"Газпром" ще достави днес през Украйна газ за Европа

Количествата са по-малко от очакваните през "Северен поток"
52
"Газпром" ще достави днес през Украйна газ за Европа
Снимка: БГНЕС

Часове след като обяви, че няма да поднови доставките по "Северен поток-1" за Германия, "Газпром" съобщи, че ще достави днес през Украйна 42,7 млн. куб. метра природен газ за Европа, предаде Ройтерс.

Обемът през входния пункт "Суджа" и сравним с подадените вчера 41,3 млн. куб. метра, но няма да е достатъчен да компенсира липсващия газ, който се очакваше да потече днес по "Северен поток-1".

Снощи руската газова компания съобщи, че по време на ремонта на "Северен поток-1" е бил открит теч от последната действаща турбина и затова доставките няма да бъдат възстановени. От "Газпром" не казаха кога ще бъде решен проблемът.

Фирмата "Сименс енерджи", която обикновено поддържа турбините по газопровода, заяви, че подобен теч не може да бъде причина за спиране на подаването на синьо гориво. От германската компания добавиха, че компресорната станция "Портовая", където била установена неизправността, разполага с други турбини, които да осигурят оперативност на "Северен поток-1"./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: газГазпром
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато е бил спрян газа за ремонт на инсталациите роми са нарязали и откраднали 3 километра от тръбата
45
2
 
2
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Подаване на газ през Украйна не е добра идея. В Киев сериозно се е обсъждала идеята газът, преминаващ през Украйна да се открадва и да се продава отново вече от укронацистите.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
39 ми те УКРИТЕ немат и леб да ядат бе. остана им само от трите най дългото.
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 40-кажи на тоя дето ти е написал опорката да се ОГРАМОТИ и да се научи да пише. Ама сигурно и той тъ"п, ак като теб.
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЙ НЕМИТАЯ ПРОСКУБАНА ЕВРОПА. ПОЧЕМУ РИВЕТЕ БЕ.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна вече нищо няма. Нищо не може да изнесе. ПУТИН ги скопи. А и житото със корабите май е Руско уж украинско та да върви алъш-вериша.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
40-ти прочети статията! - Русия ще достави ПРЕЗ Украйна газ за Европа. АНАДЪМО?.
39
3
 
13
 
! Отговори
ЕС да му мисли! преди 1 година
За Русия няма смисъл да доставя повече газ на западна Европа. 1) Западна Европа със всички санкции и с военната подкрепа за Украйна на практика скъса всякакви отношения с Русия 2) Търговското салдо на Русия спрямо ЕС коренно се промени от 24 февруари; Русия изнася продукция (основно енергоносители) за огромна стойност, но поради санкциите, внася много малко. И остава с едни стотици милиарди Евро, които няма къде да ги похарчи. Мисля, че Русия вече счита еврото за компрометирана валута.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 39Добре де нали подкрепят украйнаУкрайна да им доставя газ///////Явно не си чел статиятаТочно Украйна ще им достави газ.
37
4
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 1 година
Добре де нали подкрепят украйнаУкрайна да им доставя газ
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали не искаха руска газ, а пък се пазарът как да получат въпреки теча! Ти да видиш. Да им пратим Кире да ги научи.
35
6
 
8
 
! Отговори
Сектор газа преди 1 година
До 00014: Да, така е. В главите на самонареклите се русофили няма друго освен корупция, агенти, предателства, насилия, лъжи, пропаганда, еврогеи и руски богатири... Това са техните прословути евразийски ,,ценности". Дори не могат да си представят, че някой може да мисли самостоятелно, да не пита висшестоящия за мнението му, да казва свободно и без страх каквото смята за истинно и добро. Да, драги ми другари, свободата и демокрацията не са за евразийските крепостни...
34
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Жалко е когато технически проблеми се ползват за политически цели. Тези политици дето го правят, ще се качат ли примерно на самолет, ако от двигателя има малко теч на масло? Освен това Русия каза, че става въпрос за малък проблем, който ще се отстрани в рамките на няколко дена.
33
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще спре газта, това е ясно, на Европа, както почна войната. И няма да продава в бъдеще чрез Украйна. Взима си Южна Украйна с руското население, а газта ще минава през Северен Поток 2.
32
0
 
10
 
! Отговори
00014 преди 1 година
До Сектор газа Някои от нас няма да мръзнат и гладуват, защото за коментирането си тук получават в зелено. Но животът е синусоида. Ако сега сте горе, следва падението.
31
8
 
6
 
! Отговори
клиент на Топлофикац преди 1 година
Нас нормалните хора какво ни интересува някакъв газопровод между Русия и Германия? Ние си имаме хубав качествен азерски газ и няма да имаме никакви проблеми през зимата
30
15
 
8
 
! Отговори
На Русия иде края преди 1 година
рашистанците видяха дебелио, че Украйна ще изнася Ел. енергия за Германия и смекчиха тона.
29
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като не оускат газ ние няма да плащаме. Фалитът на Комyнделскaта федерация е предрешен.
28
13
 
7
 
! Отговори
Сектор газа преди 1 година
Тръбите на ,,Газпром" скоро ще са единствената връзка на Россията с Европа. Ще си останат празни, защото вече не искаме руския газ. Ще се оправим и без него, въпреки глупостите за мръзнещите, некъпани и гладни европейци, които щели да се молят на кремълското диктаторче (както е според мечтите на нашенските русофили...). По тези празни тръболяци ще минават само бягащите от руския рай, защото Путин скоро ще загради границите с бодлива тел.
27
11
 
6
 
! Отговори
гАЪзпром преди 1 година
доказва, че е най-ненадеждния "партньор" под слънцето.Още седмица-две ще се надува и ще си изпусне газа. А нашите копейки искат да му държат ... тръбата.