Защо мисълта за брак плаши независимите жени?

Страхът, че самоличността им ще се размие в мига, в който кажат "Да"
13 ное 2016 16:22, Михаела Лазарова
15
Защо мисълта за брак плаши независимите жени?
Снимка: outnow.ch

За една независима жена свободата е най-важна. Тя знае, че има самочувствието и възможностите да се справя сама. Това не ѝ пречи да се влюби и да има пълноценна връзка. Дори не ѝ пречи да е слаба пред партньора си понякога.
Но защо мисълта за брак толкова плаши независимите жени? Защо хем обичат партньорите си и наистина са готови да прекарат живота си с тях, хем не могат да се пречупят и да сложат подписа си на брачните документи?

Страхът, че ще изгубят свободата си

Понякога само мисълта, че нещо коренно ще се промени в живота ти, пречи да се впуснеш в тази промяна. За една жена с позиция, със самоуважение и достойнство е кощунство да погази устоите на брака. Ето защо тя просто предпочита да не встъпва в него.

Някои жени, имали лош предишен опит във връзките се плашат, че нещата могат да се повторят. Мъжете понякога са склонни да откъсват своите половинки от досегашната им среда по различни причини. Влюбените дами загърбват приятелите и близките си в името на връзката.

А е много характерно за независимите жени да имат свои социални контакти, на които държат. Ето защо страхът от това да бъдат морално откъснати от близките си в името на мъжа до себе си и брака, ги плаши до смърт.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жени които не са в баланс със себе си, попадат и на такива мъже. Всички са проста и. ..такива от сорта. Аз пък не мога да си представя да бъда без мъж до себе си и да не съм в сериозна връзка. Просто така си представям живота.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващата стъпка е да спиш заедно с жена си, а не на да висиш денонощно на компютъра.
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои мъже не желаят жена им да работи. Да седи у дома да е красива за него, като се поддържа. Да върти дом, да се грижи за децата. Той ще и осигури всичко останало. Отиде и на жената социалния живот, познати, колеги, приятели. Ако ще излиза ще е само с него. И ще се срещат с техни общи познати. Това е семейство. Сплотено. В които двама души са си самодостатъчни. На база много разбиране и твърде много компромиси.
10
1
 
0
 
! Отговори
Мечтател преди 7 години
Да нее като оная де търси само ко има нужда а кога няма търси нужда от другите що за хора са това не знам обикаля по етажите само
9
0
 
4
 
! Отговори
We преди 7 години
Светът се променя. Любов - да, брак - все по-не
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление е или едното, или другото. Иначе е положение на "малко влязъл", което както и да го гледаме...
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото секса вече ще трябва да стане нелегален.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхът от обезличаване на личността при семейно обвързване е характерен за интелигентните жени, особено такива притежаващи таланти - знам го по себе си. Много е важно да попаднеш на човек, който да зачита независимия и свободолюбив характер на такава личност и да се отнася с разбиране, а не да се опитва да доминира самоцелно. . Талантливият човек е чувствителен и ще повторя -наистина свободолюбив!! Има нужда да диша.
5
0
 
6
 
! Отговори
психотерапевт преди 7 години
Интересно е да се преброи колко думи от семантично гнездо "страх" има в текста. Защо трябва да се пише толкова много, след като тезата може да бъде изказана с три думи. На това в училище се казва "разтягане на локуми", а на чист български "пустословие", съвременен вариант "празнословие" или "празнодумство".
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много подходяща снимка за дефиниция/демонстрация на понятието "свободни жени".
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Защо мисълта за брак плаши независимите жени?"---Защото няма да са вече свободни компаньонки. Ще трябва да практикуват тайно.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствено независими се тези които ровят на свобода в ***.
1
9
 
9
 
! Отговори
Независим преди 7 години
Ех, тези "независими" жени с мании за самочувствие че можела да се справи сама. Да ги питам аз как ще се правят сами, като няма кого да обвиняват за собствените си комплекси и неуспехи.