустранното споразумение, да държи милионите беглеци в Турция. (За това ЕО му плаща 3 милиарда). Така, че няма нищо сигурно на този свят, а това "споразумение" между коал. партньори само замазва очите.