Кратък списък на най-важните аксесоари за кърмене

Задължително трябва да имате поне един комплект протектори за зърна
9
Кратък списък на най-важните аксесоари за кърмене
Снимка: freeimages

Кърменето е естествен процес, но за жалост не при всички майки протича гладко и без известни неразположения. Още преди раждането или в първите дни след него е добре да разполагате с аксесоари, които ще направят периода на кърмене много по-удобен и приятен.

Потичането на гърдите, разранените зърна, са само част от трудностите, с които кърмачките трябва да се справят. Затова споделяме кратък списък на най-важните аксесоари за кърмене.

Накрайници за гърди

Както споменахме, в часовете между храненията от гърдите е съвсем нормално да потича майчино мляко. Накрайниците за гърди събират излишната кърма при кърмене или изцеждане с помпа. Използването им ще предпази възпалените зърна от инфекции, но също така ще спомогне и за по-бързото им възстановяване.

Поставени върху зърната, те осигуряват лек натиск, който спомага за облекчаване на препълнените с кърма гърди, а малките им отвори позволяват на въздуха да циркулира. Тези накрайници може да ползвате, когато кърмите или изцеждате кърмата с помпичка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от такива статии, едно време баба ти все с протектори е кърмила. Нищо не трябва, просто желание и никакви допълнителни помпи и не знам си какво, които карат жените да изискват кърмата и са дават от шише. Кърмила съм 2 години, не защото съм го искала, просто така се случи, сучейки кърмата се регулира, проблемите са само в началото, после нещата се регулират сами.
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-важният аксесоар за да може да кърмите спокойно и където иска бебето е електрошок или трейзър. С него ще държите настрана тези които ви правят забележка.
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доилен агрегат няма ли да свърши работа? Само че той спира, когато се напълни гюма за мляко:-)
3
3
 
4
 
! Отговори
Глупости на търкалет преди 7 години
Баба ти все накрайници за гърди ползвала. Набухайте таз пластмаса и силикон на гърдите си, после що днешните деца били крехки, алергични и болнави...
2
2
 
5
 
! Отговори
:) преди 7 години
Михаелчеее,За да има кърмене, на първо място трябва да има налице едно огладняло бебе! И кърмачка.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
две деца съм изгледала и кърмила до годинка, не съм използвала никакви аксесоари...