Здравословни напитки за добро настроение

Когато се чувствате тъжни – айрян или смути с кисело мляко
30 ное 2016 07:52, Михаела Лазарова
3
Здравословни напитки за добро настроение
Снимка: Reuters

Чувствате се напрегнати, раздразнителни, трудно се концентрирате и безсънието е част от ежедневието ви? Със сигурност се нуждаете от нещо, което да ви помогне да контролирате този прилив от отрицателни емоции. Споделяме няколко чудесни напитки, които ще ви помогнат да подобрите своя физически и емоционален баланс.

Когато сте разсеяни – топла вода с лимон

Дехидратацията оказва негативно влияние върху целия организъм, включително и върху нашите нива на концентрация. Когато се чувствате разсеяни, а имате редица задачи за изпълнение, сипете си чаша вода и добавете в нея малко пресен лимонов сок и парче от плода.

Редица изследвания доказват, че миризмата на лимон може да подобри производителността. Също така цитрусовият плод ще ви осигури и витамин С, който е важен за синтеза на норепинефрин – невротрансмитер, който влияе върху частта от мозъка, отговаряща за нашето внимание.

Когато сте стресирани – чай от лайка с прясно мляко

Чаят от лайка доказано помага за облекчаване на тревожността и раздразнителността. От друга страна млякото съдържа конюгирана линолова киселина, която увеличава притока на кръв към мозъка и противодейства на ефектите на кортизола, който е хормон на стреса.
Когато се почувствате напрегнати, направете си ароматен чай от лайка с малко мед и мляко. Веднага ще почувствате облекчение.

Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
aaa преди 7 години
За добро настроение - 50 мл ракия сутрин на гладно или 200 мл червено винце
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
К'о туй смути ба?!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айран със джанки прави супер яко "смути" в корема и в тоалетната най вече.