Протестиращи канадци блокираха два гранични пункта със САЩ

Това действие на протестиращите прекъсна търговия за стотици милиони долари дневно
9 фев 2022 07:57, Ния Христова
32
Протестиращи канадци блокираха два гранични пункта със САЩ
Снимка: БГНЕС
Протестиращи срещу задължителната ваксинация в Канада продължават да държат два ключови гранични пункта със САЩ блокирани. По този начин те прекъснаха търговия за стотици милиони долари дневно, варираща от добитък до части за коли, предаде Ройтерс.
 
Демонстрации с искане за отмяната на задължителната ваксинация за трансграничните шофьори на камиони започнаха на 28 януари в столицата Отава. Протести бяха организирани и в Уиндзор, Онтарио и в Кутс, Албърта.
Още по темата
 
Към САЩ са насочени 75% от износа на Канада. По моста „Амбасадор” между Уиндзор и Детройт обикновено минават по 8000 камиона дневно. Това е една четвърт от цялата трансгранична търговия или около 393,6 милиона щатски долара дневно.
 
Камиони блокираха достъпа до моста в понеделник. Канадската гранична служба съобщи, че платното в посока САЩ е отворено за движение. Това в обратната посока обаче е затворено. 
 
Трафикът се пренасочва през друг контролен пункт на 109 км оттам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
До Чоко Скоро, скоро. Потърси видео какво става по пътищата в Нидерландия. И не само там.
23
3
 
2
 
! Отговори
Женерал преди 2 години
Крайно време е да ни повикат да изхвърлим боккклука.
22
2
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Айде,вече не само в Отава.Нещата стават сериозни.
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трюдо е на химическо чистене. Целият е овъртян в кафяво, не могат да го почистят.
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, къде е Трюдо? Докога ще се крие? Вече трябваше да е оздравял от ковида, който си измисли. Да не се окаже уникален медицински случай - 2-месечен омикрон :))))
19
2
 
26
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Кога и в Европа ? Може би след като анулират милиони сертификати на хора без бустер ? Очаквам.
18
2
 
21
 
! Отговори
Къ преди 2 години
Верно ли, тоз трюдото не се вакснал, няал зелен сертификат и тиражиите го турнали под карантина безсрочно...)))
17
2
 
41
 
! Отговори
Тираджията преди 2 години
Вчера Белгия отмени зеления сертификат защото се уплаши от организирания за 14.02 конвой който ще блокира Брюксел. Нова Зеландия е и тя под блокада.
16
1
 
20
 
! Отговори
до хм 17 преди 2 години
То проблема с пландемията като "съвременната" им наука и медицина. Третират се симптомите, а нищо срещу причинителя. Случайност?
15
1
 
40
 
! Отговори
Съпротивата преди 2 години
Още сте в миналото...Това са стари новини... Новината от преди часове е че премиерът на Албърта сваля всички ограничения включително маските и зеления сертификат. По-рано премиерът на Кебек също обяви облекчаване на мерките до 15 март. Либералното недоразумение Трюдо се провали и в момента няма нито подкрепата на народа нито на парламента където има само 30%.А в новата благотворителна сметка за 3 дни са събрани 7 000 000$. Това показва подкрепата на хората към конвоя на свободата.
14
0
 
23
 
! Отговори
Хм преди 2 години
То хубаво протестират и най-вероятно ще постигнат успех,макар и непълен,обаче най-важното няма да излезе наяве-КОЙ и ЗАЩО предизвика Пандемията!Всъщност,то се знае,но дали ще дойде до масовото съзнание....А без да се разбере проблема няма трайно решение.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее Конфедерацията!
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пейте за Победата и прескочете бариерата на границата, нека напред ви води Свободата! Пратете чичо Джо - при Трюдо!
11
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия се стрелят в краката като за последно.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трафикът се пренасочва през друг контролен пункт на 109 км оттам, но цената на стоките се вдига.
9
1
 
9
 
! Отговори
Asd преди 2 години
Да дойдат да живеят в България. Тук и без това се засилва липсата на работна ръка. Абе народа измря, ама това е друга тема.
8
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До noFreeman Опитват да спрат блокадите, защото реално повечето внос на стоки в Канада е спрян. Съответно протестите стават направо натиск за празни магазини и за храна, хората съвсем да полудеят и да искат да се спре мъката. От това го е страх Трюдо- мирната блокада не позволява да я разчисти със сила, а народът все повече се настървява срещу правителството, че се е о...рало с мерките и не може да контролира ситуацията. Ваксинирани вече масово са с протеста. И на тях им е писнало.
7
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А 6aй гaHчy пак спи и po6yва на жaлкия фигурант и шaйкaта му!!!
6
3
 
55
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Протестите не са за махане на задължителната ваксинация на шофьори, а за отмяна на ВСИЧКИ ковид мерки в цялата страна. Саскачетуан е първата им провинция, която вчера официално обяви, че маха всички мерки. В Албърта опитаха да извъртят само със задължителната ваксина и протестите продължават. Торонто и Квебек също са с протести. Военните са дали изявление, че няма да помагат на полицията и напомнят на Трюдо баща му кога ги е викал през 1970 и какво е станало. Такива ми ти неща...
5
4
 
17
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
защо трябва да ги спира да блокират... това е втора точка след инжекциите, изкуствен глад и военно положение... хаос и отпадане на конституцията... Трюдо и останалите ще се възползват от ситуацията... Тези хора нямат път назад, знаят че ще бъдат или съдени или убити и затова ще направят всичко възможно да създадат хаос!!!