Домашна витаминна бомба за силен имунитет

Богатство от вкусове
0
Домашна витаминна бомба за силен имунитет
Снимка: freeimages

В началото на есенния сезон и в очакване на зимата е важно да помислим за своя имунитет и това как да подобрим защитните сили на организма. Храната винаги е ключов фактор за това не само дали ще изглеждаме добре, но и дали ще сме здрави.

Споделяме една домашна рецепта за витаминна комбинация, която има не само приятен вкус, но при редовна консумация ще ви помогне да се чувствате и да бъдете по-здрави и енергични. Какво се съдържа в нея?

Сушени кайсии – богати са на магнезий, калций, калий, желязо, витамин В5, пектин и органични киселини. Консумацията им е полезна за здравето на сърцето и очите, препоръчва се при анемия, както и за засилване на имунитета.

Сини сливи – съдържат органични киселини, минерали като калий, желязо, фосфор и натрий и витамини А, В1, В2, С, PP. Редовната им консумация намалява риска от сърдечни проблеми, развитието на рак, регулира високото кръвно налягане.

В допълнение сините сливи ще ви помогнат да подобрите храносмилането, да намалите риска от появата на запек, както и да подобрите водно-солевия баланс.

Стафиди – те са чудесен източник на енергия, която в преходните сезони често липсва. Богати са на калий, желязо, манган, магнезий, тиамин и витамини В1, В2, В5. Консумацията им се препоръчва при нарушения на нервната система и сърдечносъдови заболявания.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари